ساندویچ پنل ; بررسی انواع ساندویچ پانل و چگونگی نصب

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

ساندویچ پنل

ساندویچ پنل (sandwich panel) یا پنل ساندویچی را می‌توانیم از حیث به‌کارگیری مصالح در صنعت ساخت‌وساز یک نقطه عطف مهم بدانیم. سازه‌ای که به‌واسطه ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد، توانسته جایگزین خوبی برای مصالح متداول ساختمانی باشد. نظر به اهمیت ساندویچ پنل و کاربرد وسیع آن در پروژه‌های عمرانی، راهنمای جامعی را فراهم کرده‌ایم که پاسخگوی سؤالات مختلفتان درباره آن باشد. از شما مخاطبان گرامی کاژه دعوت می‌کنیم تا انتها با ما همراه باشید.

ساندویچ پنل چیست؟

ساندویچ پنل، نوعی سازه‌ی چندلایه بوده که به جای مصالح متداول سیمانی و آجری برای پوشش ساختارهایی مانند سقف و دیوار از آن استفاده می‌کنند. ساندویچ پانل یک سازه پیش‌ساخته محسوب می‌شود؛ به این معنا که آن را در کارخانه، تولید و در محل موردنظر، نصب یا اجرا می‌کنند.

شاید برایتان این سؤال پیش آمده باشد که اساساً چرا به چنین سازه‌ای، ساندویچ پنل یا پنل ساندویچی می‌گویند؟ برای دریافت جواب این سؤال، باید ساختار و اجزای تشکیل‌دهنده آن را بشناسید.

 

اجزای ساندویچ پنل

اجزای ساندویچ پنل

ساندویچ پانل سه لایه دارد که این لایه‌ها، همان اجزای تشکیل‌دهنده آن هستند. لایه مرکزی یا میانی سازه، یک هسته عایق است که در بین دو ورق یا صفحه فولادی قرار گرفته و اصطلاحاً پرس می‌شود. این ساختار، شباهت زیادی به یک ساندویچ دارد و به همین دلیل به پنلِ ساخته‌شده، پنل ساندویچی می‌گویند. البته این پنل‌ها را با اسامی دیگری مانند پنل‌ عایق‌بندی و پنل کامپوزیتی هم می‌شناسند.

انتخاب ویژگی ورق‌های مورد استفاده در دو طرف هسته به نوع کاربرد سازه بستگی دارد. این ورق‌ها می‌توانند از فولادهای سفت و سخت یا فلزات نرم و منعطفی مثل آلومینیم باشند. برای عایق میانی نیز می‌توان از عناصر مختلفی استفاده کرد که در بخش‌های بعدی مفصلاً در این باره صحبت خواهیم کرد.

ساندویچ پنل چگونه تولید می‌شود؟

ساندویچ پنل به دو روش تولید می‌شود که عبارت‌اند از:

  • روش پیوسته (مستمر): در این روش، فرایند ساخت به‌طور هم‌زمان روی تمام اجزای ساندویچ پنل انجام می‌شود. خروجی این فرایند که از ابتدا تا انتهای آن هیچ توقفی وجود ندارد، پنلی آماده است که آن را در اندازه‌ی موردنظر می‌بُرند.
  • روش ناپیوسته (غیرمستمر): در روش ناپیوسته، فرایند ساخت در دو مرحله تکمیل می‌شود. در مرحله اول، ورقه‌ها مورد پردازش قرار گرفته و بعد از گرفتن شکل دلخواه، آن‌ها را در اندازه موردنظر بُرش می‌دهند. سپس آن‌ها را از طریق قرار دادن در یک قالب پرسی که فوم به درون آن تزریق می‌شود، به یکدیگر می‌چسبانند.

در حالت معمول، روش پیوسته به دلیل بهره‌وری بالایی که دارد، انتخاب بهتری نسبت به روش ناپیوسته است. بااین‌حال، اگر ساخت ساندویچ پانل در مدل‌ها و اَشکال سفارشی مدنظر باشد یا تولید پنل‌ها به روش پیوسته توجیه اقتصادی نداشته باشد، از روش ناپیوسته استفاده می‌کنند.

