پلی کربنات ; پوششی برای سقف و راهکاری سریع برای ساخت یک نورگیر

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

پلی کربنات ; پوششی برای سقف و راهکاری سریع برای ساخت یک نورگیر

 

پلی کربنات متریالی که حتی اگر فقط ذره‌ای به حوزه دکوراسیون و ساخت‌وساز علاقه‌مند باشید، احتمالاً نام آن را شنیده‌اید. این ورق‌ها طی سال‌های اخیر جایگزین قابل‌اعتمادی برای بسیاری از مواد ازجمله شیشه در اجرای پروژه‌ها بوده‌اند. تا جایی که اگر ادعا کنیم که پلی کربنات به بخش جدایی‌ناپذیری از پروژه‌های عمرانی تبدیل شده‌اند، اغراق نکرده‌ایم.

پلی کربنات چیست؟

پلی کربنات نوعی ترموپلاستیک است که تقریباً در همه جا یافت می‌شود. عینک‌ها، تجهیزات پزشکی، تجهیزات ایمنی، قطعات خودرو، دیسک‌های نوری اعم از سی‌دی‌ها و دی‌وی‌دی‌ها، وسایل روشنایی و … تنها چند نمونه از موارد کاربرد پلی کربنات هستند. پلی کربنات به‌عنوان یک ترموپلاستیک نابلورین ولی شفاف، متریالی مفید در صنایع مختلف است. زیرا می‌تواند تقریباً مثل شیشه نور را از درون خود عبور دهد؛ علاوه بر این نسبت به بسیاری از پلاستیک‌های دیگر، در برابر ضربه‌های شدید از مقاومت قابل‌توجهی برخوردار است.
یکی دیگر از ویژگی‌های ارزشمند پلی کربنات، انعطاف‌پذیری آن است. این انعطاف باعث می‌شود در دمای اتاق، دچار ترک‌خوردگی یا شکستگی نشود و بتوانیم بدون اِعمال حرارت، فُرم فیزیکی آن را تغییر دهیم. تعلق پلی کربنات به خانواده ترموپلاستیک به معنای قالب‌گیری تزریقی و بازیافت آسان آن است. نصب و اتصال ورق‌های پلی کربنات به روش‌های مختلفی ازجمله جوشکاری حلال، چسب‌های مخصوص و همین‌طور بست‌های مکانیکی مثل میخ پرچ صورت می‌گیرد. به فیلم نصب ورق پلی کربنات تخت به عنوان پوشش آب بند توجه کنید.

آنچه پلی کربنات را به‌عنوان یک متریال ویژه متمایز می‌کند، ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاص آن است. این متریال در دمای 260 تا 360 درجه سانتی‌گراد ذوب می‌شود و در محدوده‌ی دمایی نسبتاً وسیع، پایداری خوبی دارد. استحکام ضربه‌ای پلی کربنات نسبت به دو عضو مشابه خانواده ترموپلاستیک یعنی ABS و PVC تقریباً دو برابر بیشتر است. ضریب انبساط پلی کربنات مانند بسیاری از پلیمرها، بیشتر از فلزاتی مثل فولاد و آلومینیم است که این نکته هنگام استفاده از آن‌ها باید لحاظ شود.

ساختار پلی کربنات

ساختار پلی کربنات

پلی کربنات را از طریق فرایند پلیمریزاسیون بیسفونل A و فسژن تولید می‌کنند. در مرحله اول سنتز، بیسفونل A با هیدروکسید سدیم (سود سوزآور) تصفیه می‌شود. این ترکیب برای پروتئین زدایی گروه‌های هیدروکسیل بیسفونل A مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ورق‌های پلی کربنات در دمای اتاق، ساختاری انعطاف‌پذیر دارد. به لطف این ویژگی با ابزارهای مختلفی مانند مته، فرز و اره به اَشکال دلخواه درمی‌آید. پلی کربنات در دمای اتاق، به‌سادگی خم می‌شود. برای جلوگیری از ایجاد شکستگی تنشی می‌توانیم در امتداد محل خمش، از گرمایش موضعی استفاده کنیم. برای شکل دادن به ورق‌های پلی کربنات روش‌های مختلفی وجود دارد. بااین‌حال برای شکل دادن به این ورق‌ها مخصوصاً در اندازه‌های متوسط تا بزرگ، ترموفرمینگ یک روش ارزان و کارآمد است. استفاده از قالب‌های پلتی، یکی دیگر از راه‌های آسان قالب‌گیری تزریقی یا اکسترود کردن پلی کربنات است.

