سقف کاذب چیست
سقف کاذب به سازه های چوبی، فلزی و در برخی مواقع پی وی سی گفته میشود که پایین تر از سقف اصلی نصب شده و بیشتر برای زیبایی در معماری داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. از ابتدای معرفی و ورود سقف کاذب به دنیای طراحی داخلی تا امروز تغییر و تحول زیادی در متریال به کار رفته در آنها و همچنین نحوه اجرای این سقف ها بوجود آمده است. به طوریکه در حال حاضر تنوع بسیار بالایی در انواع سقف کاذب وجود داشته و هر یک با توجه به شرایط محیط می توانند زیبایی و جلوه خاصی را برای منازل مسکونی و محیط های تجاری و اداری به همراه داشته باشند. علیرغم کاربرد بسیار زیاد این نوع سقف در ساختمان های مختلف، سوالات و ابهامات متعددی در ذهن افراد وجود دارد که دلیل آن عدم اطلاع از دلایل استفاده از سقف کاذب و انواع آنها و ویژگی های و نقاط مثبت و منفی در هر گروه از سقف های کاذب می باشد. به همین منظور، گروه طراحی داخلی کاژه در ادامه نگاه جامعی به این این مسئله خواهد داشت.
دلایل استفاده از سقف کاذب
با مرور نمونه کارهای معماری داخلی در چند سال اخیر کاملا با تنوع بسیار بالا در انواع سقف کاذب روبرو خواهید شد و شاید برای شما نیز سوال باشد که چرا تا این اندازه این گروه از سقف ها کاربرد دارند؟ لازم به ذکر است که نصب و اجرای سقف کاذب در محیط های مسکونی و اداری و تجاری از چند نقطه نظر اهمیت زیادی دارد که مهم ترین آنها عبارتند از:
طراحی داخلی زیباتر با اجرای سقف کاذب
یکی از اصلی ترین دلایل برای استفاده از این نوع سقف و ایجاد طرح و حجم بر روی سقف اصلی، بخشیدن جلوه بهتر به سقف ساده و معمولی می باشد. سقف ها از گذشته در معماری ایرانی اهمیت زیادی داشته و با گچبری و نقاشی به آن جلوه بی نظیری بخشیده میشد. با ورود معماری مدرن در ظاهر سقف نیز تغییرات متعددی بوجود آمد و از مهم ترین آنها می توان به استفاده از سقف های کاذب اشاره نمود. علاوه بر طرح و حجم ایجاد شده بر روی سقف، با نصب این گروه از سقف ها می توان نورپردازی بهتر و کاملا مدرنی را در محیط ایجاد کرد که تاثیر بسیار خوبی بر دکوراسیون داخلی خواهد داشت.
پنهان سازی تاسیسات
یکی از بهترین مزایای استفاده از سقف های کاذب در معماری داخلی جدید، پنهان سازی تاسیسات می باشد. به عبارت دیگر، با نصب سقف کناف یا پنل های متعدد در سقف می توان بسیاری از تاسیسات از قبیل سیم کشی برق و لوله های متعدد از سقف را کاملا پنهان ساخت و ظاهر مرتب و منظمی را ایجاد نمود. علاوه براین، در صورت ایجاد خرابی در هر یک از تاسیسات، بدون خرابی زیاد می توان تعمیرات را انجام داد. این مسئله مخصوصا در سقف های کناف مورد توجه قرار میگیرد و یکی از مزیت های این نوع سقف به شمار می رود.
