مهم‌ترین اشتباهات بازسازی ساختمان را بشناسید

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

مهم‌ترین اشتباهات بازسازی ساختمان را بشناسید

اگر می‌خواهید نما یا کاربری خانه را از طریق بازسازی آن تغییر دهید، اشتباهات بازسازی احتمالاً آخرین موضوعی است که درباره آن فکر می‌کنید. اتفاقاً آتش بسیاری از مشکلات و دردسرهای فرایند بازسازی یا تعمیرات خانه از همین مسئله زبانه می‌کشد!

برای بازسازی یا نوسازی خانه کارهایی برای انجام دادن وجود دارند و کارهایی برای انجام ندادن! اشتباهات بازسازی ساختمان، همان کارهایی هستند که نباید انجام دهید. در غیر این صورت، اجرای موفقیت‌آمیز پروژه با مشکل و مانع روبرو می‌شود. این مشکل می‌تواند افزایش هزینه بازسازی خانه، طول کشیدن پروژه و مواردی از این قبیل باشد. اگر می‌خواهید متداول‌ترین این اشتباهات را بشناسید این گفتار کاژه را تا انتها بخوانید.

9 اشتباه بازسازی ساختمان که زیاد تکرار می‌شوند

1. عدم مشورت با یک طراح داخلی حرفه‌ای!

یک طراح داخلی حرفه‌ای و باتجربه به فرایند بازسازی ساختمان از زاویه‌ای متفاوت نگاه می‌کند. زاویه‌ای که علاوه بر زیبایی ظاهری، بُعد تخصصی و کاربردی ماجرا را نیز مدنظر قرار می‌دهد. همراهی یک طراح داخلی تضمین می‌کند که گام اول را درست و اصولی برمی‌دارید. در غیر این صورت، چه‌بسا که دو مؤلفه‌ی کارکرد و زیبایی قربانی یکدیگر شوند.

عدم مشورت با یک طراح داخلی حرفه‌ای!

2. عدم انتخاب یک پیمانکار معتبر!

حتی اگر از نظر بودجه با محدودیت روبرو هستید، همواره سپردن کار به یک پیمانکار معتبر را در اولویت قرار دهید. رضایت شما از اجرای پروژه در وهله اول به مهارت، تجربه و کیفیت کار پیمانکار بستگی دارد. هرگز اجازه ندهید میل به صرفه‌جویی به یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بازسازی ساختمان منجر شود.

3. استفاده از وسایل و متریال غیراستاندارد!

درست مثل انتخاب پیمانکار، انتخاب متریال و مصالح خوب نیز یک اصل ثابت و تخطی ناپذیر است. اصلی که به هیچ عنوان «اما و اگر» برنمی‌دارد. خرید متریال بی‌کیفیت یا غیراستاندارد شاید در نگاه اول انتخابی اقتصادی به نظر برسد. ولی مطمئن باشید در بلندمدت و حتی میان‌مدت به دلیل نیاز به جایگزینی، هزینه‌های سنگینی را به شما تحمیل می‌کند. طبیعتاً محدودیت بودجه، اجازه تهیه بهترین‌ها را در همه زمینه‌ها نمی‌دهد؛ بااین‌حال، در خرید وسایل و مصالح یک استانداردِ حداقلی داشته باشید و تحت هیچ شرایطی آن را نقض نکنید.

عدم بودجه‌بندی!

4. عدم بودجه‌بندی!

بودجه‌بندی نکردن و عدم وجود یک پلن مالی، یکی دیگر از اشتباهات بازسازی ساختمان است که می‌تواند بسیار دردسرساز باشد. باید بدانید که فرایند بازسازی، معمولاً طبق برنامه پیش نمی‌رود. در هر مرحله از این فرایند، ممکن است با چالش‌هایی روبرو شوید که محاسبات قبلی‌تان را به هم می‌زنند. بنابراین کار را بر مبنای یک بودجه‌بندی واقع‌بینانه آغاز کنید. سعی کنید هزینه بازسازی ساختمان را حداقل 20% بیشتر از آنچه روی کاغذ محاسبه کرده‌اید، برآورد کنید. این برآورد بدبینانه باید مواردی را مثل هزینه‌های احتمالی یا پیش‌بینی‌نشده در بربگیرد. هر چقدر ملک قدیمی‌تر باشد، بهتر است حاشیه‌ی اطمینان بیشتری را از حیث بودجه‌بندی مدنظر قرار دهید. به این ترتیب دیگر از مواجهه با سناریوها و اتفاقات غیرمنتظره مأیوس و غافلگیر نخواهید شد.

اگر با محدودیت‌های مالی دست‌وپنجه نرم می‌کنید، بودجه بازسازی را بر اساس اولویت‌بندی تهیه کنید. به جای خرید مبلمان یا وسایل روشنایی گران‌قیمت، هزینه‌ها را ابتدا به موارد مهم‌تری مثل لوله‌کشی، برق‌کشی، نصب کف‌پوش و … تخصیص دهید. علاوه بر این بهتر است به جای بازسازی کل خانه در یک مرحله، ابتدا روی مناطق مهم و استراتژیک متمرکز شوید. هیچ الزام و اجباری برای نوسازی ساختمان در یک مرحله وجود ندارد.

استفاده از وسایل و متریال غیراستاندارد!

5. عدم تنظیم جدول زمانی!

بازسازی ایده‌آل ساختمان معمولاً در یک بازه زمانی کوتاه امکان‌پذیر نیست. بنابراین بهتر است عجله نکنید و برای پیشرفت پروژه تا انتها زمان کافی در نظر بگیرید. در این میان، جدول زمانی یک ابزار بسیار کارآمد است که کمک زیادی به اتمام پروژه در زمان مقرر می‌کند. زمان‌بندی بازسازی خانه صرفاً به معنای مشخص کردن تاریخ شروع و پایان پروژه نیست. بلکه باید برای هر مرحله‌ای از کار، برنامه‌ریزی زمانی دقیقی داشته باشید. اقدام بر اساس جدول زمانی، خرید به‌موقع وسایل و تحویل آن‌ها به پیمانکار را برای انجام هر مرحله از پروژه تضمین می‌کند. چنین رویکردی مانع از ایجاد وقفه و گسست در فرایند نوسازی خانه می‌شود.

درست مثل بودجه‌بندی مالی، بهتر است برای زمان‌بندی اجرای پروژه نیز یک حاشیه اطمینان تعیین کنید. به این ترتیب، با نزدیک شدن به تاریخ پایان پروژه یا رویارویی با وقفه‌های پیش‌بینی‌نشده تحت فشار روانی قرار نمی‌گیرید.

6. عدم توجه به نیازهای بلندمدت خانه!

عدم دوراندیشی یکی دیگر از رایج‌ترین اشتباهات بازسازی ساختمان به شمار می‌رود. اینکه خانه در حال حاضر از نظر ظاهری و کاربردی ایده‌آل به نظر برسد، خیلی خوب است. ولی این ایده‌آل بودن نباید شما را از توجه به نیازهای کارکردی ساختمان در آینده غافل سازد. بنابراین، دوراندیش باشید و قبل از اِجرای بازسازی‌های اساسی کمی به آینده فکر کنید. به فرزندی که ممکن است در راه باشد، به حیوانی که شاید مدتی بعد بخواهید از آن نگهداری کنید و حتی به مشتریانی که شاید بعدها قصد فروش ملکتان را به آن‌ها داشته باشید!

7. تخریب بی‌محابا!

گاهی تخریب ساختمان یکی از بخش‌های اجتناب‌ناپذیر پروژه بازسازی است. ولی تخریب همیشه چاره کار نیست. در بسیاری از مواقع اشتباهات بازسازی ساختمان به تخریب بی‌محابا ربط پیدا می‌کنند. پروژه‌هایی مثل تخریب عناصر ساختاری مثل دیوارها و ستون‌ها، جابه‌جایی لوله‌ها و تأسیسات و … فرایندهایی حساس و هزینه‌بر هستند. بنابراین قبل از مبادرت به چنین اقداماتی، ابتدا از ضرورت آن‌ها مطمئن شوید. مثلاً اگر دیواری را تخریب می‌کنید، حتماً باید ایده‌ی جایگزین و قانع‌کننده‌ای برای انجام این کار داشته باشید. اگر چنین ایده‌ای را پیدا نکردید بهتر است فکر تخریب یا انجام اقدامات زیربنایی را از سرتان بیرون کنید. یادتان باشد روش‌های ساده‌تری هم برای ارتقای کاربری یا بهبود دکوراسیون داخلی ساختمان وجود دارند.