پلی کربنات نوعی جامد آمورف است. به این معنا که برخلاف جامدات کریستالی، ساختار منظمی ندارد. این ویژگی، فرایند نرم شدن و شکل‌پذیری متریال را تحت تأثیر قرار می‌دهد. درنتیجه پلی کربنات مثل پلیمرهای کریستالی به یک‌باره فرو نمی‌پاشد. بلکه در یک محدوده دمایی وسیع و به‌صورت تدریجی، نرم می‌شود.

ناگفته نماند که رطوبت یک عامل نامطلوب است که کیفیت پلی کربنات را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل هنگام تولید ورق‌های پلی کربنات، باید از وجود سازوکارهای مطمئن برای رطوبت زدایی آن‌ها اطمینان حاصل کرد.

مقایسه ورق‌های پلی کربنات با شیشه در ساخت سازه‌ها

مقایسه ورق‌های پلی کربنات با شیشه در ساخت سازه‌ها

همان‌طور که قبل‌تر گفتیم، طراحی و ساخت سازه‌ها یکی از رایج‌ترین کاربردهای پلی کربنات است. ولی محبوبیت این متریال در ساخت سازه‌های شیشه‌ای و مشخصاً نورگیرها به شکل چشمگیری افزایش یافته است. تا مدتی قبل، شیشه اولین و آخرین انتخاب برای طراحی و ساخت سازه‌هایی مثل سقف نورگیر بود. ولی پلی کربنات به لطف ویژگی‌های خاصی که دارد به یک آلترناتیو عالی برای شیشه تبدیل شده است. اغلب نقاط ضعف و محدودیت‌های شیشه، جزء نقاط قوت پلی کربنات به حساب می‌آیند.

دانستیم که پلی کربنات نوع خاصی از پلاستیک با ویژگی‌های منحصربه‌فرد است. اگر بخواهیم این متریال را با شیشه مقایسه کنیم به نکات جالبی پی می‌بریم. نکاتی که دلایل قانع‌کننده‌ای برای ترجیح پلی کربنات به شیشه هستند. بیایید نتیجه این مقایسه را به‌طور خلاصه مرور کنیم:

  • پلی کربنات، متریالی منعطف است که بسیار آسان‌تر از شیشه می‌توان به آن شکل داد
  • به دلیل مقاومت بالای همه جانبه، عمر مفید بالایی دارد و از این جنبه، یک انتخاب اقتصادی محسوب می‌شود
  • در کنار انعطاف، استحکام فوق‌العاده‌ای دارد و به همین دلیل می‌توانیم آن را یک متریال نشکن بدانیم. به‌طوری که مقاومت آن در برابر ضربه می‌تواند بیش از 200 برابر (و بعضاً تا 250 برابر) شیشه سکوریت باشد که یک عدد شگفت‌انگیز است. هرچند که میزان مقاومت آن تا حد زیادی به ضخامت آن بستگی دارد
  • مانند شیشه در شرایط آب و هوایی مختلف قابل‌اجراست ولی به‌واسطه قرارگیری در معرض آفتاب، به‌سختی زرد می‌شود
  • بازیافت آن نسبت به شیشه آسان‌تر است
  • پلی کربنات نسبت به شیشه وزن بسیار کمتری دارد؛ به همین دلیل هزینه جابه‌جایی و اجرای آن کمتر است

