نرده شیشه‌ای چیست و در چه جاهایی به کار می‌رود؟

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

نرده شیشه‌ای چیست و در چه جاهایی به کار می‌رود؟

نرده شیشه‌ای چیست و در چه جاهایی به کار می‌رود؟

شیشه‌ها عناصری بسیار زیبا هستند و اگر در طراحی داخلی ساختمان به‌عنوان المان، قرار بگیرند زیبایی دوچندانی به فضا می‌بخشند. بنابراین امروزه در طراحی داخلی، از شیشه استفاده زیادی می‌شود. کاربرد شیشه فقط در پنجره‌های ساختمان نیست بلکه امروزه از شیشه برای مصارف مختلفی همچون، درب‌های شیشه‌ای، شیشه بالکن‌ها، پارتیشن و … نیز استفاده می‌شود. یکی از جدیدترین و خلاقانه‌ترین موارد استفاده‌ شیشه، نرده شیشه‌ای است. نرده‌ شیشه‌ای خود، کاربردها، انواع مختلف و ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

نرده شیشه‌ای چیست و در چه جاهایی به کار می‌رود؟
نرده شیشه‌ای چیست و در چه جاهایی به کار می‌رود؟

نرده شیشه‌ای چه مزایایی دارد؟

1-    برخلاف نرده‌های فلزی، نرده شیشه‌ای مقاوم در برابر رطوبت و ضربه است.

2-    ضدآب و ضدزنگ هستند. رنگ و جلای‌شان را از دست نمی‌دهند

3-    در دماها و شرایط مختلف آب و هوایی، مقاومت بالایی دارند.

4-    وقتی با سایر مصالح ترکیب شود استحکام بیشتری پیدا می‌کند.

5-    تغییرفرم و تغییررنگ نمی‌دهند.

6-    به‌راحتی قابل تمیز شدن است

7-    نوع شیشه سکوریت با پوشش لمینت، ایمنی بسیار بالایی دارد و نشکن است.

8-    شفافیت شیشه باعث می‌شود فضای داخل نورگیر شود و دید مناظر بیرون محدود نمی‌شود.

9-    ظاهری لوکس و مدرن به فضا می‌دهد.

 

اجزاء نرده شیشه‌ای:

 اجزا تشکیل دهنده یک نرده شیشه‌ای شامل موارد زیر است:

  • قطعات بیس آلومینیومی در دو سایز 15 و 30 سانت (که با رول بولت به زمین متصل می‌شوند)
  • ناودانی کوچک (بر روی رول بولت قرار می‌گیرد تا از ارتباط مستقیم شیشه و رول بولت جلوگیری کند)
  • کاور آلومینیومی (پس از اتصال بیس به زمین و نصب شیشه‌ها بر روی کار به صورت کلیکی نصب می‌شود)
  • هندریل یا دستگیره شیشه‌ایی (در نهایت روی شیشه قرار می‌گیرد و به عنوان دستگیره عمل کرده و کار را در یک راستا قرار می‌دهد)
نرده شیشه‌ای چیست و در چه جاهایی به کار می‌رود؟
نرده شیشه‌ای چیست و در چه جاهایی به کار می‌رود؟

انواع نرده شیشه‌ای

فیکس پوینت: پنل‌های شیشه‌ای با ضخامت 12 تا 16 میلی‌متری هستند که با استفاده از مهارکننده‌های دکمه‌ای از جنس آلومینیوم و یا استیل به زمین فیکس می‌شود و هندریل بر روی آن قرار می‌گیرد. اجرای فیکس پوینت با محاسبات دقیق جهت تعبیه درست و دقیق حفره‌ها بر روی شیشه انجام می‌شود. چرا که کوچکترین خطا، همه سیستم نصب را دچار مشکل می‌کند.

اکسپوز: در این شیوه، شیشه‌ها در قطعات آلومینیوم یو شکلی که با فاصله 15 تا 25 سانتی‌متر بر روی زمین نصب شده‌اند، قرار می‌گیرند. شیشه‌ها به وسیله قطعات نگهدارنده که در داخل بیس یو شکل قرار دارد، محکم می‌شوند.

اسپیگت: نصب این شیوه بسیار سریع و راحت است. مستحکم بوده و امکان استفاده از پنل شیشه‌ای با طول 3 تا 4 متر را دارد. در این روش هر جام شیشه‌ای بر روی دو پایه شیاردار سوزنی به ارتفاع 12 تا 15 سانتی‌متر نصب می‌شود.

پایه شیشه گیر: این شیوه نسبت به بقیه شیوه‌ها ارزانتر است و استحکام کمتری دارد. در نرده شیشه‌ای با پایه شیشه‌گیر، پایه‌های آلومینیوم یا استیل با استفاده از قطعه‌ای به شکل یو به جام‌های شیشه‌ای متصل شده و وزن آن را مهار می‌کند. ضخامت جام‌های شیشه در این شیوه 12 میلی‌متر است.

 

کاربرد نرده شیشه‌ای

نرده شیشه‌ای به عنوان حفاظ پله و بالکن استفاده می‌شود و با از بین بردن موانع دید در ایجاد دید کامل به پیرامون کمک کرده و در عین ایجاد ایمنی نمای زیبایی را هم ایجاد می‌کند.

