متریال های نوین برای ساخت کابینت آشپزخانه؛ زیبایی به همراه استحکام
امروزه پیشرفت علم و تکنولوژی در تمام زمینه ها به وضوح قابل مشاهده است. این توسعه در فناوری منجر به تولید متریال های نوین برای ساخت کابینت آشپزخانه شده است که بکاربردن آن ها نیز گسترش چشمگیری داشته است.
استفاده از متریال های نوین برای ساخت کابینت با طراحی های امروزی بسیار متفاوت می باشد. در گذشته کابینت ها در واقع به شکل کمدهای دو در ساخته میشدند. جنس آن ها نیز بیشتر از چوب های طبیعی بود. با انقلاب صنعتی و ابداع فلز کابینت های آشپزخانه از جنس فلز ساخته شدند. در طرح های متنوع و با توجه به سلیقه مشتری طراحی می شدند.
با محدودیت در تولید چوب و بالا رفتن قیمتها، استفاده از چوب با روند کاهشی رو به رو شد. جنس فلز نیز زیبایی، چشم نوازی و ظرافت چوب را نداشت. این محدودیتها انسان را وادار به طراحی و تولید متریال های جدید با مقاومت، استحکام، ثبات، زیبایی و قابلیت شکل پذیری بالا کرد.
در ادامه چند مورد از متریال های نوین برای ساخت کابینت آشپزخانه توضیح داده می شود.
انواع متریال های نوین برای ساخت کابینت آشپزخانه
انواع متریال های نوین برای ساخت کابینت آشپزخانه به شرح زیر می باشد:
کابینت mdf:
یکی از متریال هایی که در طی چند دهه اخیر بسیار محبوب شده است ورق های mdf نام دارد. این ورق ها از فیبر چوبی ساخته می شوند.فیبر، چوب های نرم و سخت را شامل میشود. البته با چگالی های مختلف ساخته می شود. در چگالی های کمتر از ترکیب نرم چوب، سخت چوب و خاک اره به همراه چسب رزین برای افزایش استحکام استفاده میکنند.
در نوع دوم برای بالا بردن کیفیت، تراکم و مقاومت بالا (چگالی 800 تا 1040 کیلوگرم بر مترمکعب) از فشار و دما برای ساخت کمک گرفته میشود. در نتیجه با مواد چسبنده رزینی و… ترکیب نمی شوند. ناگفته نماند که قیمت بالاتری نیز دارند. روکش های ملامینه نیز برای زیباسازی ظاهر آن استفاده می شوند که تناژ های رنگی متنوعی را شامل می شوند.

کابینت هایگلاس:
به دلیل معایبی که mdf دارد تولیدکنندگان سعی کرده اند آن را برطرف کنند. به این دلیل تغییراتی را در متریال اولیه به وجود آوردهاند. در این تغییر بر روی ورق mdf که با روکش ملامینه پوشش داده شده است یک لایه پلکسی گلاس را اضافه می کنند.
این لایه مانند شیشه شفاف و براق است. در واقع یک پلیمر از نوع پلی کربنات می باشد. مقاومت آن پنج برابر شیشه است و وزن سبک تری نیز دارد. یکی از دلایل محبوبیت آن ظاهر براق و درخشان است که به نمایش می گذارد. ظاهر زیباتری را نیز به کابینت می بخشد. این نوع طراحی مناسب آشپزخانه هایی با متراژ کوچک و متوسط میباشد. مقاومت آن در برابر آب و رطوبت بسیار بالا است.
کابینت پلی گلاس:
کابینت های ساخته شده از جنس پلی گلاس و هایگلاس شباهت تقریباً نزدیکی به یکدیگر دارند. در کابینت پلی گلاس از ورق های mdf استفاده میشود که دو رو ملامین کار شده است. این روکش ملامین با یک لایه پلی استر پوشش و پرس می شود. مقاومت در برابر خش و عدم تغییر رنگ در گذر زمان از ویژگی های آن می باشد. برای کابینت آشپزخانه به سبک مدرن یک انتخاب هوشمندانه است. ناگفته نماند که ظاهر براق آن موجب انعکاس نور می شود.
کابینت آشپزخانه ممبران:
کابینت ممبران با نام کابینت وکیوم نیز شناخته میشود. در ساخت این نوع ورق می توان از چوب طبیعی، mdf و نئوپان استفاده کرد. البته ورق های mdf انتخاب بهتری هستند. در روند تولید یک روکش از نوع pvc را بر روی ورق به کار می برند. سپس طرح و شکل مورد نظر بر روی تکه های برش داده شده توسط دستگاه cnc حکاکی می شوند. در مرحله بعد به کمک حرارت و مواد چسبنده پوشش pvc بر روی mdf یا چوب پرس می شود. فقط لایه بیرونی درب ها و بدنه کابینت وکیوم میشوند.
به دلیل قابلیت حکاکی این متریال یک انتخاب ایده آل برای سبک کلاسیک و نئوکلاسیک می باشد. می توانید از رنگ های طبیعی مانند چوب نیز استفاده کنید تا ظاهری کاملاً طبیعی را به نمایش بگذارند.
متریال های نوین برای ساخت کابینت آشپزخانه، اسکلت و بدنه کابینت
اگر به فکر بازسازی ساختمان یا تغییر دکوراسیون داخلی هستید بهتر است متریال های نوین را انتخاب کنید. این متریال ها بسیار باکیفیت و مقرون به صرفه هستند. گروه تخصصی کاژه نیز برای طراحی و تولید کابینت آشپزخانه از مرغوب ترین متریال ها استفاده می کنند.
گاهی در بازسازی ساختمان میزان هزینه مهم نیست. در نتیجه اکثر افراد دوست دارند بدنه و اسکلت کابینت نیز از جنس mdf یا چوب طبیعی باشد. بعضی افراد دوست ندارند هزینه اضافی را به خود تحمیل کنند. از این رو اکثر کابینت سازها بدنه فلزی را پیشنهاد می کنند.
ورق های فلزی استفاده شده در تولید کابینت ضد زنگ هستند. به دلیل اینکه برای رنگ کردن آن ها از روش الکترواستاتیک یا کوره ای استفاده می کنند. در نتیجه در طول زمان مقاومت بالایی خواهند داشت و دچار خوردگی نمی شوند.