با توجه به ویژگی‌های فوق حالا بسیاری از مُجریان پروژه‌های ساخت‌وساز، ورق‌های پلی کربنات را به‌عنوان متریال اصلی سازه‌های شیشه‌ای مخصوصاً نورگیرها انتخاب و پیشنهاد می‌کنند. این ورق‌ها علاوه بر برخورداری از نمای ظاهری شیک، یک محافظ قابل‌اطمینان در برابر برف و باران هستند. آن‌ها موانعی امن و عملاً تخریب ناپذیر محسوب می‌شوند که میزان اشعه‌ی فرابنفش نور خورشید را نیز به شکل چشمگیری کاهش می‌دهند.

بی‌تردید مهم‌ترین دلیل استفاده از شیشه در سقف‌های نورگیر، چیزی جز شفافیت آن نیست. همان‌طور که می‌دانیم مهم‌ترین مأموریت سقف نورگیر، روشن کردن فضای داخل ساختمان است؛ بنابراین متریالِ به‌کاررفته در ساخت نورگیر باید به اندازه کافی شفاف باشد تا نور را از خود عبور دهد. خوشبختانه پلی کربنات از این لحاظ هم چیزی کم از شیشه ندارد. ورق‌های پلی کربنات را بسته به نوع کاربرد می‌توان به‌صورت شفاف، نیمه شفاف یا کاملاً مات تولید کرد. بافت این ورق‌ها می‌تواند صاف یا آج‌دار و همچنین سخت یا منعطف باشد. امکان تولید این ورق‌ها در ضخامت‌های مختلف، کارایی آن را در ساخت سازه‌ها به حداکثر می‌رساند.

استحکام ورق پلی کربنات تنها در مقاومت آن برابر ضربه خلاصه نمی‌شود. با اِعمال پرداخت‌های خاص روی این ورق‌ها، می‌توان کاربردهای ایمنی و امنیتی فوق‌العاده‌ای را برایشان تعریف کرد. ورق‌های پلی کربنات بسته به میزانِ پرداخت، در برابر طوفان، حریق و حتی گلوله نیز مقاومتی مثال‌زدنی از خود نشان می‌دهند.

آیا ورق‌های پلی کربنات معایبی هم دارند؟

آیا ورق‌های پلی کربنات معایبی هم دارند؟

باید اذعان کرد که پلی کربنات یک متریال کم نقص است که به‌طور هم‌زمان چند ویژگی ایده‌آل را برای اجرای پروژه‌های عمرانی در خود دارد. بااین‌حال در بیان معایب پلی کربنات باید به آسیب‌پذیری آن در برابر خش و خراش اشاره کرد. درواقع این آسیب‌پذیری را می‌توانیم به پاشنه آشیل ورق پلی کربنات تشبیه کنیم. با این وجود، خوشبختانه این آسیب‌پذیری نتوانسته مانع کاربرد گسترده پلی کربنات در صنایع مختلف شود. زیرا پرداخت ورق‌های پلی کربنات آن‌ها را در مقابل خش و خراش نیز بیمه می‌کند.

انواع ورق پلی کربنات

اگر بخواهیم دسته‌بندی دقیقی از انواع ورق پلی کربنات داشته باشیم می‌توانیم آن‌ها را به 8 نوع تقسیم کنیم. در ادامه هر کدام از این انواع را معرفی کرده و توضیحاتی درباره آن‌ها ارائه می‌دهیم.

1. پلی کربنات شفاف

ورق‌های پلی کربنات شفاف سطحی ترنسپرنت دارند که تقریباً به‌خوبیِ شیشه، نور را از خود عبور می‌دهند. این ویژگی، پلی کربنات شفاف را برای اجرا در پروژه‌هایی مثل سقف نورگیر که عبور نور یک شرط الزایمی در آن‌هاست، به گزینه‌ای مناسب تبدیل می‌کند. پلی کربنات شفاف می‌تواند ضرباتی را تحمل کند که به‌آسانی قادر به خرد کردن ورق شیشه هستند. این ورق از ورق اکریلیکی که آن هم یک ترموپلاستیک شفاف پرکاربرد است، مقاومت بیشتری دارد.