همچنین لازم به ذکر است که استفاده از انواع مختلف سقف کاذب و قرار دادن الیاف عایق صوت و صدا و حرارت در آنها می تواند تا حد زیادی شرایط محیط را بهبود ببخشد. و این امر در بازسازی ساختمان بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
انواع سقف کاذب
دکوراسیون و معماری داخلی به مرور زمان نه تنها از نظر ظاهر با تغییر و تحول روبرو شده است، بلکه متریال و مصالح به کار رفته در اجزای مختلف آن نیز تغییر زیادی داشته است. به طوریکه می توان طیف گسترده ای از انواع سقف کاذب را برای ساختمان های مختلف به کار برد. از پرطرفدارترین و رایج ترین انواع سقف می توان به موارد زیر اشاره نمود:
سقف رابیتس
سقف رابیتس به صفحات اندود شده با گچ و سایر مصالح ساختمانی گفته میشود که به شکل های مختلف برش خورده و در نهایت بر روی زیر ساخت مشبک فلزی نصب می گردد. در میان سایر انواع سقف کاذب، سقف های رابیتس یا اندود کاربرد بیشتری داشته و بخاطر قدرت چسبندگی بالا و عدم ایجاد ترک در آن، دوام بالاتری دارند.
سقف کناف
سقف کناف یکی از سبک ترین انواع سقف کاذب می باشد که از مجموعه تایل یا صفحات روکش دار نصب شده در کنار یکدیگر ساخته میشود. به عبارت دیگر، برای اجرای سقف کناف، صفحات روکش دار که اغلب به شکل مربع و شبکه ای می باشند، بر روی زیرساخت فلزی نصب شده و براحتی تاسیسات را پنهان می کنند. یکی از بهترین مزایای این نوع سقف، دسترسی آسان به تاسیسات بدون هیچگونه خرابی می باشد که نه تنها برای سقف محیط های اداری کاربرد دارد، بلکه برای پوشش دیوار نیز گزینه مناسبی به شمار می رود.
سقف کاذب آکوستیک
علاوه بر محیط های مسکونی، در کارخانجات و سالن های ورزشی، سینما و غیره نیز به دلایل مختلف از سقف های کاذب استفاده میشود. به عنوان مثال، در سالن های کنفرانس و سینما و سالن مطالعه، سکوت حرف اول را میزند و به همین خاطر به روش های مختلف می توان سعی در فراهم کردن چنین شرایطی داشت. استفاده از سقف کاذب آکوستیکی یکی از بهترین انتخاب ها برای محیط هایی می باشد که عایق بودن صدا و دما اهمیت بالایی دارد. در این نوع سقف کاذب، تایل هایی با روکش پارچه، چوب و گچ و غیره بر روی زیر ساخت پروفیل گالوانیزه سپری نصب میشوند و تا حد زیادی عایق عمل می کنند.
از دیگر انواع سقف کاذب که هر یک در شرایط مختلف مورد استفاده قرار میگیرند می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:
- سقف چوبی
- سقف آلومینیومی
- سقف پی وی سی
- سقف گریلیوم
قیمت سقف کاذب چقدر است؟
به همان اندازه که در انواع سقف ها تنوع وجود دارد، در قیمت سقف کاذب نیز تفاوت های زیادی مشاهده می گردد که دلیل اصلی آن فاکتورهایی می باشد که در این تعیین قیمت موثر هستند. در محاسبه قیمت این نوع سقف ها برای بازسازی و ساخت چند عامل بسیار مهم وجود دارند که عبارتند از:
- جنس و نوع سقف (کناف، رابیتس، آکوستیک، چوبی و …)
- اندازه و ابعاد سقف
- نوع سازه به کار رفته در زیر ساخت
- طرح و شکل کلی سقف و سبک طراحی آن
اجرا و ارائه انواع سقف کاذب
اجرا و پیاده سازی سقف های کاذب کاملا تخصصی بوده عدم اجرای صحیح آن نه تنها منجر به ضرر مالی می گردد، بلکه ممکن است باعث ایجاد خرابی در ساختمان گردد. با توجه به حساسیت های بسیار زیاد در اجرا و ارائه این گروه از سقف ها، تیم معماری داخلی کاژه مجموعه ای از افراد متخصص و حرفه ای در این حوزه را در گروه خود قرار داده و خدمات خود را در بالاترین سطح کیفیت ارائه می دهد. برای مشاهده نمونه کارهای گروه کاژه و استعلام قیمت و دریافت مشاوره های لازم، می توانید از راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه استفاده نمایید.