این نشانه‌ها و شرایط، تخریب ساختمان را توجیه می‌کنند!

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

این نشانه‌ها و شرایط، تخریب ساختمان را توجیه می‌کنند!

بازسازی یا تخریب ساختمان؟ گاهی تصمیم‌گیری در این زمینه به کاری دشوار تبدیل می‌شود. زیاد پیش می‌آید که افراد، محله‌ی سکونت خود را دوست داشته باشند ولی از خانه‌ای که در آن اقامت دارند، ناراضی هستند!

در چنین مواقعی، بازسازی ساختمان یکی از گزینه‌های روی میز است. بااین‌حال، ممکن است شرایطی پیش بیاید که بازسازی نتواند مشکل را حل کند. به عبارت دیگر، چه‌بسا ساختمان شما حتی شرایط و شایستگی بازسازی را نداشته باشد. گاهی هم ممکن است با شرایطی خاص و استثنائی برخورد کنیم. در چنین مواقعی، چاره کار تخریب ساختمان است. ولی در چه مواقعی باید تخریب را به بازسازی ترجیح داد؟ در این گفتار از کاژه قصد داریم به این سؤال مهم و اساسی جواب مناسبی بدهیم. از شما دعوت می‌کنیم همچون همیشه تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

این نشانه‌ها و شرایط، تخریب ساختمان را توجیه می‌کنند!

7 علامتی که نشان می‌دهند چاره کار، تخریب ساختمان است!

بدون مقدمه بیشتر، بیایید مستقیماً به سؤالی که در بخش قبل مطرح کردیم، بپردازیم. گاهی علائم یا شرایطی وجود دارند که حاکی از یک واقعیت مهم هستند. واقعیتی که می‌گوید به جای بازسازی، باید تخریب ساختمان و ساخت مجدد آن را در دستور کار قرار دهید. در ادامه 7 مورد از این علائم و شرایط هشداردهنده را معرفی و تشریح می‌کنیم.

 

1. فونداسیون معیوب یا وجود سایر مشکلات عمیق ساختاری

ضعف‌های فونداسیونی باید یکی از تعیین‌کننده‌ترین عوامل تصمیم‌گیری شما باشند. آیا متوجه وجود تَرَک یا کمانش در فونداسیون خانه شده‌اید؟ شاید هم رطوبت و کپک به شکلی گسترده و همچون آفت به خرمن خانه نفوذ کرده باشد. با مشاهده این مشکلات شدید ساختاری احتمالاً باید به جای بازسازی سطحی ساختمان، آن را کاملاً تخریب کنید.

بااین‌حال به این نکته توجه داشته باشید که تخریب ساختمان در اکثر مواقع باید آخرین راه‌حل باشد. یک خانه زمانی به تخریب و بازسازی کامل نیاز دارد که مشکلات ساختاری، به شکلی شدید و گسترده در آن ریشه دوانده‌اند. اگر فقط یک اتاق مشکل ساختاری دارد، طبیعتاً نیازی به تخریب و بازسازی کامل ساختمان نیست. البته شاید نتوانید عمق و شدت مشکلات ساختاری خانه را به‌درستی ارزیابی کنید. در این صورت بهتر است از یک پیمانکار معتمد مشورت بگیرید.

2. محدودیت‌های قانونی

گاهی اضافه کردن یک اتاق به خانه می‌تواند حس ناخوشایند شما را از سکونت در آن تغییر دهد. ولی چه‌بسا قوانین ساخت‌وساز شهری دستتان را برای اضافه کردن بخش‌های دلخواهتان به خانه ببندند. در چنین مواقعی، برخی افراد تخریب ساختمان را به بازسازی سطحی آن ترجیح می‌دهند. بااین‌حال، قبل از اینکه عملیات تخریب را آغاز کنید، درباره جدیدترین قوانین ساخت‌وساز تحقیق کنید. قوانین، متغیر هستند و چه‌بسا برخی محدودیت‌هایی که سال‌ها قبل در زمان ساخت خانه وجود داشته‌اند، دیگر وجود نداشته باشند.

3. عدم امکان اضافه کردن فضای موردنیاز

گاهی مسئله‌ی اصلی، نه محدودیت‌های قانونی، بلکه محدودیت‌های ساختاری خودِ مِلک است. در چنین حالتی، برای دستیابی به فضا و چیدمان دلخواهتان گزینه‌ای غیر از تخریب ساختمان باقی نمی‌ماند. البته اگر چیدمان فعلی خانه را دوست دارید، شاید تخریب کامل ساختمان از نظر احساسی و اقتصادی چندان منطقی نباشد. در این صورت ممکن است انجام یک عملیات بازسازی محدود مثل برداشتن دیوارها فضا و دکوراسیون داخلی خانه را به چیدمان دلخواهتان نزدیک کند.