با توجه به توضیحات، هر جا عبور نور و مقاومت بالا دو معیار اصلی در اجرای پروژه باشند، پلی کربنات شفاف یک انتخاب عالی به شمار می‌رود. این متریال عمدتاً در ساخت محافظ تجهیزات، پوشش چراغ جلوی اتومبیل، شیشه جلو تجهیزات ساخت‌وساز و … به کار می‌رود. ناگفته نماند این ورق‌ها را تحت عنوان ورق‌های پلی کربنات تخت نیز می‌شناسند.

2. پلی کربنات ضدگلوله

برخی از ورق‌های پلی کربنات دارای میزانی از مقاومت هستند که حتی گلوله نیز قادر به شکستن ساختار آن‌ها نیست. به این ورق‌ها پلی کربنات ضدگلوله می‌گویند که بسته به معیارهای محافظتی، با درجات متفاوتی از مقاومت ساخته می‌شوند. درجه مقاومت پلی کربنات ضدگلوله به موارد استفاده، روش لایه‌بندی (لمینیشن) و ضخامت کلی ورق بستگی دارد.

میزان مقاومت ورق را بر اساس مقیاس UL می‌سنجند که در آن، 1 نشان‌دهنده کمترین و 3 نشان‌دهنده بیشترین حد مقاومت است. ورق‌های پلی کربنات با ضخامت ¾ اینچ را می‌توان به سطح UL 1 رساند. از پلی کربنات ضدگلوله در مواقعی که جِرم قطعه یا سطح، کم بوده و مقاومت بسیار بالایی برای آن مدنظر باشد استفاده می‌کنند. یکی از شناخته‌شده‌ترین و کاربردی‌ترین انواع پلی کربنات ضدگلوله، پلی کربنات آئرولیت نام دارد.

3. پلی کربنات آنتی استاتیک

نوع خاصی از ورق‌های پلی کربنات است که مانع ایجاد و تجمع الکتریسیته ساکن روی سطح خود می‌شود. از این نوع پلی کربنات در ساخت قطعات حساس در تجهیزات الکترونیکی که در مقابل تخلیه الکترواستاتیک آسیب‌پذیر هستند، استفاده می‌کنند.

4. پلی کربنات آینه ای

ورق‌های پلی کربنات آینه ای، متریالی همه‌کاره و چندمنظوره هستند که از آن‌ها در ساخت سازه‌هایی که قابلیت بازتاب نور (همچون آینه‌های شیشه‌ای) دارند، استفاده می‌شود. این ورق‌ها در کنار خاصیت بازتابندگی، در مقابل حرارت و ضربات فیزیکی نیز مقاومت و پایداری فوق‌العاده‌ای از خود نشان می‌دهند. پلی کربنات آینه ای در مقابل اشعه فرابنفش خورشید نیز یک متریال مقاوم است. به همین دلیل به این نوع پلی کربنات، بعضاً پلی کربنات UV دار نیز می‌گویند.

مناسب بودن پلی کربنات آینه ای برای ساخت آینه‌های دوطرفه باعث شده این متریال در صنایع خودروسازی و امنیتی، کاربرد وسیعی داشته باشد. هرچند که از آن‌ها می‌توان برای ساخت آینه‌های سنتی یک‌طرفه برای محیط‌های معمول مثل خانه و ادارات نیز استفاده کرد.

