علت بروز چالش در طراحی و ساخت پارتیشن شیشه ای چیست؟
در طراحی پارتیشن شیشه ای باد گفت که هیچکدام مشابه دیگری نیست چرا که در طراحی و اجرا شرایط محیطی و ویژگی های پروژه متفاوت هستند. قبل از طراحی دکوراسیون داخلی، بایستی محیط پروژه بررسی گردد و استحکام سقف، کف و دیوارهای ساختمان تخمین زده شود تا محل دقیق قرارگیری پارتیشن شیشه ای با توجه شرایط موجود، معین شود. متریال لازم برای ساخت دکوراسیون داخلی با شناخت نوع ساختمان مشخص می شود. محل نصب اتاق شیشه ای، نوع پروفیل بندی، نوع شیشه و حتی وزن پارتیشن شیشه ای همگی به ساختمان و کاربرد پارتیشن بستگی دارد. دکوراسیون کاژه با بازدید از ساختمان و بررسی تمام شرایط آن، بهترین پارتیشن را طراحی می کند و پروژه را با کیفیت بالا اجرا می کند.
چالش های مربوط به کف ساختمان در هنگام نصب پارتیشن شیشه ای
یکی از چالش های نصب پارتیشن شیشه ای، کف ساختمان است. کف سازی های کاذب و نمایشگاهی که با استفاده از کنترل میدانی صورت می گیرد، محل مناسبی برای نصب پارتیشن شیشه ای نمی باشند. خوشبختانه امروزه استفاده از کف سازی های کاذب و نمایشگاهی مرسوم نیست و پیاده سازی نمی شود. از این رو کف سازی با مصالح ساختمانی مورد پسندتر می باشد و امکان نصب راحت اتاق شیشه ای را برای دکوراتورها فراهم می کند. از طرفی گاها کف سازی به صورت استیجاری در اختیار کارفرما قرار می گیرد که امکان سوراخ کاری و استفاده از پیچ و مهره و مته وجود ندارد و بایستی از چسب مخصوص استفاده شود.
در ساختمان های لوکس برای کف سازی های لوکس از متریال خاص و گران قیمت استفاده می شود و از این رو دکوراتورها ترجیح می دهند از چسب مخصوص برای نصب دکوراسیون داخلی به کف استفاده کنند. چالش های مربوط به کف ساختمان، قابل حل هستند و خوشبختانه چسب های مخصوص، پاسخ گوی نیاز دکوراتورها می باشد.
چالش های مربوط به دیوارهای ساختمان در هنگام نصب پارتیشن
در هنگام طراحی پارتیشن شیشه ای و اجرای آن بهتر است یکی از چهار بخش اتاق شیشه ای، دیوار باشد. به خصوص در طراحی اتاق شیشه ای تک جداره، وجود یک دیوار محکم ضروری است تا یک سمت پارتیشن بر دیوار استوار و متصل گردد، از این رو مقاومت پارتیشن بالا می رود. دیواری محکم و قابل اطمینان است که از مصالح ساختمانی از قبیل آجر، سیمان، بتن و سفال ساخته شده باشد. چنین دیواری برای نصب پارتیشن شیشه ای مناسب است ولی در مقابل این نوع دیوارها، دیوارهای چوبی و کنافی هستند. دیوارهای چوبی و کنافی در هنگام طراحی و نصب اتاق شیشه ای کمی مشکل ساز هستند چرا که مقاومت بالایی ندارد.
برای حل مشکل دیوارهای چوبی توصیه می شود به صورت میدانی دیوارها و اتصالات بین آن ها بررسی گردد و در صورت مناسب بودن شرایط، از آن به عنوان وجهی از پارتیشن استفاده شود. برای حل مشکل دیوارهای کنافی، باید از یک سازه مضاعف کنافی در محل اتصال پروفیل به دیوارها استفاده شود تا دیوار کنافی استوار و محکم گردد. اگر از سازه مضاعف استفاده نشود، گچ برگ های دیوار کنافی امکان پیچ شدن ندارد و وجود سازه مضاعف مشکل مذکور را حل می کند.
چالش های مربوط به سقف ساختمان در هنگام نصب پارتیشن
ارتفاع اتاق شیشه ای بسته به نظر کارفرما و سقف ساختمان قابل تغییر می باشد ولی توصیه دکوراتورها ساخت دکوراسیون داخلی تا سقف ساختمان است. اتاق شیشه ای تک جداره با ارتفاع بیشتر از 2.5 متر کمی ناپایدار است و سر و صدا و رفت و آمد موجب لرزش دیواره های پارتیشن شیشه ای تک جداره می شود. از این جهت پیشنهاد می شود پارتیشن ها تا سقف ساخته شوند و به سقف متصل گردند.
در این صورت پارتیشن عایق صوت خواهد بود. سقف های غیر معلق مانند کنافی، کاذب و گچی برای نصب و اتصال پارتیشن چه فریم دار و چه بدون فریم مناسب هستند. در این صورت نیازی به پروفیل بندی و آهن کشی نیست. ولی سقف های معلق مانند سقف های کششی پارچه ای و یا تایل ها نیازمند پروفیل بندی و آهن کشی هستند تا استحکام آن ها بالا رود و مقاوم شوند.
بررسی سایر چالش های پارتیشن شیشه ای
1- کاهش امنیت حریم خصوصی
اتاق شیشه ای با فضایی شیشه ای، دید وسیعی را برای همگان مهیا می کند. از این رو حریم شخصی کارمندان دچار ناامنی می شود که پیشنهاد ما استفاده از شیشه های مات، شیشه های طرح دار، برچسب های مات کننده و چسباندن پوستر به شیشه ها است.
2- مقاومت پایین شیشه تک جداره
اجرای دکوراسیون داخلی با شیشه تک جداره از مقاومت پایینی برخوردار است و ممکن است تغییرات دمایی و یا ضربه موجب شکستن و خرد شدن شیشه گردد. از این رو شیشه های دو جداره و یا سه جداره، مقاومت بالایی در برابر تغییرات دمایی و ضربه دیدن، دارند. البته ناگفته نماند که شیشه سکوریت خرد شده، اصلا تیز و برنده نیست.
3- کاهش ارتباط جمعی در فضای اداری
پارتیشن بندی فضای اداری و شرکتی موجب محدود شدن و کاهش ارتباط کارمندان با یکدیگر می شود. از این رو طراحی پارتیشن شیشه ای با شیشه شفاف از بروز چنین مشکلاتی می کاهد.
4- عایق حرارتی نامناسب
شیشه تک جداره عایق حرارتی مناسبی نمی باشد ولی شیشه های دو جداره و چند جداره عایق حرارتی خوبی هستند. از این رو اتاق شیشه ای با شیشه های چند جداره به عنوان عایق حرارتی کاربرد دارند.
5- نظافت شیشه
بازسازی ساختمان با اتاق شیشه ای مشکلاتی در زمینه نظافتی به وجود می آورد. نظافت شیشه در ابعاد زیاد، کمی دشوار است. پیشنهاد می شود از شیشه های پارتیشن را نانو کنید تا کمی از دردسرهای نظافت آن کاسته شود.