عملیات تخریب قبل از بازسازی خانه را چطور انجام دهیم؟

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

عملیات تخریب قبل از بازسازی خانه را چطور انجام دهیم؟

عملیات تخریب قبل از بازسازی خانه را چطور انجام دهیم؟

یکی از بخش‌های مهم و اساسی در بسیاری از پروژه‌های بازسازی ساختمان، تخریب است. بااین‌حال، این عملیات در صورت عدم انجام صحیح می‌تواند دشوار، گران و البته خطرناک باشد و کل پروژه بازسازی را در همان ابتدا، با شکست مواجه ‌سازد.

عملیات تخریب را صرفاً مقدمه‌ای برای بازسازی خانه ندانید؛ بلکه کار را با این ذهنیت آغاز کنید که آنچه انجام می‌دهید، به معنای واقعی کلمه، همان فعل خراب کردن است. افرادی هستند که تخریب خانه، کار تخصصی آن‌هاست و جز این، کار دیگری انجام نمی‌دهند. شما هم باید رویکرد حرفه‌ای همین افراد را در عملیات تخریب ساختمان در پیش بگیرید. فرض کنید قرار است برای مدتی، کلاه تخریب را روی سرتان بگذارید. پس در انجام عملیات، به‌هیچ‌عنوان عجله نکنید. مطمئن باشید وقتی که عملیات تخریب به‌طور کامل انجام شد و پاک‌سازی محیط از ضایعات ساختمانی به پایان رسید، می‌توانید با فراغ خاطر، عملیات بازسازی خانه را استارت بزنید.

بعضی افراد، مرتکب یک اشتباه بزرگ در فرایند بازسازی خانه می‌شوند. آن‌ها مرحله ساخت را زمانی که هنوز مرحله تخریب به پایان نرسیده، آغاز می‌کنند. چنین پروژه‌هایی در بسیاری از مواقع، با مشکل روبرو می‌شوند و زیان‌های اقتصادی و زمانی زیادی را در پی دارند. پس در مرحله تخریب، فقط به خراب کردن فکر کنید و بس!

قبل از عملیات تخریب

قبل از عملیات تخریب

بعد از بستن فلکه‌های آب و قطع برق ساختمان، باید هم خودتان و هم منطقه را برای شروع عملیات تخریب ساختمان، آماده کنید. برای حصول این آمادگی، اقدامات زیر را انجام دهید:

  •       ابزارهای مناسبی برای تخریب داشته باشید: همان‌طور که برای بازسازی خانه یا تعمیرات، ابزارهایی مثل مته یا اره را با دقت انتخاب می‌کنید، برای عملیات تخریب نیز به ابزارهای مناسب نیاز دارید. یک پتک، یک دیلم بزرگ و یک چکش قلاب‌دار (که بابت خراب شدنش، غصه نخورید!)، حداقل ابزارهایی هستند که برای عملیات تخریب به آن‌ها نیاز دارید. اره رفت‌وبرگشتی، یکی دیگر از ابزارهایی محسوب می‌شود که در تخریب بیشتر خانه‌ها، به آن نیاز پیدا می‌کنید. برای خراب کردن کف و سقف ساختمان هم می‌توانید از چنگک‌های تخریب که کار کندن و بالا بردن مصالح ساختمانی را بسیار ساده می‌کنند، استفاده کنید. برای حمل‌ونقل ضایعات ساختمانی هم به یک یا چند فرقون نیاز دارید.
  •       لباس مناسب بپوشید: منظور از لباس مناسب، لباس تخریب است نه لباسی که در آن جذاب به نظر برسید. ما نه درباره مُد و فشن، بلکه درباره ایمنی حرف می‌زنیم. برای جلوگیری از سوراخ شدن پاهایتان در اثر رفتن روی میخ‌ها و پیچ‌ها، چکمه‌هایی با کف ضخیم بپوشید. اگر کار پردردسری مثل خراب کردن سقف را انجام می‌دهید، لباس کارتان را با کاورهای کاغذی یک‌بارمصرف بپوشانید. برای تخریب کف یا انجام کارهای دیگری که زانوهایتان در آن زیاد درگیر می‌شوند، استفاده از یک جفت پد زانوبند، معجزه می‌کند! حین انجام کارهای سنگین و بلند کردن اشیا هم استفاده از کمربندهای محافظتی را فراموش نکنید. اگر عملیات تخریب، مستلزم رفتن به ارتفاع زیاد است، حتماً یک کلاه پلاستیکی محکم را که مخصوص کار در بلندی باشد، روی سرتان بگذارید.
  •       منطقه‌ی تخریب را کاملاً ببندید: اگر در جایی دهانه یا حفره‌ای وجود داشته باشد، ذرات غبار گچ، خیلی زود آن را پیدا کرده و به مناطق دیگر خانه نفوذ می‌کنند. انسداد، صرفاً به بستن درب‌ها خلاصه نمی‌شود. بلکه باید هرگونه حفره کوچک و بزرگی را که در منطقه تخریب می‌بینید، با ورقه‌های پلاستیکی مسدود نموده و این ورقه‌ها را با استفاده از نوارچسب، در جای خود محکم کنید. در صورت نیاز، استفاده از سیستم‌های غبارگیر هم پیشنهاد می‌شود. ضمناً از بابت بستن کلیه کانال‌ها و مجاری احتمالی، اطمینان حاصل کنید زیرا هوای متحرک در سیستم تهیه مطبوع، می‌تواند گردوغبار زیادی را در سراسر خانه پخش کند.
  •       یک کانتینر مخصوص جمع‌آوری زباله کرایه کنید: به جای اینکه برای دفع ضایعات ساختمانی، چند بار زحمت رفت‌وبرگشت را به جان بخرید، یک یا چند کانتینر کرایه و آن‌ها را در جایی که برای خودتان راحت‌تر است، مستقر کنید.

