یکی از پرکاربردترین فعالیت هایی که امروزه در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، رابیتس بندی است. برای زیباسازی نمای بنا در بازسازی ساختمان ها و همچنین طراحی دکوراسیون داخلی می توان از انواع رابیتس ها استفاده نمود. این محصول را در عامیانه با نام های راویس و راویز نیز معرفی می نمایند. قیمت این محصول با توجه به انواع آن متفاوت است. بنابراین پیش از انتخاب آن بهتر است با انواع راویز و کاربرد آن در ساختمان سازی آشنایی پیدا کنید. از طرفی با توجه به استفاده از ورق های فولادی در واریز کاری هزینه آن وابسته به قیمت فولاد است. به طور کلی شرکت کاژه در ادامه شما را با هر آنچه نیاز است در رابطه با این محصول بدانید، به طور کامل آشنا خواهد کرد.
رابیتس و کاربرد آن در ساختمان سازی
معمولا از رابیتس برای انجام کارهای تزئینی در دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان استفاده می گردد. راویزها ورق های مشبک و فولادی هستند که با کمک مفتول گالوانیزه به سطح دیوار یا سقف متصل می شوند. زمانی که ورق راویزها را روی سطح مورد نظر اجرا نمودند، نازک کاری و گچ کاری های دلخواه را نیز روی آن اجرا می نمایند. با کمک این راویزها می توان نورهای مخفی را نیز در نمای ساختمان و یا دکوراسیون داخلی اجرایی نمود. به طور کلی کاربردهای واریز کاری را در ساختمان سازی به شرح زیر می باشند.
- از راویز کاری می توان به منظور اجرای سقف کاذب و نورهای مخفی در سقف استفاده نمود.
- در برخی از مواقع ممکن است روی نما و یا دیوارهای داخلی ساختمان ترک های متعددی ایجاد شده باشد. یا اینکه به دلیل نم و یا نشست ساختمان قسمتی از دیوار تغییر رنگ داده و ترک خورده باشد. در این صورت می توان برای پوشش و ترمیم این ترک ها نیز از راویز کاری استفاده نمود.
- پوشاندن بتن های سیمانی نیز از دیگر کاربردهای مهم رابیتس بندی در ساختمان سازی است.
- برای اجرای نمای ساختمان و نورپردازی آن نیز می توان از راویز کاری استفاده نمود.
- ساخت سقف های شیروانی و همچنین آلاچیق ها از دیگر کاربردهای راویز کاری می باشد.
- در بسیاری از مواقع برای طراحی نمای آشپزخانه نیز از راویز کاری استفاده می شود. همچنین از راویز می توان برای اجرای اوپن و آرک آشپزخانه نیز استفاده نمود.
- از دیگر کاربردهای رابیتس می توان به اجرای المان های شهری و پوشش کانال های سرمایشی و گرمایشی اشاره نمود.
انواع رابیتس ها در ساختمان ها
رابیتس ها را با توجه به وزن و ستون می توان به انواع مختلفی دسته بندی نمود. به طور مثال هر برگ راویز دارای تعداد ستون های مشخصی می باشد، که با توجه به تعداد ستون ها رابیتس را نیز نام گذاری می نمایند. تعداد ستون های هر برگ راویز در مشخص نمودن کاربرد آن نقش بسیار موثری دارد. هر چقدر تعداد ستون ها کمتر باشد، انعطاف پذیری برگ راویز نیز بیشتر است. به همین دلیل از راویزهایی که دارای تعداد ستون کمتر هستند، در اجرای سقف کاذب استفاده می گردد. اما برگ هایی که دارای تعداد ستون بیشتر هستند، از مقاومت بیشتری نیز برخوردار می باشند. به طور مثال از راویزهایی که دارای 13 ستون می باشند، معمولا در اجرای نمای ساختمان ها استفاده می گردد.
البته وزن رابیتس ها نیز در انتخاب آن ها نقش بسیار مهمی دارد. وزن هر راویز را ضخامت ورق مورد استفاده در ساخت آن تعیین می نماید. بنابراین هر راویز با توجه به ضخامت ورق دارای وزن مشخصی می باشد. از راویزهایی که دارای وزن بیشتری هستند، در کارهایی که نیاز به مقاومت بالا دارند، استفاده می شود. به طور مثال راویزهای سنگین را در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می دهند. زیرا راویز باید بتواند وزن سنگ نما را نیز تحمل نماید. اما از راویزهای سبک وزن در فعالیت هایی استفاده می شود که نیازی به تحمل وزن اضافی نمی باشد. معمولا در اجرای سقف های کاذب نیازی به استفاده از راویزهای سنگین نیست و می توان از راویزهای سبک وزن استفاده نمود.
مزایا و معایب استفاده از راویزها در ساختمان سازی
- پیش از انجام رابیتس بندی بهتر است با مزایا و معایب آن ها نیز به خوبی آشنایی پیدا کنید.
- از مهم ترین مزایای این کار می توان به سرعت نسبتا مناسب اجرای راویز کاری است.
- از طرفی مصالح مورد استفاده برای این کار به راحتی قابل دسترس می باشد.
- همچنین امروزه نیروی کار نسبتا زیادی در انجام راویز کاری مهارت دارند.
- اما راویز کاری معایب قابل توجهی نیز دارد، که مهم ترین آن ها دستمزد نسبتا زیاد نازک کاری می باشد.
- همچنین برای انجام این کار به گچ مصرفی زیادی نیز نیاز است.
- از دیگر معایب آن نیز می توان به محدودیت آب و هوایی برای اجرای لایه های گچی اشاره نمود.
- از طرفی برای انجام راویز کاری به چندین نفر متخصص جوشکار، کمک جوشکار، رابیتس بند و کارگر وردست او نیاز می باشد. بنابراین یک نفر به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد.