موارد مهم در محوطه سازی

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

موارد مهم در محوطه سازی

موارد مهم در محوطه سازی چند عامل هستند؟

محوطه سازی یکی از مهم‌ترین بخش‌های معماری نوین است. با تغییر شرایط زندگی و افزایش آپارتمان نشینی، امروزه فضای سبز از اهمیت بالایی برخوردار است. محوطه سازی به این دلیل که این امکان را به وجود می آورد تا در اطراف ساختمان‌های مختلف، فضای سبز ایجاد کنیم، امروزه از اساسی‌ترین بخش‌های معماری محسوب می‌شود.

هر یک از بخش‌های لند اسکیپ، دارای اصول و قوانین مخصوص است. هنگام رعایت این اصول نکات مهمی نیز وجود دارند که حتما باید در نظر گرفته شوند. در این مقاله نکات مهم مربوط به ایجاد لند اسکیپ را بررسی می‌کنیم. به منظور بازسازی ساختمان و تمامی خدمات مربوط به ساخت محوطه، شما نیازمند دانش و اطلاعات کافی هستید. گروه مهندسی کاژه با استفاده از دانش روز صنعت ساخت و ساز، در زمینه بازسازی ساختمان و ساخت محوطه، به شما کمک می‌کنند.

نکات مهمی که در فرآیند ایجاد لند اسکیپ باید رعایت شوند

نکته‌‌ی اول در فرآیند محوطه‌سازی : تعیین کردن نقاط مبدا و نشانه

نکته‌‌ی اول در فرآیند محوطه‌سازی، تعیین کردن نقاط مبدا و نشانه می‌باشد. دستگاه نظارت و کارفرما این وظیفه را بر عهده دارند که نقاط مبدا و نشانه در طرح‌‌های محوطه سازی را به پیمانکار تحویل دهند. پیمانکار پروژه نیز باید تلاش کند هنگام ایجاد لند اسکیپ، این نقاط را به خوبی اجرایی کند. در صورتی که تشخیص داده شود نقاط مبدا و نشانه در طرح نیازمند تغییر هستند، دستگاه نظارت و کارفرما باید انجام این کار را بر عهده بگیرد. تمامی دستورات مربوط به اجرایی کردن پروژه که توسط دستگاه نظارت داده می‌شوند، توسط پیمانکار اجرایی می‌شوند.

نکته‌‌ی دوم در فرآیند محوطه‌سازی : تخریب

یکی دیگر از نکات مهم مربوط به محوطه سازی، تخریب است. در بعضی موارد، پروژه ایجاد لند اسکیپ باید در محلی اجرایی شود که ساختمان‌های فرسوده‌ی زیادی در آن محل وجود دارند؛ در این موارد این سازه‌های فرسوده نیاز به تخریب دارند. این ساختمان‌ها توسط مهندس پروژه صورت جلسه می‌شوند. در صورتی که ساختمان‌های فرسوده به آثار تاریخی مرتبط هستند، برای تخریب نیاز به کسب اجازه از میراث فرهنگی دارید.‌ این موضوع نیز باید صورت جلسه شود و توسط دستگاه نظارت برعملیات، دستور تخریب داده می‌شود.

محوطه سازی - کاژه

نکته‌‌ی سوم در فرآیند محوطه‌سازی : پاک کردن سطوح مختلف

یکی دیگر از نکات مهم، پاک کردن سطوح مختلفی است که در محل اجرایی شدن پروژه لند اسکیپ قرار دارند. در هنگام طراحی پروژه‌های مربوط به ساخت محوطه، سطوح باید کاملا پاک سازی شوند. سطحی که قرار است بر روی آن لند اسکیپ ایجاد شود، باید عاری از هرگونه پوشش گیاهی باشد. هنگامی که درختان ریشه کن می‌شوند و یا پوشش گیاهی برطرف می‌شود، باید در نظر داشته باشیم که سازه‌هایی که در مجاور این درختان هستند، دچار آسیب نشوند. پر کردن چاه‌ها یکی دیگر از نکات مهم مربوط به ساخت محوطه است.

در صورتی که هنگام ساخت محوطه پیمانکار با چاه و قنات روبه رو شود، قبل از شروع پروژه حتما چاه‌های فاضلاب و قنات‌ها باید پر شوند. در صورتی که عمق چاه زیاد باشد برای مثال به ده متر برسد؛ برای پر کردن آن باید از مصالحی چون سنگ، خاک، و شفته استفاده کنید. اگر عمق چاه از این حد بیش‌تر شد پیمانکار برای پر کردن آن، باید از دستورات دستگاه نظارت بر عملیات پیروی کند.

موارد مهم در محوطه سازی

نکات مهم مربوط به ساخت محوطه یا محوطه سازی

علاوه بر نکاتی که درمورد محوطه سازی گفته شد موارد دیگری نیز وجود دارند؛ در ادامه مطلب این نکات را بررسی می‌کنیم:

یکی از این نکات جلوگیری از نفوذ آب به محوطه است

برای این که از نفوذ آب به محل ایجاد لند اسکیپ پیشگیری شود، عملیات‌های زیادی باید انجام شود. لوله کشی، سنگ چینی کردن، ساخت تاسیسات مخصوص برای کنترل کردن آب‌های اضافی، ایجاد آب روها، از جمله عملیاتی هستند که باید برای جلوگیری از نفوذ آب به محوطه، انجام شوند. تمامی این عملیات باید طبق دستورات دستگاه نظارت بر عملیات، انجام شوند. برای انجام این فرآیند‌ها نقشه عملیات نیز لازم است، در نهایت نیز محل ساخت محوطه باید در مقابل نفوذ آب محافظت شود.

مسطح کردن محل ساخت محوطه یا محوطه سازی

در این مرحله از ایجاد لند اسکیپ، سطح مورد نظر برای ساخت محوطه باید از نظر داشتن پستی و بلندی بررسی شود. بعد از برطرف شدن پستی‌ها و بلندی‌های سطح مورد نظر مقدمات پروژه ساخت محوطه آماده می‌شود. برای این که به تراز مناسبی در سطح برسیم باید خاک نباتی از محل مورد نظر، برداشته شود.

در بخش‌های دیگری از پروژه محوطه سازی از جمله ساخت فضای سبز، می‌توانید از این خاک استفاده کنید. تمامی گودال‌ها و شیار‌هایی که در مسیل‌ها هستند، با استفاده از خاکی که در فرآیند خاک برداری برداشته شده است، باید پر شوند. بعد از این که محوطه به طور کامل مسطح شد، شرایط برای کندن پی و عملیات گود برداری آماده می‌شود. زهکشی محوطه: بر اساس دستورات دستگاه نظارت بر عملیات و نقشه اجرایی ارائه شده، زهکشی محوطه باید انجام شود. منظور از زهکشی کردن در این مرحله، کنترل کردن سطح آب زیر زمینی است. آب زیر زمینی باید تا رسیدن به تراز مشخصی زهکشی شود. هم چنین بخشی از فرآیند زهکشی مربوط به خارج کردن آب حاصل از بارندگی و مهار مسیل سیلاب می‌شود.

امتیاز شما چیست؟

مطالب مرتبط با این نوشته