انواع مختلف رنگ برای نقاشی ساختمان
انتخاب رنگ برای نقاشی ساختمان کافی نیست، بلکه نوع رنگ نیز مهم است. بنابراین زمانی که سطحی را به درستی رنگ آمیزی کنید، می توانید برای سال های آینده آسوده خاطر باشید.
ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم تفاوت های بین انواع رنگ در نقاشی ساختمان را درک کنید و بتوانید نوع مناسب برای پروژه خاص خود را انتخاب کنید.
متخصصان نقاشی ساختمان انواع مختلفی از رنگ هایی را که می توانید برای ساختمان استفاده کنید، بررسی کرده اند. در ادامه به معرفی انواع رنگ ساختمان می پردازیم.
۱) رنگ روغن
در رنگ آمیزی ساختمان اغلب از رنگ روغن برای سطوح سخت استفاده می کنند که باعث دوام و مقاومت در برابر آب می شود. رنگ های روغنی چسبندگی و نفوذ بهتری به سطح دارند.
این رنگ برای سطوح لکه دار و فلزاتی که زنگ می زنند، انتخاب خوبی است. با این حال، زمان خشک شدن آن بسیار بیشتر است و گاهی اوقات تا 24 ساعت طول می کشد. این رنگ انعطاف پذیر است و می تواند سال ها در خانه شما زیبا به نظر برسد.
اگر به دنبال رنگی بادوام و قابل اعتماد برای نقاشی ساختمان هستید، این رنگ انتخابی عالی خواهد بود و می توانید آن را با قیمت بسیار مناسب از کاژه خریداری کنید.
۲) رنگ اکریلیک
هنگام دکوراسیون داخلی، رنگ بر پایه آب انتخاب مطمئن تری نسبت به رنگ روغن است. رنگ های اکریلیک بوی کمتری دارند و تمیز کردن آن راحت تر است. علاوه بر این، دارای VOC کم هستند و به سرعت خشک می شوند.
این رنگ در مقایسه با رنگ روغنی می تواند گران تر باشد. آن ها همچنین دوام کمتری نسبت به گزینه های مبتنی بر روغن دارند.
۳) رنگ پلاستیکی
رنگ های پلاستیکی بر پایه کوپلیمرهای پلی وینیل استات ساخته شده اند. این رنگ ها با توجه به کیفیت به دو نوع تمام پلاستیکی و نیمه پلاستیکی طبقه بندی می شوند. رنگ های پلاستیکی بازتاب نوری کمی دارند.
رنگ پلاستیکی قابلیت شستشوی کمتری نسبت به رنگ روغنی دارد، به این معنی که لکه های ریز و آلودگی های سطحی با یک پارچه مرطوب تمیز می شوند.
استفاده از رنگ پلاستیک زمان بازسازی ساختمان به دلیل مقرون به صرفه بودن برای سطوح گچی، سیمانی، سطوح داخلی و سقف های لکه دار که قابل دسترسی نیستند، توصیه می شود.
۴) رنگ لاتکس
رنگ لاتکس در نقاشی ساختمان بیشتر برای کاربردهای بیرونی استفاده می شود. از آنجایی که این رنگ بر پایه آب است، استفاده از آن آسان تر از انواع رنگ های روغنی است.
به سرعت خشک می شود و آشفتگی ایجاد نمی کند. همچنین در برابر فرسودگی ناشی از نور خورشید مقاوم است. رنگ لاتکس با سایدینگ خانه منبسط و منقبض می شود و رطوبت را به دام نمی اندازد.
۵) رنگ مات
نوع دیگری از رنگ ساختمان، رنگ مات است. این رنگ دوام اندکی دارد و برای مناطق پر رفت و آمد انتخاب ایده آلی نخواهد بود.
یک ایده خوب این است که از رنگ مات برای نقاشی سقف استفاده کنید. این یک روش فوق العاده برای صرفه جویی در هزینه است. در بازسازی ساختمان می توانید با استفاده از رنگ مات قسمت های آسیب دیده سقف یا ایرادات کوچک را راحت تر پنهان کنید.
۶) رنگ براق
رنگ براق، در برابر لکه مقاوم و برای دکوراسیون داخلی آشپزخانه عالی است، زیرا می توانید به راحتی لکه مواد غذایی و اثر انگشت را از روی آن تمیز کنید. می توانید انواع رنگ ساختمان با قیمت مناسب و کیفیت عالی را از کاژه تهیه کنید.
۷) رنگ ساتن
رنگ ساتن درخشندگی بیشتری دارد و ظاهری صاف و مخملی در نقاشی ساختمان ایجاد می کند. می توان از رنگ ساتن برای دکوراسیون داخلی راهروها، روی درها، روی چوب، اتاق خواب و اتاق غذاخوری استفاده کرد.
اگر به دنبال یک گزینه مقرون به صرفه هستید که چندین سال برای شما دوام بیاورد، رنگ ساتن انتخاب خوبی است. شما می توانید بدون هیچ گونه دردسری از این رنگ استفاده کنید و به اندازه کافی بادوام خواهد بود.
۸) پرایمر
پرایمرها نیز بر پایه روغن و آب هستند. پرایمرهای مبتنی بر آب برای رنگ آمیزی ساختمان عالی هستند، و فقط با رنگ های پایه آب قابل استفاده هستند.
پرایمرهای پایه روغنی را می توان هم با رنگ روغنی و هم با رنگ های پایه آب استفاده کرد. این پرایمرها روی چوب های لکه دار و فلزات نیز به خوبی کار می کنند.
کاری که پرایمر انجام می دهد، آب بندی سطح دیوار است. استفاده از آن هنگام بازسازی ساختمان به ایجاد یک لایه محافظ برای دیوار کمک می کند و از دیده شدن رنگ قدیمی که زیر پوشش رنگ جدید قرار دارد جلوگیری می کند.