 

حفاظ بالکن

 استفاده از نرده شیشه‌ای به عنوان حفاظ بالکن امکان دسترسی بیشتر و بهتر به نور و منظره بیرونی را فراهم می‌کند، نمایی لوکس و مدرن به ساختمان می‌دهد و به لحاظ ایمنی استحکام بالایی دارد. ارتفاع نرده شیشه‌ای برای بالکن از 110 تا 140 سانتی‌متر است. ضخامت شیشه در بالکن بسته به طول بالکن از 12 تا 16 میلی‌متر می‌باشد.

 

حفاظ پلکان

 حفاظ پله را با همه انواع نرده شیشه‌ای می‌توان اجرا کرد. تفاوت عمده حفاظ پله و بالکن در شکل پنل‌های شیشه است. پنل‌های شیشه‌ای در راه‌پله به دلیل زاویه 45 درجه سطح کار، به شکل متوازی الاضلاع بوده و ارتفاع نرده راه پله 90 سانتی‌متر است.

 

انواع نرده شیشه‌ای 

مدل‌هایی که برای نرده‌های شیشه‌ای استفاده می‌شوند در دو مدل تمام شیشه و مدل ترکیبی، عرضه می‌شوند. در مدل تمام شیشه‌ای از دو عدد شیشه از جنس سکوریت و لمینت 8 میلی‌متری،  ساخته می‌شوند که از ایمنی و استحکام بالای برخوردار بوده‌اند و در طرح نوری، روکار(در این نوع مدل که جهت ایجاد حفاظ و جان‌پناه ساخته می‌شوند و شیشه‌های بکار رفته در آن ها دو لایه بوده و با لمینت و سکوریت تولید شده‌اند که امنیت و استاندارد لازم برای استفاده در مناطق مختلف را تامین می‌کنند و از پروفیل‌های با جنس آلومینیومی و با استفاده از آلیاژ های مقام، ساخته شده‌‌اند و در طرح‌های متنوعی تولید و عرضه می‌شوند)، اسپیگت و … تولید می‌شوند. در مدل ترکیبی که به نسبت هزینه‌ای در مقایسه با مدل تمام‌شیشه‌ای کمتر بوده و ضخامت شیشه در آن‌ها از 10 میلی‌متر بوده و سکوریت شده هستند.

 

1-نرده شیشه‌ای با پایه مهار کننده 

در این مدل که تشکیل شده از شیشه سکوریت و لمینت که شیشه بکار رفته در آن از ضخامت های 5 و 8 و 10 میلی‌متر است. پایه‌های استفاده شده در نرده شیشه‌ای از جنس آهن،  آلومینیوم و استیل هستند که توسط یراق بستی، شیشه را مهار می‌کند. برای متصل کردن این پایه‌ها به هم از هندریلی که می‌تواند از جنس چوب یا استیل و در مواقعی آلومینوم بوده، استفاده کرد.

 

2-نرده شیشه‌ای بالکن

این نوع مدل که از ترکیب دو مدل نرده شیشه‌ای با پایه نگهدارنده و نرده شیشه‌ای با پایه بست شیشه‌گیر ساخته شده و استاندارد ارتفاع در آن ها 110 سانتی‌متر است.

 

3-نرده شیشه‌ای با پایه ی نگهدارنده 

در این نوع مدل که شیشه سکوریت و لمینت در آن بکار رفته و ضخامت شیشه در آن از 10 میلی‌متر تا 20 میلی‌متر است.  برای ساختن این مدل که به شکل u بوده با استفاده از پایه نگهدارنده شیشه‌ای که ارتفاعی 15 الی 25 سانتی‌متر داشته استفاده می‌شود و این پایه نگهدارنده که به ساختمان وصل و ثابت شده برای مهار این شیشه درنظر گرفته‌ می‌شود.

4-نرده شیشه‌ای پله

 استاندارد ارتفاع این نوع مدل از 85 سانتی‌متر تا 95 سانتی‌متر بوده و در بکارگیری آن از سکوریت و لمینت با پایه‌ها و یراق‌های با کیفیت، استفاده می‌شود که از مقاومت و استحکام بالای جهت محافظت از شیشه برخوردار است.

5-نرده شیشه‌ای تمام شیشه

  این مدل نرده نیز از شیشه سکوریت و لمینتی که ضخامت آن از 18 تا 20 میلی‌متر بوده و پایه و هندریل در این مدل از شیشه است. در مدل نرده شیشه‌ای تمام شیشه، برای مهار آن از قطعه فیکس‌چر که از کنار پله یا بالکن به ساختمان متصل است، استفاده می‌شود.

 

  

مقالات خواندنی:

مزایای نصب پارتیشن شیشه ای در محل کار بروزرسانی ۲۰۱۸

پارتیشن استیندگلس

مزایای نصب پارتیشن شیشه ای در محل کار بروزرسانی ۲۰۱۸

جان‌پناه شیشه‌ای چیست و چه کاربردی دارد؟

کف‌پوش شیشه‌ای چیست و چه جاهایی مورد استفاده قرار می گیرد

 

  

  

 

امتیاز شما چیست؟

مطالب مرتبط با این نوشته