کاربرد ساندویچ پنل

مهم‌ترین کاربرد ساندویچ پنل، پوشش ساختمان‌های تأسیساتی است و به شکلی گسترده در همه صنایع از آن استفاده می‌کنند. درواقع ساندویچ پانل، همان کاری را که مصالح سیمانی و آجری انجام می‌دادند، به شکلی بهتر و با هزینه کمتر انجام می‌دهد. این پنل به دلیل وزن کمی که دارد برای استفاده در سازه‌های بدون پوشش مثل تیغه‌ها و دیوارهای نازک نیز یک انتخاب بسیار مناسب است.

موارد کاربر زیادی برای استفاده از پنل کامپوزیتی وجود دارد که برخی از رایج‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • کارخانه‌ها
  • مراکز توزیع بار
  • انبارها و سوله‌های صنعتی
  • نمایشگاه‌ها و دفاتر تجاری
  • مجموعه‌های ورزشی محصور
  • رستوران‌ها
  • مدارس
  • موزه‌ها
  • تماشاخانه‌ها
  • ویلاها
  • سالن‌ها و تالارهای سخنرانی
  • مراکز خرید اعم از سوپرمارکت، هایپر مارکت و …
  • کانکس‌ها
  • سردخانه‌ها
  • پارتیشن دیواری داخلی

کارکرد ساندویچ پنل در وهله اول به نوع آن بستگی دارد. این بدان معناست که ساندویچ پانل مورد استفاده در پروژه‌ی X می‌تواند متفاوت از ساندویچ پنلی باشد که در پروژه Y اجرا می‌شود. بنابراین وقت آن رسیده که انواع ساندویچ پنل را از حیث جنس آن بشناسیم.

انواع ساندویچ پنل

انواع ساندویچ پنل

بسته به جنس هسته و ورق‌ها، انواع مختلفی از پنل ساندویچی وجود دارند که آن‌ها را معرفی و تشریح می‌کنیم.

هسته عایق در ساندویچ پانل

هسته ساندویچ پنل، خاصیت عایق دارد که سازه را در برابر عواملی مثل صدا، حرارت و بعضاً آتش ایمن می‌کند. خود این هسته‌ها دارای انواع مختلفی هستند که متداول‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • پشم سنگ: پشم سنگ پرکاربردترین هسته در تولید ساندویچ پنل است. این متریال با افزایش درجه احتراق، ایمنی بسیار بالایی در مقابل آتش‌سوزی ارائه می‌دهد و درعین‌حال یک عایق بسیار خوب برای صداست. چگالی یا تراکم پشم سنگ به‌عنوان هسته‌ی ساندویچ پانل می‌تواند کم، متوسط یا زیاد باشد. در مواقعی که ریسک آتش‌سوزی بالا باشد یا نیاز به ایجاد پارتیشن‌های نسوز داشته باشیم، از پشم سنگ با چگالی بالا استفاده می‌کنیم.
  • فوم پلی اورتان: ویژگی بارز فوم پلی اورتان، سبکی و سهولت نصب آن است. از ساندویچ پنل‌هایی که هسته آن‌ها از جنس این عنصر باشد، در محیط‌هایی با برودت بالا مثل یخچال‌ها و سردخانه‌ها استفاده زیادی می‌کنند. فوم پلی اورتان نسبت به پشم سنگ، کارایی بهتری در مصرف انرژی دارد و به همین سبب از جنبه زیست‌محیطی، یک انتخاب مناسب‌تر محسوب می‌شود. عدم جذب رطوبت یکی دیگر از ویژگی‌های فوم پلی اورتان است که آن را برای استفاده در سازه‌هایی مثل استخر و همین‌طور اماکنی که در مجاورت پهنه‌های آبی قرار دارند، به گزینه‌ای مناسب تبدیل می‌کند. از ساندویچ پنل‌هایی که در ساخت هسته آن‌ها فوم پلی اورتان به‌کاررفته، نباید در پروژه‌هایی که ریسک آتش‌سوزی بالایی دارند استفاده کرد.
  • فوم پلی ایزوسیانورات: فوم پلی ایزوسیانورات یکی از اعضای خانواده پلی اورتان است که می‌توان آن را پلی اورتان بهبودیافته  نامید. این عنصر ویژگی‌های فیزیکی مشابهی با پلی اورتان دارد؛ ولی به‌عنوان یک عایق، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. همان‌طور که دیدیم، یکی از ضعف‌های فوم پلی اورتان، نقطه اشتعال پایین آن است. ولی این ضعف در فوم پلی ایزوسیانورات، به شکل چشمگیری بهبود پیدا کرده تا ساندویچ پنل بتواند در برابر آتش و دود هم مقاومت قابل قبولی داشته باشد.
  • فوم پلی استایرن یا همان فوم پلاستیکی: فوم‌های پلاستیکی، کم کیفیت‌ترین عناصر برای هسته ساندویچ پانل هستند. عمر مفید این فوم‌ها نهایتاً یک دهه است. فوم پلاستیکی خاصیت ضد حریق ندارد و توانایی آن به‌عنوان یک عایق صدا نیز چندان بالا نیست. به همین دلیل، صرفاً در پروژه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدتی که نیاز به عایق صدا و آتش در آن‌ها مطرح نیست، مورد استفاده قرار می‌گیرند. ارزان‌ترین ساندویچ پنل ها معمولاً دارای هسته‌ای از جنس فوم پلی استایرن هستند.