5. پلی کربنات ضدخش

درحالی‌که یکی از معدود نقاط ضعف ورق‌های پلی کربنات، خش‌پذیری آن‌هاست، ویژگی برجسته پلی کربنات ضد سایش یا ضدخش، مقاومت و مصونیت عالی آن در برابر خش و خراش است. برای ایجاد این قابلیت عالی و کاربردی، هر طرف این ورق را با کاورهای ظریف و ضدخش می‌پوشانند. یکی از متداول‌ترین این کاورها، DLC یا کربن الماس مانند نام دارد. از پلی کربنات ضدخش می‌توان در هر زمینه‌ای که خش و خراش، یک تهدید بالقوه برای سازه باشد استفاده کرد. احتمالاً حدس زده‌اید که پلی کربنات به‌کاررفته در ساخت سی دی و دی‌وی‌دی از همین نوع است.

6. پلی کربنات موج دار

پلی کربنات موج دار دارای ساختاری ناهموار و اصطلاحاً راه‌راه است. این متریال برای اجرای کم‌هزینه و ارزان پروژه‌هایی که با محدودیت بودجه روبرو هستند، گزینه‌ای مناسب محسوب می‌شود. پلی کربنات موج دار به لطف بافت خاص خود، در برابر ضربات فیزیکی دوام و مقاومت مطلوبی از خود نشان می‌دهد. این ورق‌ها، معمولاً فقط به‌صورت شفاف در دسترس هستند و از این جنبه، می‌توانیم آن‌ها را نوع خاصی از پلی کربنات شفاف بدانیم. به دلیل ضخامت پایین ورق‌های پلی کربنات موجدار، استفاده از آن‌ها فقط در پروژه‌های کوچک توصیه می‌شود.

7. پلی کربنات دوجداره

یکی از بهترین و کاربردی‌ترین انواع پلی کربنات است. در ساخت پلی کربنات دوجداره لایه‌ها یا جداره‌های اضافی که به‌عنوان عایق عمل می‌کنند، به کار می‌روند. این جداره‌ها می‌توانند عایق حرارتی، صوتی یا ترکیبی از هر دو باشند. به همین دلیل، برای اجرای پروژه‌هایی مانند ساخت گلخانه، بام شیروانی، سقف نورگیر، اتاقک‌های متصل به ساختمان اصلی و … بسیار مناسب هستند. ورق‌های پلی کربنات دوجداره در رنگ‌های مختلفی ازجمله شفاف، برنزی و یشمی در بازار موجود هستند. این ورق‌ها به دلیل استفاده از جداره‌های اضافی، ضخامت بالایی دارند و به دلیل شکل‌پذیری آسان، می‌توان آن‌ها را در اندازه‌های مختلفی سفارش داد.

شایان‌ذکر است پلی کربنان دوجداره، یکی از انواع پلی کربنات چندجداره است. این یعنی پلی کربنات عایق را می‌توان در مدل‌های دیگری مانند پلی کربنات سه جداره و چهارجداره نیز تولید کرد.

8. پلی کربنات رنگی

اگر یک لایه رنگ را به پلی کربنات اضافه کنیم حاصل کار، پلی کربنات رنگی خواهد بود. امکان رنگ‌آمیزی ورق‌های پلی کربنات، دامنه کاربرد آن‌ها را وسیع‌تر می‌کند. پلی کربنات رنگی، در وهله اول در راستای پاسخگویی به سلایق و ایجاد نمای بصری دلخواه مشتریان تولید می‌شود. ولی انتخاب رنگ می‌تواند تا حدی، کاربرد آن را نیز تحت‌الشعاع قرار دهد. برخی رنگ‌ها، دارای ماهیت خاصی هستند که ضریب انعکاس یا عبور نور از ورق پلی کربنات را دستخوش تغییر می‌کنند. علاوه بر این، در اجرای سازه‌هایی مثل سقف نورگیر، انتخاب رنگ پلی کربنات نقش مهمی در گرمی یا خنکی فضای داخل ساختمان ایفا می‌کند.

پلی کربنات در چه ضخامت‌هایی تولید می‌گردد؟

پلی کربنات در چه ضخامت‌هایی تولید می‌گردد؟

شفافیت، تنها معیار تعیین‌کننده در انتخاب نوع ورق‌های پلی کربنات نیست. استفاده از پلی کربنات در پروژه‌ها تا حد زیادی به ضخامت ورق‌ها بستگی دارد. همان‌طور که گفتیم ورق پلی کربنات، متریالی کاربردی و مقرون‌به‌صرفه است که از آن می‌توان در حوزه‌های مختلفی استفاده کرد. بااین‌حال، برای استفاده حداکثری از قابلیت این ورق نکاتی وجود دارند که باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید. ضخامت پلی کربنات، یکی از مهم‌ترین این نکات است. به همین دلیل در این بخش می‌خواهیم اطلاعاتی را در زمینه ضخامت استاندارد ورق پلی کربنات با شما مخاطبان دوست‌داشتنی کاژه به اشتراک بگذاریم. قبل از هر چیز بگذارید درباره اهمیت ضخامت ورق‌های پلی کربنات بیشتر بدانیم.

ضخامت ورق‌های پلی کربنات چه تأثیری بر عملکرد آن‌ها می‌گذارد؟

انتخاب ضخامت نامناسب می‌تواند تمام مزایای ورق‌های پلی کربنات برای استفاده در پروژه‌های ساختمانی و مخصوصاً سقف نورگیر را از بین ببرد و مشکلات زیادی را در انجام کار ایجاد کند. به‌عنوان یک قاعده تجربی یادتان باشد هر چقدر مقیاس یک پروژه بزرگ‌تر باشد، ضخامت ورق‌ها افزایش پیدا می‌یابد.

عدم رعایت الزامات مربوط به ضخامت پلی کربنات ممکن است در بلندمدت به آسیب سازه و بعضاً کل ساختمان منجر شود. به‌طور کلی می‌توان گفت ورق‌هایی که ضخامت بالایی دارند، از مقاومت بیشتری برخوردار هستند؛ در مقابل، ورق‌های کم ضخامت، وزن کمتری دارند که آن‌ها را برای پروژه‌های کوچک و اقتصادی به انتخاب مناسب‌تری تبدیل می‌کند.

ضخامت ورق‌های پلی کربنات تولیدشده چقدر است؟

ضخامت ورق‌های پلی کربنات تولیدشده چقدر است؟

تولیدکنندگان پلی کربنات، این ورق‌ها را در سه بازه‌ یا رِنج ضخامت تولید و روانه بازار می‌کنند:

  • 4 تا 6 میلی‌متر: به محصولات متعلق به این دسته، ورق پلی کربنات نازک می‌گویند. ورق‌های نازک بسیار انعطاف‌پذیر و شکل‌پذیر هستند؛ طوری که می‌توانیم آن‌ها را با ابزارهای ساده‌ای مثل چاقو ببُریم. ورق‌های نازک پلی کربنات برای استفاده در اجرای سازه‌های بیرونی، گزینه خوبی نیستند؛ ولی برای پروژه‌های داخلی، ساخت گلخانه و اموری مثل تعویض شیشه‌های شکسته درب و پنجره انتخاب بسیار خوبی محسوب می‌شوند. این ورق‌ها را می‌توان با میزان متفاوتی از شفافیت در بازار پیدا کرد. جالب‌تر اینکه مدل‌های مقاوم در برابر اشعه ماوراءبنفش نیز در دسترس هستند.
  • 10 تا 16 میلی‌متر: این ورق‌های پلی کربنات را با حد متوسطی از ضخامت می‌سازند. این رِنج، رایج‌ترین محدوده‌ی ضخامت برای ورق پلی کربنات است. به این معنا که ضخامت اکثر ورق‌های مورد استفاده در پروژه‌ها در همین بازه قرار می‌گیرد. سقف‌های پلی کربنات، معمولاً از این نوع هستند. وقتی به سقفی مستحکم و نه‌چندان سنگین نیاز داشته باشیم، پلی کربنات با ضخامت متوسط بهترین انتخاب خواهد بود. اجرای سقف شیروانی و همین‌طور سقف گاراژهای سرپوشیده، از دیگر موارد کاربرد محصولات موجود در این رِنج ضخامت هستند.
  • 25 تا 35 میلی‌متر: به محصولاتی که در این دسته قرار می‌گیرند، پلی کربنات ضخیم می‌گویند. این ورق‌ها در ساخت سازه‌هایی با کاربردهای مسکونی، اداری و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. ساخت گلخانه یکی دیگر از موارد استفاده از ورق‌های ضخیم پلی کربنات است. این ورق‌ها در ضخامت‌های 25، 32 و 35 میلی‌متری تولید می‌شوند که مشخصاً برای ایجاد سقف گلخانه‌ها طراحی شده‌اند. ورق‌های پلی کربنات ضخیم در مقایسه با ورق‌هایی که ضخامت کمتری دارند، بزرگ‌تر هستند. نصب این ورق‌ها نیز کمی دشوارتر از سایر انواع پلی کربنات است؛ بااین‌حال این تفاوت آن‌قدر زیاد نیست که محسوس و معنادار باشد. علت سخت‌تر بودن نصب ورق‌ های پلی کربنات ضخیم این است که اغلب این ورق‌ها دارای ساختار چند جداره هستند که نصب و تثبیت آن‌ها را مستلزم اتخاذ تمهیدات بیشتری می‌کند.

