پروژه بازسازی ساختمان و 12 نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید!

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

بازسازی ساختمان و 12 نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید!

پروژه بازسازی ساختمان در عین چالشی بودن، ارزشمند است. اما در چنین حالتی، شما مثل طراحی هستید که بر خلاف ساخت یک ساختمان از نقطه صفر، هرگز کار را با یک صفحه کاغذ سفید آغاز نمی‌کنید!

زندگی کردن در ساختمانی که سالها از عمر آن می‌گذرد به دلیل خاطراتی که داریم بسیار لذت بخش است؛ ولی این قدیمی بودن ممکن است ایمنی ما را به خطر بیندازد. در برخی موارد نیز شرایط جوی مانند باران شدید و یا مشکلات طبیعی مانند سیل باعث می‌شود که به فکر بازسازی ساختمان بیفتیم. شاید هم صرفاً به دنبال تغییرات مثبتی در ساختمان خود هستید.   

پروژه بازسازی ساختمان و 12 نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید!
پروژه بازسازی ساختمان و 12 نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید!

پروژه بازسازی ساختمان، فرایندی پیچیده بوده که می‌تواند آبستن مشکلات و هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده باشد. به همین دلیل، برخورداری از آمادگی لازم برای رویارویی با مسائل، کلید اجرای موفق این فرایند است. اما قبل از آنکه خرید و متعاقباً پروژه بازسازی ساختمان را شروع کنید، نکات و قواعدی ظریف و درعین‌حال اساسی وجود دارند که باید ضمن اطلاع از این نکات، آن‌ها را به‌دقت رعایت نموده و در عمل به کار بگیرید. بنابراین این مطلب را به ذکر و توضیح 12 نکته مهمی که پیش از بازسازی ساختمان باید به آن‌ها توجه داشته باشید، اختصاص داده‌ایم.

پروژه بازسازی ساختمان و 12 نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید!
پروژه بازسازی ساختمان و 12 نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید!

1. گزارش ساختمان را دریافت کنید!

همواره قبل از خرید ساختمان، باید نسبت به دریافت گزارش آن ساختمان (نتایج بررسی دقیق مِلک) از طریق یک نقشه‌بردار رسمی و متخصص، اقدام نمایید. با این حال، فراموش نکنید که یک نقشه‌بردار، قادر به کشف و شناسایی مشکلات پنهان یک ساختمان نبوده و معمولاً پیش‌بینی و ایده مشخصی در مورد هزینه‌های ساختمان ندارد.

2. زمان‌بندی مشخصی داشته باشید!

بدون داشتن یک زمان‌بندی مشخص و دقیق، کل فرایند پروژه بازسازی ساختمان می‌تواند با نابسامانی و بی‌نظمی مواجه شود. داشتن یک برنامه زمانی ایده‌آل می‌تواند به صرفه‌جویی در زمان و هزینه کمک زیادی کند. باید در زمان‌بندی‌تان مشخص کنید که چه‌ کارهایی برای ساختمان باید صورت گیرد و توالی این کارها باید به چه صورتی باشد؟ ضمن اینکه داشتن زمان‌بندی برای نوسازی ساختمان و اساساً هر پروژه‌ دیگری، معمولاً این امکان را فراهم می‌کند که بتوان آن پروژه را به فازها یا مراحل کوچک‌تر تقسیم کرد و کار را با اثربخشی بیشتری پیش بُرد.

3. اختصاص بودجه به زیرساخت‌های برقی!

زیرساخت‌های برقی در ساختمان‌های قدیمی معمولاً نیازمند به‌روزرسانی هستند. جعبه فیوزهای قدیمی، کلیدهای برق، سیم‌کشی‌های برق و … را به‌دقت مورد بررسی قرار دهید. سیم‌کشی مجدد یک خانه‌ی معمولی، اقداماتی مثل  از بین بردن سیم‌کشی‌های قدیمی، نصب واحد مصرفی جدید، تعویض تخته کف‌ها و … را شامل می‌شود. ضمناً برای گچ کاری مجدد ساختمان، باید مبلغ جداگانه‌ای در نظر بگیرید.

4. به نشست‌ ساختمان دقت کنید!

نشست‌های ساختمانی همواره علناً از وقوع یک فاجعه خبر می دهند و بررسی آن‌ها امری حیاتی و مهم است! تَرَک‌های بزرگی که نتیجه‌ی پیشرفت تَرَک‌های کوچک‌تر هستند، از نشانه‌های نشست ساختمان هستند. خصوصاً زمانی که به‌مرور، عریض‌تر شده و در نقاط گوشه‌ای منافذِ درب‌ها و پنجره‌ها ظاهر شوند. وجود ترک‌هایی با عرض بیش از 3 میلی‌متر در قسمت بیرونی ساختمان، می‌تواند نوعی زنگ خطر باشد.

مشکل اصلی نشست‌ ساختمان این است که فرایند بیمه کردن ساختمان را دشوارتر و پرهزینه‌تر می‌کند. به این معنا که خود شما در ابتدا باید هزینه کلیه تعمیرات لازم را بپردازید و پس از آن نسبت به بیمه کردن ساختمان اقدام کنید که این روند، طبیعتاً مستلزم پرداخت هزینه‌ای به‌مراتب بیشتر است.

5. حواستان به رطوبت ساختمان باشد!

نم و رطوبت، دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که متناسب با منشأ پیدایش، طبیعتاً هزینه لازم برای رفع آن نیز متغیر است. معمولاً به‌راحتی می‌توان، به وجود رطوبت پی برد که وجود علائم آب روی کف و دیوارهای ساختمان، از متداول‌ترین نشانه‌های آن محسوب می‌شوند. نشتی، مسدود بودن لوله‌های آبگذر، اِعمال تغییرات غیر کارشناسانه و … از دیگر دلایل اصلی وجود رطوبت در یک ساختمان هستند.

6. اجازه ندهید ترک‌خوردگی‌ها شما را بترسانند!

افراد غالباً این‌گونه فرض می‌کنند که همه ترک‌ها، بد و نامطلوب هستند اما باید بدانید که ترک‌ها همواره نشانه‌ای از نشست ساختمان نیستند. ترک‌های جزئی موجود در یک آجر معمولاً ارتباطی به یک مشکل ساختاری ندارند. با این حال، رؤیت ترک‌های بیشتری که به نظر می‌رسد از یک الگوی مشخص پیروی می‌کنند، می‌تواند نگران‌کننده باشد.

7. سقف را بررسی کنید!

وجود کاشی‌های مفقود یا شکسته، درزگیرها و نقاط فرسوده در سقف باید مورد توجه قرار گیرند. اگر شکستگی یا خرابی، صرفاً به چند کاشی محدود شود، معمولاً هزینه زیادی برای جایگزینی آن‌ها طی فرایند بازسازی ساختمان لازم نیست. اما اگر صدمات و خرابی‌های سقف، گسترده باشد، ممکن است به یک سقف کاملاً جدید نیاز داشته باشید.

8. آیا ملک، قابل سکونت است؟

اگر مِلکی که قرار است خریداری کنید، غیرقابل‌سکونت باشد، بهتر است بدانید که برخی وام‌دهندگان از پرداخت وام برای خرید املاک غیرقابل‌سکونت خودداری می‌کنند و برخی دیگر نیز، بر مبنای ارزش فعلی مِلک برای خرید آن وام می‌دهند اما پس از آن و تا زمان اتمام پروژه‌ی بازسازی ساختمان، مبلغ دیگری به شما پرداخت نمی‌کنند.

9. از پنجره‌ها محافظت کنید!

اگر ساختمانی که خریده‌اید، هنوز دارای پنجره‌های اولیه از جنس شیشه یا چوب است، پیش از اقدام برای جایگزینی آن‌ها با پنجره‌های جدید، تمام تلاشتان را برای حفظ و نجات همین پنجره‌ها به کار بگیرید. حتی اگر این پنجره‌ها صدمات و آسیب‌های بزرگی دیده باشند، باز هم قابل تعمیر هستند. طرفداران محیط‌زیست بر این باورند که در صورت سالم بودن حداقل 50% از یک پنجره، به جای تعویض آن، باید آن را تعمیر کرد.

10. به اخذ ضمانت‌نامه نیم‌نگاهی داشته باشید!

اخذ وارانتی‌ یا ضمانت‌نامه‌ اقدامی ضروری نیست اما می‌تواند ایده‌ی خوبی باشد. آن‌ها ساختمانی را که خریده‌اید در مقابل نقص‌های طراحی، مواد و مصالح نامرغوب، کیفیت ضعیف ساخت و … بیمه می‌کنند. وارانتی‌ها معمولاً 10 ساله هستند و اگر ایده‌ی اخذ آن‌ها را دارید، بهتر است سریع‌تر دست‌به‌کار شوید زیرا در این صورت حق بیمه‌ی بیشتری از پروژه دریافت می‌کنید.

11. انتظار هزینه‌های نامشخص و غیرقابل‌پیش‌بینی را داشته باشید!

برای احیای ساختمان قدیمی و انجام اقداماتی مثل اتصال مجدد سیستم آب‌رسانی، نظافت مخزن فاضلاب و … ممکن است لازم باشد پول بیشتری پرداخت کنید. به عبارت دیگر، خرید و بازسازی یک مِلک قدیمی به معنای مواجهه با ناشناخته‌هاست. مواجهه‌ای که به دنبال خود، رویارویی با هزینه‌های ناشناخته و غیرقابل‌پیش‌بینی را نیز به امری گریزناپذیر تبدیل می‌کند!

12. برای بازسازی ساختمان، همیشه به اخذ مجوز نیاز ندارید!

ممکن است به اخذ مجوز طراحی نیازی نداشته باشید. بسیاری از پروژه‌های توسعه مثل پروژه بازسازی ساختمان اساساً نیازی به اخذ مجوز ندارند. این پروژه‌ها شامل طرح‌هایی هستند که صرفاً به اصلاح و بهبودهای درونی ساختمان می‌پردازند و نمای بیرونی آن را تغییر نمی‌دهند.

 

 

پروژه بازسازی ساختمان و 12 نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید!
پروژه بازسازی ساختمان و 12 نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید!

 

 

 مقالات خواندنی: 

بازسازی ساختمان یا احداث ساختمان جدید؟ نکاتی که باید به آنها توجه کنید

شیشه دودبند سکوریت چیست و چه کاربردی دارد و مزایایی آن چیست؟

حفاظ شیشه ای چیست و در چه جاهایی مورد استفاده قرار می گیرد؟

 

امتیاز شما چیست؟

مطالب مرتبط با این نوشته