راهنمای تاسیسات ساختمان در بازسازی و ساخت

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

تاسیسات ساختمان

تاسیسات ساختمان یکی از اصلی ترین پایه های تبدیل شدن یک بنا به محیطی با شرایط مناسب برای استفاده به منظور زندگی، کار و سایر اهداف می باشد. با بکارگیری تاسیسات ساختمان میتوان امکانات مکانیکی و الکتریکی را در کنار سایر مصالح ساختمانی قرار داد تا از محیط بیشترین استفاده را برد. گروه معماری کاژه در ادامه راهنمای جامعی درباره تاسیسات ساختمانی، انواع آن و دلایل اهمیت آنها و آنچه برای اجرای این تاسیسات لازم است در نظر داشته باشید را ارائه خواهد داد.

انواع تاسیسات ساختمان
در حالت کلی تاسیسات موجود در ساختمان های مسکونی، اداری، بیمارستانی و غیره را می توان به دو گروه کلی تقسیم بندی کرد که عبارتند از:

تاسیسات مکانیکی
تاسیسات مکانیکی به مجموعه ای از تمام تجهیزات به کار رفته برای راه اندازی سیستم های سرمایشی گرمایشی، لوله کشی آب و فاضلاب، سیستم تهویه مطبوع هوا، سیستم گاز رسانی، تاسیسات استخر، نصب و راه اندازی تاسیسات آسانسور، پله برقی، آبنما و فواره، آتش نشانی، راه اندازی و نصب سرویس بهداشتی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. بخاطر اهمیت بسیار زیاد این مجموعه از تجهیزات می توان نصب، تعمیر و راه اندازی آن را به عنوان ستون فقرات ساخت و بازسازی ساختمان معرفی نمود.

تاسیسات الکتریکی
همان طور که از نام این گروه از تاسیسات مشخص است، نصب و تعمیر سیستم های برقی و الکتریکی را گویند که اجرای آن کاملا تخصصی بوده و عدم توجه به استانداردها در آن، خطرات متعددی را به همراه دارد. سیم کشی برق اتاق ها و سایر بخش های ساختمان، راه اندازی تلفن، نصب دزدگیر و دوربین مدار بسته و سیستم های روشنایی و نورپردازی همگی در گروه تاسیسات الکتریکی قرار می گیرند.

اهمیت تاسیسات ساختمان
نصب، راه اندازی و تعمیر تاسیسات مکانیکی و الکتریکی مختلف در ساختمان های مسکونی، اداری، بیمارستانی و درمانی و آموزشی و غیره یکی از مهم ترین و ضورری ترین گام ها برای مناسب کردن شرایط محیط برای استفاده از آن می باشد. چند مورد از مهم ترین مزایا و دلایل اهمیت این تاسیسات شامل موارد زیر می باشد:
• افزایش طول عمر بنا با اجرا و تعمیر صحیح تاسیسات و جلوگیری از ایجاد نم و رطوبت و غیره
• کاهش هزینه های ساختمان با تعمیر به موقع تاسیسات
• افزایش امنیت ساختمان با اجرای تاسیسات مختلف از قبیل دوربین مدار بسته، آتش نشانی، دزدگیر و غیره
• تامین رفاه و آسایش بیشتر در محیط های مسکونی، اداری، درمانی و غیره

 

تاسیسات در بازسازی ساختمان

مراحل اجرای تاسیسات ساختمان
اهمیت اجرای تاسیسات ساختمانی به اندازه ایست که در ابتدایی ترین گام های ساخت و ساز و در کنار ترسیم و تهیه نقشه و پلان ساختمان، لازم است جزئیات کامل را برای محل قرارگیری هر یک از تاسیسات بر روی نقشه های مخصوص مشخص نمود. پس از تهیه این نقشه ها هر یک از تکنسین ها و افراد حرفه ای در این حوزه لازم است بر اساس اولیت کار تمام مراحل نصب و راه اندازی را با رعایت استانداردها و اصول ایمنی اجرا نمایند. از مهم ترین گام ها در اجرای تاسیسات ساختمان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

تهیه نقشه تاسیساتی
با توجه به نوع کاربری ساختمان، اندازه و ابعاد اتاق ها و سایر بخش ها و نوع تاسیسات مکانیکی و الکتریکی مورد نظر برای ساختمان، لازم است نقشه تاسیساتی ترسیم گردد. پس از ترسیم نقشه تاسیساتی این طرح در اختیار افراد حرفه ای و تکنسین ها قرار گرفته و با توجه به بودجه مورد نظر، مصالح و تجهیزات تهیه و خریداری شده و در محیط قرار می گیرند.