لازم به ذکر است امکان تولید ورق‌های پلی کربنات با ضخامت‌هایی خارج از محدوده‌های ذکرشده مثلاً 12 میلی‌متر نیز وجود دارد.

استفاده از ورق پلی کربنات در دکوراسیون ساختمان

استفاده از ورق پلی کربنات در دکوراسیون ساختمان

ورق‌های پلی کربنات نه‌فقط در معماری و ساخت‌وساز یا اجرای پروژه‌هایی مثل اسکای لایت، بلکه در حوزه دکوراسیون ساختمان نیز جایگزینی ایده‌آل برای شیشه هستند. به همین دلیل می‌بینیم که طراح‌های دکوراسیون داخلی ، علاقه زیادی به استفاده از این متریال دارند.

تنوع پلی کربنات از حیث رنگ و بافت، انتخاب‌های زیادی برای چینش فضا به دکوراتور می‌دهد. به لطف شکل‌پذیری ورق‌های پلی کربنات، امکان بُرش آن‌ها در اندازه‌های مختلف وجود دارد. این روزها پارتیشن‌بندی، یک ایده کاربردی برای مدیریت فضاست و شما می‌توانید به جای شیشه از پارتیشن پلی کربنات استفاده کنید. درواقع باید گفت که کاربرد ورق‌های پلی کربنات در دکوراسیون داخلی ساختمان، نامحدود است. به همین دلیل، هر روز ایده‌های جدیدی برای استفاده از آن‌ها در این حوزه ارائه و پیاده می‌شود.

طراحی و ساخت سازه‌های نورگیر با پلی کربنات

با توجه به آنچه تا اینجا خواندید، حتماً متوجه شده‌اید که ورق‌های پلی کربنات می‌توانند جایگزین شایسته‌ای برای شیشه در طراحی و ساخت سازه‌های نورگیر باشند. پلی کربنات علاوه بر داشتن بسیاری از ویژگی‌های شیشه، مقاومت بالاتری دارد که این ویژگی، ضعف بزرگ شیشه را که همان شکنندگی بیش‌ازحد آن است پوشش می‌دهد. علاوه بر این اجرای سازه‌های پلی کربنات معمولاً هزینه کمتری در قیاس با شیشه دارد که این امر، ارزش خرید ورق‌های پلی کربنات را افزایش می‌دهد.

