روانشناسی رنگ در ساختمان
روانشناسی رنگ خانه بخش جدایی ناپذیری از زندگی روزمره ما است که هر روز ما را تحت تاثیر قرار می دهد. در حالی که بسیاری از ما زمان کمی را صرف فکر کردن به آن می کنیم، رنگ اتاق می تواند به روش های مختلف بر روحیه، افکار و سطح انرژی ما تاثیر بگذارد. رنگ خانه شما نیز به عنوان بازتاب مستقیم شخصیت شما عمل می کند.
افرادی که در یک خانه زندگی می کنند می توانند رنگ هایی که منعکس کننده ترجیحات و شخصیت آن ها است را انتخاب کنند. روانشناسی رنگ قدرت تغییر شکل و اندازه وسایل و همچنین شکل و اندازه خود اتاق را دارد. برخی از رنگ ها معمولا واکنش های مشترکی را از طرف اکثر مردم دریافت میکند، به همین دلیل است که انتخاب عاقلانه آن در دکوراسیون داخلی بسیار مهم است.
رنگ باعث میشود که فضای کوچک، وسیع تر یا فضای بزرگ دنج تر احساس شود، بدون اینکه زمان و هزینه ای برای بازسازی ساختمان صرف شود.
روانشناسی رنگ برای اتاق خواب
اتاق خواب شما مکانی برای آرامش است، بنابراین باید دارای رنگ هایی باشد که آرامش کلی را در فضا به ارمغان می آورد. هنگام تصمیم گیری در مورد رنگ اتاق خواب، روانشناسی رنگ هایی مانند سبز، آبی و بنفش را به دلیل ویژگی های آرامش بخش آنها در نظر بگیرید.
رنگ سبز می تواند استرس را از بین ببرد و همچنین به باروری کمک می کند. رنگ آبی فشار خون، تنفس و ضربان قلب شما را کاهش می دهد. بنفش نیز در طیف های روشن تر، مانند یاسی کیفیت آرامش بخشی را بدون خطر سردی بیش از حد به اتاقخواب ها میآورد.
همچنین برای دکوراسیون داخلی این فضا می توانید طیف های مختلفی از این رنگ ها را از کاژه تهیه کنید و روی عناصر مختلف اتاق اعمال کنید. این رویکرد بسیار محبوب است زیرا به شما امکان می دهد با تغییر لهجه ها و لوازم جانبی ظاهر اتاق را تغییر دهید.
بهترین رنگ برای دفتر کار
محققان دانشگاه کریتون با استفاده از روانشناسی رنگ دریافتند که کارمندانی که در دفاتر آبی کار می کنند، بیشترین تمرکز، آرامش و امیدواری را نسبت به کار خود دارند و نسبت به کار در یک فضای سفید، کمتر اشتباه می کنند.
رنگ آبی ضربان قلب شما را کاهش میدهد و عقل را بر می انگیزد. به همین دلیل است که کارمندان در فضای آبی رنگ، اشتباهات کمتری مرتکب میشوند. در مقابل خاکستری یکی از بدترین رنگ هایی است که می توانید برای بهره وری انتخاب کنید زیرا منفعل ترین رنگ است و کمترین انرژی را دارد.
روانشناسی رنگ اتاق نشیمن
روانشناسی رنگ اتاق نشیمن ساده است می توانید رنگ هایی را پیدا کنید که حس راحتی، گفتگو و رفاقت را ایجاد می کند. برای دکوراسیون داخلی اتاق نشیمن می توانید رنگ های شاد و آرامش بخش مانند سبز و آبی و برای هیجان بیشتر، رنگ قرمز را در نظر بگیرید.
از آنجایی که شما زمانی را برای استراحت و تماشای تلویزیون در اتاق نشیمن خود می گذرانید، سبز به دو دلیل بهترین انتخاب است. اول اینکه باعث می شود مردم احساس امنیت و آرامش کنند، این دقیقا همان چیزی است که شما می خواهید در پایان یک روز پر استرس احساس کنید. دوم اینکه رنگ سبز به چشم ها آرامش می دهد و کمترین خستگی را ایجاد می کند.
بهترین رنگ برای حمام
برای روانشناسی رنگ حمام، باید روی رنگ های آرامش بخش تمرکز کنید. این می تواند شامل رنگ های زرد، آبی و بنفش برای رنگ دیوار حمام باشد.
زرد رنگ شادی است و بر اساس فلسفه فنگ شویی، عملکرد صحیح اعصاب را تحریک می کند و به سیستم غدد درون ریز و کبد ما کمک می کند تا عملکرد مطلوبی داشته باشند. از آنجایی که در آغاز روز، حمام اولین جایی است که می روید، زرد بهترین رنگ است. در مقابل رنگ مشکی برای حمام های کوچک ایده مناسبی نخواهد بود زیرا فضای کوچک را بسته تر نشان میدهد.
روانشناسی رنگ برای آشپزخانه
آشپزخانه یک فضای جمعی است که در آن خانواده دور هم جمع می شوند. رنگ های زرد، سبز و آبی همگی می توانند فضای آشپزخانه شما را بهبود ببخشند.
رنگ قرمز، نارنجی و زرد اشتهای شما را تحریک می کند. در واقع، وقتی در یک بشقاب قرمز غذا می خورید، به احتمال زیاد کالری بیشتری مصرف می کنید. به همین دلیل است که بسیاری از فست فودها رنگ قرمز، نارنجی و زرد را در طراحی دکوراسیون داخلی و لوگوی خود دارند.
بنابراین اگر تمایل به کاهش وزن دارید، هرگز اتاق غذاخوری یا آشپزخانه خود را به رنگ قرمز، نارنجی یا زرد رنگ آمیزی نکنید. در مقابل روانشناسی رنگ سفید و کرم، تمیزی و خوبی است، دو ویژگی که در مورد غذا هم صدق می کند.