مشخص کردن محل کلیدها در تاسیسات الکتریکی
محل قرارگیری کلید و پریز مربوط به برق، تلفن و آنتن ابتدا ابتدا کاملا تراز شده و با دستگاه و ابزارهای مخصوص محل آنها بر روی دیوار مشخص می گردد. پس از کندن محل قرار گیری کلیدها، لازم است قوطی های کلید در محل مورد نظر نصب شوند.

مشخص کردن مسیر لوله ها
لوله های آب و فاضلاب و گازکشی و لوله های پولیکا برای عبور سیم ها با استفاده از شیار زن های مخصوص روی دیوار مشخص شده و در نهایت با جوشکاری محل لوله ها نصب و کاملا فیکس خواهند شد. البته لازم به ذکر است که این مرحله جزئیات زیادی داشته و افراد حرفه ای در حوزه تاسیسات ساختمانی، مجموعه تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم های سرمایشی و گرمایشی را در این گام اجرا و پیاده سازی می کنند.

نصب تاسیسات الکتریکی
با انجام کارهای مختلف از قبیل جوشکاری و غیره محل قرارگیری تجهیزات الکتریکی، فیوز، جعبه آنتن، تلفن و غیره مشخص و تجهیزات نصب می گردند. در این مرحله همچنین سیستم های نورپردازی در سقف و سایر بخش ها اجرا می گردند. در نهایت ارتینگ ساختمان اجرا شده و با نصب پلیت و سیم مسی و غیره چاه ارت راه اندازی میشود.
در نهایت و پس از کف سازی و گچ کاری دیوارها و کاشی کاری در آشپزخانه و سرویس بهداشتی، کابل ها از لوله پولیکای نصب شده در گام های ابتدایی عبور کرده و کابل کشی ها به طور کامل انجام خواهند شد. در آخرین گام ها نیز، آیفون، دوربین مدار بسته و غیره که بخش مهمی از تاسیسات ساختمانی می باشند نصب شده و سایر تجهیزات روکار نیز به ترتیب هر یک توسط افراد حرفه ای در این حوزه نصب و اجرا می گردند. همان طور که اشاره شد، هر یک از این گام ها دارای جزئیات بسیار زیادی می باشد که در این مطلب نمی توان به طور کامل به آنها پرداخت.

هزینه تاسیسات ساختمان
یکی از مهم ترین هزینه های ساخت و ساز بناهای مسکونی و غیره، هزینه های مربوط به خرید، نصب و اجرا و تعمیر تاسیسات ساختمانی می باشد. با توجه به تنوع بسیار زیاد در تجهیزات مکانیکی و الکتریکی و دخیل بودن فاکتورهای متعدد در نصب و اجرا آنها، هزینه تاسیسات ساختمانی نرخ ثابتی ندارد. برخی از فاکتورهای موثر در تعیین هزینه تاسیسات ساختمان عبارتند از:

• نوع تاسیسات (مکانیکی یا الکتریکی)
• اندازه ساختمان
• برند هر یک از تاسیسات
• دستمزد برق کشی ساختمان، نصب آسانسور، لوله کشی گاز ساختمان

اجرای تاسیسات ساختمانی
گروه کاژه با توجه به اهمیت بسیار زیاد تاسیسات الکتریکی و مکانیکی در ساختمان با بهره گیری از افراد حرفه ای و تکنسین های با تجربه، نصب، اجر و تعمیر تاسیسات ساختمان را در مجموعه فعالیت های خود قرار داده است. برای برقراری ارتباط با گروه کاژه و دریافت مشاوره های لازم قبل از اجرا و تعمیر هر یک از تاسیسات می توانید از راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه استفاده نمایید.

امتیاز شما چیست؟

مطالب مرتبط با این نوشته