عملیات تخریب قبل از بازسازی خانه را چطور انجام دهیم؟

حین عملیات تخریب

تخریب ساختمان کلنگی و اساساً هر بنای دیگری، عملیاتی نیست که بتوان به‌تنهایی آن را انجام داد. وجود چند نفر، نه‌فقط به خاطر کارهای زیاد و سنگینی که باید انجام شود، بلکه برای رعایت نکات ایمنی در انجام کارهایی مثل درآوردن کابینت‌های آشپزخانه، نیز اهمیت زیادی دارد. در حین عملیات تخریب، موارد زیر را مدنظر قرار دهید:

  •       برای جلوگیری از ورود گردوغبار به بینی و دهان، حتماً از  یک ماسک تنفسی یا ماسک ضد گردوغبار استفاده کنید. ممکن است استفاده از ماسک تنفسی برایتان عذاب‌آور باشد. در این صورت، حداقل باید استفاده از یک ماسک گردوغبار را در دستور کار قرار دهید.
  •       از آنچه در نقاط زیرین یا پشتی قرار دارد، آگاه باشید. قبل از اینکه پتک را بر جداره دیوارها یا بر سر زمینِ نگون‌بخت بکوبید، مطمئن شوید که چیزی مثل سیم برق، لوله آب، خطوط گاز، مواد عایق و … در پشت دیوار یا زیر زمین وجود نداشته باشد. تجهیزات اکتشافی و چراغ‌قوه‌ها به شما در شناسایی نقاط حساس، کمک زیادی می‌کنند. به‌عنوان یک قاعده کلی، همواره فرض کنید که یک سیم برق برق‌دار در پشت سطوح قرار دارد؛ مگر آنکه خلافش ثابت شود!
  •       به‌موازات تخریب، عملیات پاک‌سازی را برای مرحله نوسازی خانه انجام دهید. حین انجام عملیات تخریب، هر ریالی که برای کرایه کردن یک کانتینر متحرک که برای جمع‌آوری ضایعات هزینه می‌کنید، کاملاً ارزشش را دارد. در دسترس بودن چنین کانتینری، صرفه‌جویی زمانی زیادی برایتان به ارمغان می‌آورد.

بعد از تخریب مرحله بازسازی خانه

بعد از تخریب

حتی اگر هم‌زمان با تخریب، عملیات پاک‌سازی را انجام می‌دهید، باز هم در آخر، موارد زیادی برای تمیزکاری وجود دارد. قبل از شروع بازسازی خانه، برای انتقال ضایعات ساختمانی، از مراکز خدماتی تخصصی کمک بگیرید. این کار شاید هزینه بیشتری در مقایسه با کرایه کانتینر داشته باشد اما برای پروژه‌های کوچک‌تر، معمولاً انتخاب بهتر و بی‌دردسرتری است. مثلاً اگر یک حمام کوچک تا متوسط را خراب می‌کنید، می‌توانید ضایعات را در حیات خلوت پشت خانه تخلیه کرده و ادامه کار را به یک شرکت تخصصی حمل‌ونقل ضایعات ساختمانی بسپارید.

سخن آخر

در انتها، منطقه‌ای را که عملیات تخریب در آنجا انجام شده، کاملاً پاک کرده و جاروبرقی بکشید. بهتر است بازسازی ساختمان را زمانی آغاز کنید که همه چیز تمیز شده است. حتی یک دستمال‌کشیِ سطحیِ منطقه با پارچه نمناک هم می‌تواند ایده خوبی باشد. البته واضح است که بازسازی خانه، گردوغبار و کثیف کاری‌های خاص خودش را دارد، اما سعی کنید حفره‌های ایجادشده در دیوار و زیر کف را قبل از بستن آن‌ها، تا جایی که امکان دارد، تمیز کنید. انجام این کار مخصوصاً اگر یکی از اعضای خانواده‌تان مشکل آسم یا آلرژی دارد، بسیار مهم است چون از بلند شدن و حرکت گردوغبار جلوگیری می‌کند.

 

مقالات خواندنی:

بازسازی ساختمان | چگونه یک ساختمان را بازسازی کنیم؟

سیر تا پیاز بازسازی خانه کلنگی در ایران

کسب درآمد از طریق بازسازی خانه‌های قدیمی در تهران

۱۳ خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آن‌ها می‌شوند!

نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز

نوسازی خانه | راهنمایی کامل برای نوسازی خانه

بازسازی ساختمان یا احداث ساختمان جدید؟ نکاتی که باید به آنها توجه کنید

بازسازی ساختمان و ۱۲ نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید

امتیاز شما چیست؟

مطالب مرتبط با این نوشته