 

8. دست‌کم گرفتن اهمیت رنگ‌آمیزی!

بسیاری از اشتباهات بازسازی ساختمان از نگرش‌های نادرست نشئت می‌گیرند. یکی از این نگرش‌ها، دستکم گرفتن اهمیت رنگ‌آمیزی و تأثیر آن بر احساس سکونت در خانه است. رنگ‌آمیزی شاید ایده‌ای ساده و دم‌دستی به نظر برسد. ولی گاهی فقط زدن یک لایه رنگ باکیفیت روی دیوارها حقیقتاً به‌تنهایی معجزه می‌کند. رنگ‌آمیزی یک راهکار ساده و مقرون‌به‌صرفه است که روح تازه‌ای را در کالبد خسته، تاریک و کسل‌کننده خانه می‌دمد. علاوه بر این، بسیاری از افراد خودشان می‌توانند خانه را رنگ بزنند و صرفه‌جویی حاصل از آن را به انجام امور مهم‌تری در بازسازی اختصاص دهند.

9. اعتمادبه‌نفس بیش‌ازحد!

گنجاندن اعتمادبه‌نفس در فهرست اشتباهات بازسازی ساختمان احتمالاً متعجبتان کرده! تردیدی نیست که اعتمادبه‌نفس، یک سرمایه فردی ارزشمند است؛ ولی گاهی مقادیر بیش‌ازحد آن می‌تواند مشکل‌ساز شود. اینکه به‌واسطه مهارت فنی بالا و به قول معروف «دست به آچار بودن» بسیاری از تعمیرات خانه را خودتان انجام می‌دهید خیلی خوب است. چون می‌توانید تا حد زیادی هزینه‌های بازسازی خانه را کاهش دهید. ولی این توانایی نباید باعث شود اهمیت تخصص و تجربه در فرایند بازسازی ساختمان را نادیده بگیرید.

اشتباهات بازسازی ساختمان

اکثر عملیات بازسازی و تعمیرات خانه مخصوصاً عملیات ساختاری و زیربنایی، ماهیت تخصصی دارند؛ درنتیجه باید انجام آن‌ها را به افراد متخصص بسپارید. اگر مهارت فنی بالایی دارید بهتر است به انجام عملیات ساده‌ای که حساسیت زیادی ندارند، بسنده کنید. چراکه درگیری با عملیات پیچیده، بدون اِشراف تخصصی کافی می‌تواند مشکلات زیادی برایتان ایجاد کند. چه‌بسا گاهی فقط یک اشتباه در بازسازی یا تعمیرات خانه، زنجیره‌ای از مشکلات ببافد که برای رهایی از آن‌ها باید چندین برابر حالت معمول از پول، زمان و البته اعصابتان هزینه کنید!

سخن پایانی

بازسازی ساختمان با همه دشواری‌ها و هزینه‌هایی که دارد، یک فرایند هیجان‌انگیز است. برای این منظور، اکثر افراد به‌خوبی می‌دانند که چه اقداماتی باید انجام دهند. ولی معمولاً درباره آنچه نباید انجام دهند، ایده خاصی ندارند. به همین دلیل در این مقاله تلاش کردیم به یکی از نقاط کور ماجرا که درواقع همان اشتباهات بازسازی ساختمان هستند، نگاهی بیندازیم. حالا که رایج‌ترین و مهم‌ترین این اشتباهات را شناخته‌اید، می‌توانید پروژه بازسازی منزل را با حداکثر کارایی و اثربخشی پیش ببرید. امیدواریم آنچه خواندید رضایت شما عزیزان را جلب کرده باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط با این نوشته