ورق ساندویچ پنل

در شرایط معمول، بهترین انتخاب برای ورق پانل ساندویچی، فولاد گالوانیزه است که آن را با روکشی از جنس پلیمر می‌پوشانند. اضافه کردن این روکش، عمر مفید فولاد را افزایش داده و کارایی آن را به شکل قابل‌توجهی بهبود می‌بخشد. فولاد گالوانیزه، متریالی سفت و مقاوم است ولی همان‌طور که در ابتدا گفتیم، گاهی بسته به نیاز می‌توانیم از عناصر نرم‌تری مثل فلز آلومینیم هم به‌عنوان ورق ساندویچ پنل استفاده کنیم. ضمناً ورق‌های آلوزینک هم در تولید ساندویچ پانل، کاربرد گسترده‌ای دارند که از حیث ویژگی، بسیار شبیه به فولاد گالوانیزه هستند.

عملکرد ورق‌های فولاد گالوانیزه تا حد زیادی به جنس پوشش پلیمری که سطحشان را کاور می‌کند وابسته است. برای این منظور، پوشش‌های پلیمری مختلفی وجود دارند که موارد زیر، جزء شاخص‌ترین آن‌ها هستند:

  • پوشش پلی‌استر (PE): این پوشش زمانی که الزام عملکردی خاصی موردنظر نباشد، برای بیشتر ساختمان‌ها یک انتخاب پیش‌فرض و استاندارد است.
  • پوشش پلی وینیل کلراید (PVC):  از بین انواع پوشش‌های پلیمری، فقط پلی وینیل کلراید از پوشش پلاستیکی برخوردار است. این پوشش که از جنس پی وی سی ساخته شده، برای استفاده از ساندویچ پنل در بناهای مرطوب، صنایع خوراکی و دارویی و آن دسته از صنایع شیمیایی که با مواد خورنده سروکار دارند گزینه‌ای ایده‌آل است.
  • پوشش پلی اورتان پورال: این پوشش علاوه بر برخورداری از ویژگی‌های پوشش پلی وینیل کلراید، در مقابل فرسایش و زنگ‌زدگی، صدمات مکانیکی و آثار نامطلوب ناشی از تغلیظ مواد شیمیایی فعال هم دوام فوق‌العاده‌ای از خود نشان می‌دهد.
  • پوشش پلی اورتان پورال فارم (فارم (CSafe:: بهترین پوشش برای ورق‌های فولادی ساندویچ پنل است که در مواجهه با عوامل مختلف، مقاومت بیشتری از پوشش‌های قبل دارد. ویژگی منحصربه‌فرد این پوشش، مقاومت آن در برابر ترکیبات خاص و خطرناک شیمیایی ازجمله هیدروکسید سدیم و آمونیاک است. از این پوشش به دلیل برخورداری از حداکثر مقاومت، عمدتاً در حوزه کشاورزی و زراعت استفاده می‌کنند.
  • پوشش پنل وینیل دی فلوراید (PVDF): خصوصیت برجسته این پوشش، حفاظت از رنگ سازه است. از این رو استفاده از آن‌ها در مناطقی که شدت تابش آفتاب بالاست، رواج زیادی دارد.

ما در بررسی انواع ساندویچ پانل، جنس هسته، ورق‌ها و پوشش کارشده روی آن‌ها را ملاک قرار دادیم. بااین‌حال، پنل ساندویچی از نظر نوع کاربرد نیز قابل‌تفکیک است که از این جنبه به دو نوع ساندویچ پنل سقفی و ساندویچ پنل دیواری تقسیم می‌شود.

ساندویچ پنل دیواری

ساندویچ پنل دیواری

ساندویچ پنل دیواری، نوع پرکاربردی از ساندویچ پانل است که برای کاور یا پوشش دیوارها از آن استفاده می‌کنند. همان‌طور که گفتیم، ساندویچ پنل نوعی سازه پیش‌ساخته است؛ به همین دلیل آن را بعد از تولید در ابعاد و ویژگی‌های موردنظر مشتری، با سرعت و سهولت روی دیوار و تیغه‌ها مونتاژ می‌کنند.

علی‌رغم اینکه ساندویچ پنل دیواری در هر شکلی از ساختمان قابل‌اجراست، اجرای آن در ساختمان‌های صنعتی رواج و موضوعیت بیشتری دارد. زیرا انجام فرایندهای صنعتی مستلزم تأمین حد بهینه‌ای از ایمنی است و ساندویچ پانل ها به‌خوبی این الزام را تأمین می‌کنند. با پوشاندن دیوارها به‌وسیله ساندویچ پنل، سازه را می‌توان تا حد زیادی در مقابل عوامل تهدیدکننده مثل حریق مقاوم کرد. به این ترتیب می‌توانیم امنیت نیروی انسانی و همین‌طور مواد و مصالح مورد استفاده در فرایند تولید را به شکل چشمگیری ارتقا داد.

ساندویچ پنل دیواری انواع مختلفی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • ساندویچ پنل ساده
  • ساندویچ پنل دارای نر و مادگی
  • ساندویچ پنل پیچ مخفی
  • ساندویچ پنل قفل‌دار

ساندویچ پنل سقفی

ساندویچ پنل سقفی

همان‌طور که احتمالاً حدس زده‌اید، از ساندویچ پانل سقفی برای پوشش سقف سازه‌ها استفاده می‌کنند. ایجاد سقف مستحکم یکی از مهم‌ترین اقدامات در افزایش ایمنی بناست و در اینجا هم ساندویچ پنل‌ها یک راهکار عالی و همه‌منظوره هستند. ساندویچ پنل سقفی در کنار برخورداری از قابلیت‌های ضد حریق، از ویژگی آب‌بند بودن بهره‌مند است که از ورود آب و رطوبت از طریق سقف به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند.

ساندویچ پنل سقفی از نظر مدل ظاهری و همین‌طور مواد به‌کاررفته در ساخت آن انواع مختلفی دارد. این سازه از نظر مدل هندسی به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود:

  • ساندویچ پنل سقفی طرح سفال
  • ساندویچ پنل سقفی طرح ذوزنقه
  • ساندویچ پنل سقفی کرکره‌ای
  • ساندویچ پنل سقفی شادولاین

دو طرف ورق‌ها در ساندویچ پانل سقفی می‌توانند جنس متفاوتی داشته باشند. مثلاً یک طرف آن (سمت بیرونی) از فولاد گالوانیزه یا آلوزینک و طرف دیگر (سمت درونی) آن از فویل، نایلون و حتی از گچ باشد.

کف‌پوش ساندویچ پانل

نوع دیگری از ساندویچ پانل است که به آن ساندویچ پنل کف هم می‌گویند. دو طرف این سازه نه از ورقه‌های فولادی بلکه معمولاً از نایلون است. به همین دلیل به چنین سازه‌هایی، ساندویچ پنل دو رو ورق نایلون می‌گویند. در ساختار این سازه خبری از ورقه‌های فولادی نیست و بخش اعظم کف‌پوش ساندویچ پنل را فوم عایق تشکیل می‌دهد. کف‌پوش ساندویچ پانل یک راهکار خوب برای نگهداری گرمای محیط داخلی و جلوگیری از برون‌رفت آن است.

مزایای ساندویچ پانل نسبت به سایر متریال

ارزشمندترین قابلیت پنل ساندویچی برخورداری هم‌زمان آن از دو ویژگی سبکی و استحکام است. دو ویژگی مانع الجمع که انتخاب یکی از آن‌ها معمولاً به معنای چشم‌پوشی از ویژگی دیگر است. بااین‌حال مزایای ساندویچ پنل صرفاً به همین مورد محدود نیست و موارد ذیل را نیز در برمی‌گیرد:

  • یک عایق فوق‌العاده برای حرارت، صوت، رطوبت و حتی آتش است
  • فرایند تولید مقرون‌به‌صرفه‌ای دارد
  • مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی و عوامل بیولوژیکی از خود نشان می‌دهد
  • سبک و در عین بسیار محکم و بادوام است
  • می‌تواند به‌عنوان یک سازه دکوراتیو با جاذبه‌های زیبایی‌شناختی عمل کند
  • در برابر شوک‌های دمایی مقاومت بالایی دارد
  • ابعاد آن در طول زمان از ثبات خوبی برخوردار هستند
  • از نظر مباحث زیست‌محیطی و توسعه پایدار یک انتخاب عالی محسوب می‌شود
  • عمر مفید آن بالاست و در صورت انتخاب سازه مناسب با توجه به نوع کاربری، حداقل می‌تواند تا 40 سال کارایی و کیفیت اولیه را حفظ کند
  • به حداقل تعمیرات، سرویس و نگهداری نیاز دارد

طرح و رنگ ساندویچ پنل

اهمیت ساندویچ پانل‌ها فقط در کارکرد ساختمانی آن‌ها محدود نمی‌شود. این سازه‌ها از جنبه‌ی دکوراتیو نیز واجد اهمیت زیادی هستند. ظاهر پنل‌های کامپوزیتی باید با ساختار کلی بنا و همین‌طور سلایق مشتری هماهنگی خوبی داشته باشد. خوشبختانه ساندویچ‌ پانل‌ها از نظر نما نیز گزینه‌های زیادی را در معرض انتخاب قرار می‌دهند و اجرای آن‌ها در طرح و رنگ‌های متنوع امکان‌پذیر است.

برای تزئین نما و ایجاد طرح روی ساندویچ پنل، معمولاً از پروفیل‌ها استفاده می‌کنند. این پروفیل‌ها الگوهای ساختاری و بصری متنوعی دارند که ظاهر منحصربه‌فردی به سازه می‌بخشند. به لطف استفاده از این پروفیل‌ها، سازه شما می‌تواند دارای طرح خطی، مواج، سینوسی، میکروپروفیل و … باشد. البته اجرای بعضی پروفیل‌ها تنها روی سازه‌هایی امکان‌پذیر است که هسته عایق آن‌ها از جنس فوم پلی اورتان باشد.