4. هزینه نامعقول بازسازی

بودجه شما یکی از اصلی‌ترین عوامل تصمیم‌گیری درباره بازسازی یا تخریب ساختمان است. گاهی وضعیت ساختاری یک خانه آن‌قدر بد است، که گوشه گوشه‌ی آن به بازسازی‌های اساسی نیاز دارد. در چنین حالتی مجموع هزینه‌های بازسازی ساختمان گاهی سر به فلک می‌کشد! این هزینه می‌تواند آن‌قدر بالا برود که کوبیدن خانه و ساخت دوباره‌ی آن را به گزینه‌ای اقتصادی‌تر تبدیل کند.

5. بیش‌ازحد قدیمی بودن ساختمان

یک ساختمان قدیمی، خواه‌ناخواه به دلیل گذر زمان دستخوش فرسودگی می‌شود. بنابراین طبعاً نمی‌تواند دوام و عمر مفید یک ساختمان نوساز را داشته باشد. اگر می‌خواهید چند دهه در یک ساختمان زندگی کنید و علاقه‌ای به مواجهه با مشکلات ناشی از سالخوردگی آن ندارید، شاید بهتر باشد آن را خراب کرده و از نو بسازید.

بااین‌حال، اگر خانه قدیمی شما یک بنای تاریخی محسوب می‌شود، بهتر است برای آغاز عملیات تخریب ساختمان عجله نکنید. گاهی تخریب یا تغییر ساختار یک ساختمان تاریخی واکنش‌های منفی گسترده‌ای را برمی‌انگیزد. علاوه بر این تخریب یک بنای قدیمی با ماهیت فرهنگی، ممکن است زمینه‌ساز درگیری با برخی مشکلات قانونی باشد.

6. عدم وابستگی عاطفی به ساختمان

 احساسات و عواطف در تمامی عرصه‌ها عناصری اثرگذار و تعیین‌کننده هستند. اگر بنا به دلایلی مثل تنگی و محدودیت فضاها قادر به تحمل جلوه‌های داخلی و خارجی ساختمان قدیمی خود نیستید و درعین‌حال، تعلق‌خاطر خاصی به آن ندارید، می‌توانید خود را برای آغاز عملیات تخریب ساختمان آماده کنید. ولی قبل از فرود آوردن کلنگ تخریب، ابتدا از کافی بودن بودجه‌ی موردنیاز برای تخریب و بازسازی مطمئن شوید.

7. فروش آسان‌تر مِلک

گاهی با شرایطی روبرو می‌شویم که فروش یک زمین خالی، آسان‌تر از زمینی است که یک ساختمان روی آن بنا شده. بنابراین اگر می‌خواهید قبل از نقل‌مکان به خانه جدید، مِلک فعلی خود را بفروشید، ممکن است ساختمان فعلی فروش آن را به کاری سخت تبدیل کند. یادتان باشد که ساختمان مستقر روی یک قطعه زمین، ارزش آن زمین را نه زیاد، بلکه کم می‌کند. در چنین وضعیتی، تخریب ساختمان منطقی‌ترین کار ممکن است. به این ترتیب می‌توانید مِلکتان را به‌عنوان یک زمین خالی در معرض فروش قرار دهید. افراد زیادی هستند که برای ساخت خانه‌های دلخواهشان، به دنبال زمین‌های خالی می‌گردند.

فروش آسان‌تر مِلک

سخن آخر

نشانه‌ها و حالات ذکرشده، دلایل خوبی برای فکر کردن درباره تخریب ساختمان هستند. بااین‌حال، حتی اگر ضرورت تخریب خانه برایتان محرز شده باشد، هرگز به‌تنهایی این کار را انجام ندهید. به جای اقدامات خودسرانه یک پیمانکار متخصص و باتجربه را استخدام کنید تا مطلوب‌ترین نتیجه ممکن را برایتان حاصل کند.

برای تصمیم‌گیری درباره بازسازی یا تخریب خانه شاید بهتر باشد اولین قدم را با چشمان باز بردارید. موضوع را با کارشناسان ما در میان بگذارید و با خاطری آسوده، صفر تا صد عملیات لازم را به  کاژه محول کنید.

7 علامتی که نشان می‌دهند چاره کار، تخریب ساختمان است!

امتیاز شما چیست؟

مطالب مرتبط با این نوشته