استفاده از گنبدهایی که با استفاده از شیشه های رنگی متفاوت یا انواع شیشه های ساده ساخته می شوند کاربردی گسترده در ساختمان های لاکچری پیدا کرده اند. با طراحی متفاوت و منحصر به فرد انواع گنبد شیشه ای و تکنیک های هنری دخیل در اجرا و ساخت این گنبدها می توان فضایی زیبا را مشاهده کرد.
در معماری داخلی امروزی کاربرد گنبد شیشه ای تزیینی علاوه بر تزیین محیط داخلی ساختمان و خلق یک محیط لوکس و لاکچری در تامین نور محیط و علاوه بر آن برای صرفه جویی در مصرف انرژی تاثیر بسزایی دارد.
سقف های گنبدی شکل تزیینی
سقف هایی که به شکل گنبدی شکل و تزیینی طراحی می شوند به دلیل شکل هندسی متفاوتی که دارند احساس آرامش و زیبایی را همزمان با هم به وجود می آورد و این مدل از سقف های تزیینی علاوه بر مساجد و کلیساها در طراحی ساختمان های مسکونی لاکچری و اداری نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
ویژگی متفاوت گنبد شیشه تزیینی
امروزه نوع مناسبی از انواع سقف های گنبدی شکل وجود دارد که با نام گنبد شیشه ای تزیینی شناخته شده است و هزینه ساخت آن کمتر از انواع دیگر مدل سقف های گنبدی شکل می باشد و زیبایی خاصی به وجود می آورد.
با پیشرفت صنعت معماری و طراحی دکوراسیون ساختمان های لاکچری استفاده از گنبد شیشه ای تزیینی که از جنس شیشه ساخته می شود و بیشتر جنبه تزیینی دارد افزایش یافته است.
شیشه هایی که برای ساخت گنبد شیشه ای مورد استفاده قرار می گیرد از نوع خاص می باشند و شیشه معمولی نیستند این نوع شیشه ها در تکنیک های اجرایی متفاوت دارای تنوع گسترده ای هستند. این شیشه های تزیینی که با نام شیشه های استین گلس شناخته می شود در رنگ های متفاوت و زیبا به تولید می رسد.
استفاده از گنبد شیشه ای تزیینی استین گلس با تکنیک تیفانی در قسمت های مختلف ساختمان لاکچری به منظور جلوه بخشیدن به محیط و ایجاد فضای مدرن و امروزی استفاده می شود.
مزایای گنبد شیشه ای برای ساختمان
مهم ترین مزیت استفاده از گنبد شیشه تزیینی در ساختمان لاکچری شامل: ایجاد مقاومت و استحکام بالا، صرفه جویی در میزان مصرف انرژی، جلوگیری از ورود اشعه های مضر خورشیدی به فضای داخلی و دارای تنوع در طراحی و طول عمر مناسب می باشد. گنبد شیشه ای تزیینی می تواند کامل کننده طراحی ساختمان های لاکچری با استفاده از طراحی متفاوت باشد.