ویژگی کاربردی دیگر پلی کربنات در طراحی سازه‌های نورگیر، انعطاف‌پذیری فوق‌العاده آن است. این ویژگی، اجرای سازه‌هایی از این دست را آسان می‌کند. ساختار منعطف پلی کربنات، آن را برای ساخت سازه‌های پیچیده مانند نورگیر قوسی مثل گنبد پلی کربنات به انتخابی عالی تبدیل می‌کند. به همین دلیل شاهد افزایش روزافزون اجرای پروژه‌هایی مانند نورگیر گنبد پلی کربنات هستیم.

 

تولیدکنندگان معتبر پلی کربنات در ایران

کیفیت و مرغوبیت ورق‌های پلی کربنات، نقش مهمی در کارایی آن‌ها دارد. درواقع انتخاب نوع و ضخامت مناسب، زمانی معنا پیدا می‌کند که اول از مرغوبیت متریال اطمینان حاصل کنید. این موضوع نشان‌دهنده‌ی اهمیت تهیه پلی کربنات از شرکت‌های معتبر است. شرکت‌هایی که این متریال را با توجه به استانداردهای مشخص و روز دنیا تولید می‌کنند.

انتخاب یک تولیدکننده معتبر، عملکرد و عمر مفید متریال را در پروژه‌های اجراشده تضمین می‌کند. در کشور ما نیز شرکت‌های مختلفی در عرصه تولید پلی کربنات فعالیت دارند که شرکت پلیمر طلایی زد و شرکت آیدا پلاستیک ازجمله بهترین و شاخص‌ترین آن‌ها هستند. لازم به ذکر است این شرکت‌ها برای تسهیل فرایند فروش خود، نمایندگی فروش پلی کربنات را به شرکت‌های معتبر ثانویه واگذار می‌کنند. این شرکت‌های ثانویه به‌عنوان واسطه، عرضه‌کننده متریال موردنیاز مشتریان هستند.

قیمت روز پلی کربنات

قیمت ورق‌ پلی کربنات با توجه به عوامل مختلفی محاسبه می‌شود. مهم‌ترین عامل نوع پلی کربنات و همین‌طور مشخصات ساختاری آن مانند طول، عرض و ضخامت است. به‌طور کلی با افزایش طول، عرض و ضخامت ورق‌های پلی کربنات، قیمت آن‌ها نیز افزایش می‌یابد. ازاین‌رو عجیب نیست که به‌عنوان مثال قیمت پلی کربنات دوجداره که ضخیم‌تر است، بیشتر از ورق پلی کربنات معمولی با ابعاد مشابه باشد. علاوه بر این، اعتبار برند و همین‌طور کیفیت ساخت نیز از دیگر عوامل تأثیرگذار بر قیمت روز پلی کربنات هستند.

در خرید ورق پلی کربنات، نیازی به نشان دادن حساسیت بیش‌ازحد روی خارجی یا داخلی بودن برند نیست. زیرا برخلاف بسیاری از حوزه‌های دیگر، کیفیت پلی کربنات ایرانی نه‌تنها کمتر از پلی کربنات خارجی حوزه نیست، بلکه می‌توان ادعا کرد که محصولات تولیدکنندگان داخلی به بسیاری از محصولات رقبای خارجی می‌چربد.

شرایط اقتصادی خاص حاکم بر کشور، بازار پلی کربنات را نیز همچون بازار سایر محصولات تحت تأثیر قرار داده است. به همین علت قیمت ورق‌های پلی کربنات، ثبات چندانی ندارند و به‌واسطه عوامل دیگر کم و زیاد می‌شوند. ازاین‌رو به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت با کارشناسان کاژه تماس بگیرید.

لازم به ذکر است خرید متریال، تنها هزینه‌ی اجرای پروژه با استفاده از ورق‌های پلی کربنات نیست. در این میان نباید از هزینه‌ی برش دادن ورق‌ها و انجام سفارش غافل شوید. شما می‌توانید از طریق تماس با ما برآورد نسبتاً دقیقی از هزینه اجرای کل پروژه داشته باشید.

5/5 - (3 امتیاز)

مطالب مرتبط با این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *