سازه های فلزی دکوراتیو – ساخت دکور با فلزاتی نظیر آهن، مس، استیل …

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

سازه‌های فلزی دکوراتیو

فلز و به طور کلی فلزات دارای یک ویژگی خاص هستند. ما می‌توانیم آن‌ها را به هر شکلی که بخواهیم دربیاوریم، بدون آن که ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی آن‌ها از بین برود یا تغییری بکند. از این رو، استفاده‌های فراوانی از انواع مختلف فلزات می‌شود که هر کدام از ما، در زندگی روزانه‌ی خود بسیاری از آن‌ها را می‌بینیم. یکی از استفاده‌هایی که از فلز می‌شود، در دکوراسیون داخلی خانه و ساخت سازه‌های دکوراتیو به وسیله‌ی آن است. سازه‌های فلزی دکوراتیو وسایلی هستند که بر مبنای اهداف دکوراتیو و زیبایی از آن‌ها استفاده می‌شود و بر خلاف نامشان معمولاً استفاده‌ی سازه‌ای از آن‌ها نمی‌شود.

فهرست فلزاتی که از آن‌ها می‌توان در سازه‌های فلزی دکوراتیو استفاده کرد بسیار بلند بالاست اما از مهم‌ترینِ آن‌ها می‌توان به فلزات آلومینیوم، برنز، فولاد، نقره، طلا و هم چنین براده‌های آهن نیز اشاره کرد. موارد مورد استفاده از سازه‌های فلزی دکوراتیو هم بسیار گسترده است و از مهم‌ترین‌هایشان می‌توان به راه و پله‌های فلزی، پارتیشن‌های فلزی، انواع مختلف محافظ‌های فلزی، طاقچه‌ها و قفسه‌های فلزی و قرنیزهای فلزی اشاره کرد.

با توجه به ویژگی‌های مختلف محیطی و اهداف مورد نظر، طراحان دکوراسیون داخلی، نوع فلز مورد استفاده را انتخاب می‌کنند. هم چنین ممکن است بنا بر شرایط موجود، از پوشش‌های خاصی برای این سازه‌ها در نظر گرفته شود؛ مثلاً برای جلوگیری از اکسید شدن یا دیگر واکنش‌های شیمیایی که ممکن است رخ بدهد. سازه‌های فلزی دکوراتیو تولید شده در کارخانه معمولاً دارای این ویژگی هستند و کارخانه با استفاده از رنگ‌های مخصوصی که استفاده می‌کنند، این مشکل را حل می‌نمایند.

برای تولید سازه‌های فلزی دکوراتیو از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. از اصلی‌ترین روش‌های مورد استفاده در این زمینه می‌توان به شکل دادن به فلز (Metal Forming) و ریخته‌گری (Casting) اشاره کرد. شکل دادن به فلز پروسه‌ای است که در طی آن، فلز با استفاده از نیروی وارد شده بر آن خم یا تا می‌شود تا به شکل دلخواه و مورد نظرمان برسد. ریخته‌گری پروسه‌ای است که در طی آن فلز مورد نظر با حرارت دادن ذوب می‌شود و با قرار گرفتن در قالب‌های مخصوص، به شکل و ظاهر مورد نظرمان درمی‌آید. البته ریخته‌گری صرفاً با قالب صورت نمی‌گیرد و روش‌های دیگری نیز برای شکل دادن به فلز داغ شده وجود دارد. مثلاً شکل دادن به فلز داغ به وسیله‌ی چکش. ریخته‌گری روش مطلوب‌تری برای ساخت سازه‌های دکوراتیو می‌باشد چرا که معمولاً ویژگی‌های اصلی فلز به طور کامل در آن حفظ می‌شود. به طور مثال سختی و مقاومت فشاری آن تغییری نمی‌کند.

 

 

3/5 - (2 امتیاز)

مطالب مرتبط با این نوشته

One Response