انتخاب رنگ، موضوع دیگری در اجرای ساندویچ پنل است که از نظر مفاهیم زیبایی‌شناختی در بخشهای دکوراسیون داخلی و بازسازی خانه اهمیت ویژه‌ای دارد. جالب است بدانید که انتخاب رنگ در تعیین عمر مفید سازه نیز می‌تواند عامل مهمی باشد. رنگ سازه بر قابلیت آن در جذب نور خورشید و متعاقباً میزان گرم شدن مؤثر است. این گرم شدن به‌نوبه خود، می‌تواند باعث انبساط سازه و تغییر شکل آن و حتی جدا شدن ورق‌ها از هسته عایق شود. بنابراین اگر سازه موردنظر شما یک ساندویچ پنل سقفی باشد، بهتر است آن را در رنگ‌های روشن اجرا کنید. رنگ‌های تیره، باعث افزایش گرمای سطح شده و انبساط ناشی از این گرما می‌تواند باعث تاب افتادن یا موج برداشتن سازه شود. وقتی میزان تغییر شکل، از حد مشخصی فراتر برود، کارایی سازه کاهش می‌یابد. استفاده از ساندویچ پنل تیره در ضلع جنوبی ساختمان‌ها نیز به دلیل احتمال خمیدگی توصیه نمی‌شود. زیرا ضلع جنوبی نورگیرتر از اضلاع دیگر بوده که این امر آن را گرم‌تر می‌کند. با افزایش گرمای سطح سازه، همان اتفاقی که برای پنل‌های تیره‌رنگ سقفی می‌افتد، مجدداً رخ می‌دهد.

ابعاد ساندویچ پنل

ابعاد ساندویچ پنل با توجه ورق‌های مورد استفاده در سازه می‌تواند متفاوت باشد. علاوه بر این، عوامل دیگری مثل نوع سازه، ابعاد هسته میانی و کارکرد آن نیز اندازه نهایی پنل کامپوزیتی را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

عرض سازه‌های ساندویچ پانل معمولاً ثابت بوده و کمتر تغییر می‌کند. در عوض طول آن‌ها می‌تواند متغیر باشد.

میانگین عرض ساندویچ پنل دیواری تقریباً 1 متر 16 سانتی‌متر (116 سانتی‌متر) و این مقدار در ساندویچ پانل سقفی تقریباً 1 متر و 7 (107) سانتی‌متر است. البته عرض نهایی ورق در عمل و حین نصب در محل اجرا، معمولاً چند سانتی‌متر کمتر از عرض اولیه آن است.

طول ساندویچ پنل، بازه‌ی تغییرات گسترده‌ای دارد و با طول 2 الی 14 متر قابل‌اجراست. در موارد خاص و بنا به درخواست مشتری تولید سازه در اندازه‌های کوتاه‌تر یا بلندتر از این بازه هم امکان‌پذیر است.

 

ضخامت ساندویچ پنل

ضخامت یکی دیگر از مؤلفه‌های فنی مهم در اندازه ساندویچ پنل است که باید از استانداردهای رایج پیروی کند.

ساندویچ پنل دیواری در 7 ضخامت متفاوت تولید و اجرا می‌شود که عبارت‌اند از:

  • 40 میلی‌متر
  • 50 میلی‌متر
  • 60 میلی‌متر
  • 80 میلی‌متر
  • 100 میلی‌متر
  • 125 میلی‌متر
  • 150 میلی‌متر

ضخامت ساندویچ پنل سقفی می‌تواند 6 مقدار متفاوت داشته باشد که عبارت‌اند از:

  • 30 میلی‌متر
  • 50 میلی‌متر
  • 60 میلی‌متر
  • 80 میلی‌متر
  • 100 میلی‌متر

ورقه‌های فوقانی و تحتانی نیز ضخامت جداگانه‌ای دارند که بخشی از ضخامت کلی سازه به شمار می‌روند. ضخامت این ورقه‌ها معمولاً مساوی و بین 0.5 تا 0.7 میلی‌متر است.

