عملیات بازسازی خانه چقدر زمان میبرد؟
بازسازی خانه چقدر طول میکشد؟ این یک سؤال بسیار رایج است که مطمئناً روزی به ذهن هر صاحبخانهای خطور میکند. اگر بخواهیم خیلی خلاصه به این سؤال جواب دهیم باید بگوییم که متوسط زمان نوسازی خانه بین 4 تا 8 ماه طول میکشد. البته در این بین استثنائاتی هم وجود دارد که این به میزان کوچکی یا بزرگی ابعاد و مقیاس یک پروژه مربوط میشود اما در اغلب موارد، بیشتر بازسازیها در نقطهای از همین بازه زمانی قرار میگیرند.
اگر در حال بازسازی کامل خانه هستید و قصد دارید فضاهای بزرگ به خانه اضافه کنید یا به جزئیات ظریف معماری بپردازید، معمولاً فرایند نوسازی خانه بین 6 تا 8 ماه و بعضاً حتی بیشتر، زمان میبرد. اما اگر هدف از بازسازی ساختمان خانه، تعمیر آشپزخانه و سرویس بهداشتی و اِعمال مجموعهای از تغییرات سطحی باشد، این کار معمولاً چند هفته و ظرف کمتر از یک ماه تمام میشود.
مراحل تعیینکننده در محاسبه مدتزمان بازسازی خانه
قبل از آغاز عملیات بازسازی خانه و پیش از آنکه بهقولمعروف، کلنگ بازسازی را بکوبید، سه مرحله و بعد از انجام عملیات نیز یک مرحله دیگر وجود دارد که با در نظر گرفتن خود عملیات، درمجموع 5 مرحله میشود. این مرحلهها در کنار یکدیگر، مدتزمان تخمینی عملیات را تعیین میکنند.
در اینجا این پنج مرحله را همراه با میانگین زمان انجام هر یک از آنها آوردهایم:
- مرحله تحقیق: 2 هفته تا 2 ماه و گاهی هم بیشتر.
- مرحله برنامهریزی: 2 ماه تا 6 ماه و گاهی هم بیشتر.
- مرحله قبل از ساختوساز: 3 تا 6 ماه.
- مرحله ساختوساز یا همان بازسازی: مدتزمان این مرحله، با توجه به عوامل مختلف، بسیار متغیر است.
- مرحله تکمیل پروژه: 3 ماه و گاهی هم بیشتر.
در ادامه هر یک از این مراحل را خدمتتان توضیح میدهیم.
1- مرحله تحقیق
مرحله تحقیق درست زمانی آغاز میشود که شما برای اولین بار، تصمیم به نوسازی خانه میگیرید و فرایند پژوهش و گردآوری اطلاعات لازم برای انجام این کار را استارت میزنید. در این مرحله، ابتدا توجهتان را روی این موضوع متمرکز میکنید که اساساً چه مبلغی را میتوانید یا میخواهید هزینه بازسازی خانه کنید؟ برای یافتن پاسخ این سؤال، باید سبک بازسازی موردنظرتان را مورد بررسی قرار دهید. وبلاگها و شبکههای اجتماعی، نقطه آغاز خوبی برای الهام گرفتن و یافتن ایده هستند. هرچند که بهتر است با افرادی هم که قبلاً تجربه انجام عملیات تعمیر و بازسازی خانه را داشتهاند، گفتگو و مشورت کنید. بهطورکلی، هدف اصلی از این مرحله، دستیابی به ایدهای جذاب است که قصد پیادهسازی آن را دارید.
این مرحله معمولاً بین 2 هفته تا 2 ماه زمان میبرد و اینکه در کدام نقطه از این بازه قرار میگیرید، به حجم تحقیقات، میزان وسواس و نوع ایدههایی که در جستجویشان هستید، بستگی دارد. توصیه میشود در این مرحله، یک سیستم بایگانی سازمانیافته و مرتب داشته باشید تا بتوانید همه اطلاعات و ایدههای کسبشده را در آن ذخیره کنید. چنین کاری کمکتان میکند تا بتوانید یافتههایتان را در مرحله بعد، بهدرستی با دیگران در میان بگذارید.
2- مرحله برنامهریزی
مرحله برنامهریزی برای بازسازی خانه، همان جایی است که شما ایدهها و افکارتان را از ذهن خارج نموده و آنها را در قالب یک نقشه یا طرح اولیه روی کاغذ میآورید. این مرحله با توجه به مقیاس پروژه و همینطور تعداد دفعات تجدیدنظر و ایجاد تغییر در طرح اولیه، 2 تا 6 ماه طول میکشد.
درک میکنیم که شش ماه، شاید در نگاه اول، زمان خیلی زیادی برای این مرحله به نظر برسد. اما باور کنید تبادل ایده با طراح، معمار، اعضای خانواده و دوستان، یک فرایند طولانی بوده که گاهی حسابی هم دردسرساز میشود!
3- مرحله قبل از ساختوساز
مرحله قبل از ساختوساز و آغاز رسمی عملیات نوسازی خانه، عمدتاً شامل اخذ مجوزهای لازم از نهادهای مرتبط است. البته غیر از اخذ مجوز، موارد دیگری نیز در این مرحله وجود دارند که تهیه جدول زمانی، برقراری ارتباط با پیمانکاران، قیمتگذاری، انتخاب و خرید مواد و مصالح از آن جملهاند. البته برای انجام همه بازسازیها، نیازی به اخذ مجوز نیست.
مرحله قبل از ساختوساز از بین تمامی 5 مرحله، معمولاً بیشترین زمان را به خود اختصاص میدهد. بههرحال برای اطمینان از روند درست اجرای پروژه، باید کارهای زیادی انجام دهید. این مدتزمان، با مقیاس پروژهای که انجام میدهید، رابطه مستقیمی دارد. اگر قصد اجرای یک پروژه نسبتاً کوچک را دارید، معمولاً این مرحله، بیشتر از 3 ماه زمان نمیبرد. اما برای اجرای پروژههای بزرگتر، یک برنامهریزی ششماهه، به منطق و واقعیت، نزدیکتر است.
4- مرحله بازسازی (ساختوساز)
همانطور که پیشتر گفتیم، ارائه تخمین برای این مرحله، چندان آسان نیست. چون عوامل مختلفی هستند که میتوانند روی مدت اجرای عملیات در نوسازی خانه تأثیرگذار باشند که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
- متراژ تحت بازسازی: طبیعتاً هر قدر متراژی که قرار است عملیات بازسازی روی آن انجام شود، بیشتر باشد، مدت بازسازی خانه نیز بیشتر خواهد شد.
- ناحیهی تحت بازسازی: قصد بازسازی کدام نواحی از خانه را دارید؟ طبیعتاً زمان بازسازی سقف خانه با بازسازی کف، دیوار و … برابر نیست. یا بازسازی آشپزخانه، مطمئناً در مقایسه با بازسازی حمامی با همان متراژ، به دلایلی مثل تعداد کابینتهای زیاد، اهمیت ظریفکاریها و … بیشتر طول میکشد.
- عمق بازسازی: بازسازی، سطحی و جزئی است یا عمیق و اساسی؟ هر قدر بازسازی اساسیتر باشد، عملیات به زمان بیشتری نیاز دارد.
5- مرحله تکمیل پروژه
در مرحله قبل، عملاً کار اصلی نوسازی خانه تمام شده است و در این مرحله، صرفاً باید به بعضی موارد جزئی توجه کنید. در این مرحله ممکن است لازم شود که آنچه انجام دادهاید، توسط سازمانها و نهادهای ذیصلاح، مورد تأیید نهایی قرار گیرد. البته برای بازسازیهای جزئی، نیازی به اخذ این تأییدیهها نیست. بااینحال، گاهی قوانین وضعشده در این حوزه، میتوانند متفاوت باشند.
یکی دیگر از موارد مهم در این مرحله از پروژه، موضوع گارانتی و پذیرش مسئولیت نقص از سوی پیمانکاران در قبال کارهای انجامشده است. این دورهها به طور متوسط سهماهه تا یکساله هستند. به این معنی که پیمانکار و کلیه مقاطعهکاران دخیل در فرایند بازسازی خانه، موظف هستند تا 3 ماه الی 1 سال بعد از اتمام کار، در صورت بروز هرگونه نقص و ایراد، نسبت به رفع مشکل اقدام کنند. به همین دلیل برای اینکه مطمئن شوید عملیات نوسازی خانه را با موفقیت کامل پشت سر گذاشتهاید، این مدت را نیز به جدول زمانی کار، اضافه کنید. دقت داشته باشید که در این مدت، اگر مشکل خاصی پیش نیاید، عملاً هیچ کاری صورت نمیگیرد.
سخن آخر
در این مطلب از کاژه تلاش کردیم در ارتباط با مدتزمان بازسازی خانه برای شما همراهان همیشگی یک بینش کلی ایجاد کنیم. فراموش نکنید هر یک از مراحلی که در این مطلب درباره آنها صحبت کردیم، پیچیدگیهای خاص خودشان را دارند که فقط با آستین بالا زدن و ورود به آنها میتوانید، این پیچیدگیها را درک کنید.
نکته مهم دیگر درباره مدت بازسازی خانه این است که همواره باید یک برنامه زمانی منعطف برای انجام این کار در نظر بگیرید. توجه کنید که بعضی از عملیات بازسازی، باید طبق یک توالی منظم انجام شوند. به همین دلیل، گاهی فقط چند روز تأخیر در انجام یک بخش از عملیات، همه عملیاتی را که باید بعد از آن انجام شوند، با تأخیر روبرو میکند. بنابراین به این وابستگی و تأثیر عملیات مختلف روی یکدیگر که شبیه به قطعات دومینو میماند، توجه ویژهای داشته باشید.
مقالات خواندنی:
بازسازی ساختمان | چگونه یک ساختمان را بازسازی کنیم؟
سیر تا پیاز بازسازی خانه کلنگی در ایران
کسب درآمد از طریق بازسازی خانههای قدیمی در تهران
۱۳ خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آنها میشوند!
بازسازی ساختمان یا احداث ساختمان جدید؟ نکاتی که باید به آنها توجه کنید
بازسازی ساختمان و ۱۲ نکتهای که قبل از آغاز باید به آنها توجه کنید
One Response
۴.۵