توجه داشته باشید که انتخاب ابعاد مناسب برای ساندویچ پنل به الزامات پروژه و انتظارات کارکردی آن بستگی دارد. واضح است که انتخاب طول و عرض با توجه به مساحتی که قرار است تحت پوشش قرار بگیرد انجام می‌شود. ولی معیار اصلی در انتخاب ضخامت سازه، کارایی آن در ایفای نقش به‌عنوان یک عایق است. هر چقدر ضخامت ساندویچ پانل بیشتر باشد، عایق بهتری در حفظ دمای محیط خواهد بود. البته ضخامت فقط یکی از جنبه‌های کیفی عایق است و اهمیت جنس هسته میانی را نباید از یاد ببریم.

نصب ساندویچ پنل

همان‌طور که گفتیم، نصب ساندویچ پنل فرایند آسانی دارد که به سرعت قابل انجام است. بااین‌حال، این کار کاملاً تخصصی بوده که باید آن را به نصاب ساندویچ پنل محول کنید. برای انجام این کار از پیچ و بست‌های خاص و بعضاً چسب‌های سیلیکونی و نوارچسب استفاده می‌کنند. روش نصب ساندویچ پانل به نوع سازه نیز بستگی دارد. به‌عنوان مثال در ساندویچ پنل قفل‌دار اتصال پنلها به یکدیگر با کمک زبانه‌های مخصوص صورت می‌گیرد. یا نصب برخی مدل‌های دیگر بر اساس مکانیسم نر و مادگی، انجام می‌پذیرد.

فرایند نصب ساندویچ پنل سقفی و دیواری از برخی جهات با یکدیگر متفاوت است. نصب ساندویچ پانل سقفی مستلزم اجرای پیش‌زمینه‌هایی مثل نصب آبرو بوده تا بتوان آب حاصل از بارش برف و باران را به مسیر دلخواه هدایت کرد. ضمناً موضوع آب‌بندی و درزگیری سازه در ساندویچ پنل سقفی اهمیت بیشتری دارد و برای جلوگیری از نشتی، باید این کار را با نهایت دقت انجام داد.

با این توضیحات شاید در نگاه اول، فرایند نصب پنل کامپوزیتی چندان هم آسان به نظر نرسد. ولی مهارت متخصصان کاژه، این پیچیدگی‌های فنی را به شکلی باورنکردنی آسان جلوه می‌دهد.

قیمت ساندویچ پنل

واحد تعیین قیمت ساندویچ پنل، مترمربع است. بنابراین هر چقدر مقیاس اجرای پروژه بزرگ‌تر باشد، هزینه نهایی کار بالاتر می‌رود. در کنار مقیاس، عوامل دیگری مثل جنس ورقه‌ها، ضخامت سازه و همین‌طور جنس هسته عایق نیز بر قیمت ساندویچ پانل تأثیر می‌گذارند.

تولیدکننده‌های ساندویچ پنل در ایران

شرکت‌های مختلفی به‌عنوان سازندگان ساندویچ پانل در ایران فعالیت می‌کنند که موارد زیر جزء معروف‌ترین آن‌ها هستند:

  • ساندویچ پنل ماموت
  • پنل مهدی
  • سام پنل
  • و …

سخن آخر

هدف از نگارش این راهنما، معرفی ساندویچ پنل و ارائه اطلاعات مفید درباره این سازه بود. در تدوین این مطلب تلاش کردیم تا مهم‌ترین موضوعات مربوط به ساندویچ پانل را پوشش دهیم و در قالب عناوین مجزا به آن‌ها بپردازیم.

امروز صنایع مختلف، نصب ساندویچ پنل را یک الزام کارکردی برای فعالیت بهینه خود می‌دانند و به همین دلیل، شاهد گسترش جایگزینی ساندویچ پانل به جای مصالح سنتی در دیوار، سقف و حتی کف ساختمان‌ها هستیم. کاژه به‌عنوان مجری انواع پروژه‌های عمرانی و دکوراتیو، آماده ارائه خدمات برتر در زمینه نصب و اجرای ساندویچ پنل است.

امتیاز شما چیست؟

مطالب مرتبط با این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *