نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز

نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز، مستلزم رعایت مجموعه‌ای از قواعد است. یک بنای قدیمی، معمولاً زیبایی و شخصیت خاصی دارد که ساختمان‌های مدرن، به‌ندرت واجد آن هستند. البته که یک ساختمان جدید (از نقطه صفر) برای پاسخگویی به نیازهای فعلی ساخته می‌شود، اما به‌هرحال مسئله‌ی فقدان شخصیت و اصالت، کماکان مسئله‌ایست که برای یک ساختمان جدید مطرح است. نوسازی ساختمان قدیمی، ایده و اقدامی مطلوب است زیرا طی این فرایند، یک سازه‌ی فرسوده و کهنه به بنایی جدید و هیجان‌انگیز تبدیل می‌شود. ضمن اینکه هزینه طراحی مجدد و نوسازی ساختمان نیز غالباً در مقایسه با احداث یک ساختمان جدید از نقطه صفر به‌مراتب کمتر است.

نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز
نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز

طرح‌ریزی مجدد یک ساختمان تجاری در طول پنج سال اخیر، با میانگین رشد 8.9 درصدی مواجه بوده است. حالا کسب‌وکارها بیش از آنکه یک بنا را از صفر پایه‌ریزی کنند، بنا به دلایل مختلف، بازسازی ساختمان و بازطراحی آن را در دستور کار قرار می‌دهند که هزینه، کمبود فضای در دسترس و زمان‌بر بودن فرایند احداث ساختمان جدید از جمله مهم‌ترین این دلایل هستند. اگر شما هم به فکر نوسازی ساختمان تجاریِ قدیمی و تغییر کاربریِ آن متناسب با نیازهای کنونی هستید، مواردی وجود دارند که بهتر است قبل از آغاز کار به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید.

نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز
نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز

1. دیوارها را خالی کنید!

اولین مرحله بازسازی ساختمان، جداسازی همه‌چیز جز گل‌میخ دیوارهاست. زمانی که گچ و سایر مواد از دیوارها جدا شوند، مهندسین ساخت بهتر می‌توانند بررسی کنند که لوله‌ها درون کدام دیوارها قرار گرفته و کابل‌ها و لوله‌کشی‌ها در چه نقاطی قرار دارند؟ وقتی مکان و موقعیت همه‌چیز اعم از کابل‌ها و لوله‌ها مشخص باشد، بهتر و آسان‌تر می‌توان فرایند بازسازی ساختمان را پیش برد. زیرا در این صورت و به لطف اِشراف بر ساختمان، نیازی به جایگزینی جزءبه‌جزء هر یک از عناصر فعلی ساختمان با عناصر جدید نیست.

2. از استحکام و انسجام ساختاری بنا مطمئن شوید!

هرگز نباید در فرایند نوسازی ساختمان‌های تجاری، بدون مشورت متخصصین نسبت به برداشتن دیوارها اقدام کرد. هیچ‌کس مایل نیست روی بازسازی ساختمانی که سقفش به دلیل سستی، احتمال ریزش دارد، سرمایه‌گذاری کند. بنابراین حالا زمان آن است که فونداسیون ساختمان را نیز بررسی کنید و اطمینان حاصل نمایید که همه‌ی نواحی کف ساختمان که بالاتر از سطح زمین واقع شده‌اند، از استحکام مناسب و کافی برخوردارند. ضمناً باید نیازمندی‌های مالک مِلک را نیز مدنظر قرار دهید. مثلاً اگر مالک قرار است در بخش‌هایی از ساختمان، تجهیزات و ماشین‌آلات سنگین مستقر کند، استحکام این بخش‌ها باید تقویت شود.

3. بازدهی انرژی را بهبود دهید!

ساختمان‌های قدیمی معمولاً دارای پنجره‌های کهنه و منافذ زیادی هستند که می‌توانند هزینه‌های مصرف انرژی مثل گرمایش و سرمایش ساختمان را به شکلی قابل‌توجه افزایش دهند. سازندگان باید پنجره‌های تک جداره را با پنجره‌های دو یا حتی سه جداره جایگزین کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند ابعاد پنجره‌ها را افزایش دهند تا امکان ورود نور طبیعی بیشتر به فضای داخلی ساختمان را مقدور سازند. ضمناً می‌توانند پنجره‌های هوشمند را جایگزین پنجره‌های قدیمی‌کنند. این پنجره‌های هوشمند از قابلیت تنظیم دمای محیط در طول روز برخوردار هستند.

ضمناً باید یک بررسی دقیق صورت دهید تا مطمئن شوید سازوکارهای مصرف انرژی تا آنجا که ممکن است با استانداردهای حفظ محیط‌زیست همخوانی داشته باشند. متخصصین ساختمان می‌توانند با انجام بررسی‌های کارشناسانه، فرصت‌های بالقوه‌ی بهبود مصرف انرژی را شناسایی کنند. این رویکرد در مدیریت مصرف انرژی هم برای سرمایه‌گذاران و هم برای سازندگان، امکان ارزیابی و سنجش داده-محور پروژه را فراهم می‌نماید.

4. سیستم‌های لوله‌کشی و HVAC (گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع) را بررسی و تعمیر کنید!

هنگام بازسازی یک ساختمان قدیمی، بعضی مؤلفه‌ها، اساس و شالوده‌ی بنا را شکل می‌دهند که باید در همان ابتدا مورد بررسی قرار گیرند که سیستم‌های لوله‌کشی و HVAC از آن جمله‌اند. بنابراین از این سیستم‌ها به‌دقت بازدید نموده و اطمینان حاصل کنید که لوله‌کشی‌ها با نظام‌نامه‌های جدید ساختمانی همخوانی داشته و بتوانند پاسخگوی نیازهای کاربردی جدید باشند.

برای بعضی کسب‌وکارها به این دلیل که فرایندها و تجهیزاتشان به آب نیاز دارند، ضروری است که خطوط آب در سراسر ساختار ساختمان وجود داشته باشند و برخی دیگر نیز فقط در نقاطی مثل حمام یا آشپزخانه به لوله‌کشی آب نیاز دارند. اینکه در مورد پلنِ نهایی بازسازی ساختمان، ایده‌ی مشخصی داشته باشید، ضمن تسهیل عملکرد بهتر سیستم‌های HVAC، کمکتان می‌کند بدانید خطوط لوله‌کشی در چه نقاطی باید کار گذاشته شوند تا بیشترین کارایی ممکن حاصل شود.

5. ساختمان را به قابلیت‌های پیشرفته مجهز کنید!

ساختمان‌های تجاری امروزی، باید از قابلیت دسترسی به اینترنت پرسرعت برخوردار بوده و با اینترنت اشیاء (IOT) سازگاری داشته باشند. زیرا استفاده از دستگاه‌های مبتنی بر این دو فناوری، چه در زندگی شخصی و چه در زندگی حرفه‌ای، روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

اینکه کسی نسبت به خرید یک ساختمانِ قدیمی‌تر اقدام می‌کند، به این معنا نیست که باید از فناوری‌های پیشرفته مثل کابل‌های فیبر نوری محروم باشد. کابل‌ها باید طوری در ساختمان کار گذاشته شوند که قابلیت استفاده از فناوری‌های جدیدتر در آینده را تضمین کنند.

در فرایند نوسازی ساختمان، تغییراتی را می‌توان اِعمال کرد که فناوری‌های هوشمند خودکار مثل سیستم‌های گرمایش، روشنایی و سایر کارکردهای مهم در قالب یک سیستم یکپارچه، با یکدیگر ادغام شوند. با توجه به اینکه 40% از کل مصرف انرژی در یک ساختمان به نور و روشنایی مربوط است، این قابلیت‌های پیشرفته، هوشمند و خودکار می‌توانند مزیتی ویژه برای مالکان و مستأجران ساختمان باشند. با اِعمال تغییراتی مثل استفاده از سیستم‌های روشنایی LED و سیستم‌های یکپارچه‌ی هوشمند، هزینه مصرف انرژی را می‌توان تا حد زیادی کاهش داد.

6. خصوصیات تاریخی ساختمان را حفظ کنید!

یک پژوهش صورت گرفته روی نسل هزاره یا همان ملنیال‌ها نشان داد که حدود 97% از آن‌ها نسبت به محافظت از ساختمان‌های قدیمی و خصوصیات تاریخی آن‌ها نظر مساعدی دارند و این صیانت را اقدامی ارزشمند می‌دانند. آن‌ها از ایده‌ی استفاده‌ی مجدد از یک ساختمان قدیمی در مقایسه با احداث ساختمان جدید از نقطه صفر، حمایت می‌کنند.

یکی از دلایلی که بسیاری از افراد، بازسازی بناهای قدیمی را ترجیح می‌دهند این است که این بناها غالباً ویژگی‌های خاص و منحصربه‌فردی دارند که بناهای جدیدتر معمولاً از آن‌ها بی‌بهره‌اند. مثلاً حکاکی روی راه‌پله‌ها یا شیشه‌های رنگی تودرتو که به زیبایی در پنجره‌های قدیمی کار شده‌اند، نمونه‌ای از این ویژگی‌های خاص هستند.

باید کمی عقب‌تر بایستید و ببینید چه ویژگی‌هایی، ساختمان را به یک بنای خاص و منحصربه‌فرد تبدیل کرده‌اند. سپس باید حین فرایند نوسازی ساختمان، از این ویژگی‌ها محافظت کنید. حتی حفظ یک دیوار آجرنمای قدیمی در یک ساختمان، می‌تواند شخصیت و هویت بنا را حفظ کند.

7. سرگذشت ساختمان را تعریف کنید!

نوسازی ساختمان شاید اقدامی لازم و ضروری باشد اما این چیزی از اهمیت تاریخچه و سرگذشت آن نمی‌کاهد. مهم است که معماران ساختمان از گذشته‌ی آن بدانند و تعریف کنند. اینکه ساختمان قبلاً چطور بوده و برای چه منظوری از آن استفاده می‌شد؟ پیش از آغاز فرایند نوسازی ساختمان و نیز حین مراحل مختلف بازسازی آن، از قسمت‌های مختلف بنا عکس بگیرید و به دنبال تصاویری از روزهایی باشید که از ساختمان به شیوه‌ای دیگر و برای مقاصد دیگر استفاده می‌شد. این یک فرصت عالی برای محافظت از سرگذشت یک ساختمان و ایجاد ارزش برای افراد جامعه است.

8. ساختمان را با احترام به گذشته‌اش بازسازی کنید!

بازسازی ساختمان‌های مسکونی و تجاری، راهکاری عالی برای انطباق آن‌ها با نیازهای کنونی است.  بازسازی ساختمان، اتلاف منابع ناشی از احداث و ساخت یک بنای جدید را کاهش می‌دهد. درعین‌حال، حفاظت از تاریخچه‌ی یک مکان برای نسل‌های بعد امری بسیار مهم است. نوسازی ساختمان، یک سازه‌ی قدیمی و کهنه را مجدداً احیا می‌کند. حین فرایند نوسازی ساختمان، بخش زیادی از مواد و مصالح، مجدداً مورد استفاده قرار می‌گیرند که این امر به‌نوبه‌ی خود به کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی منجر می‌گردد.

 

 

نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز
نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز

 

مقالات خواندنی:

۱۳ خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آن‌ها می‌شوند!

بازسازی ساختمان و ۱۲ نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید!

بازسازی ساختمان یا احداث ساختمان جدید؟ نکاتی که باید به آنها توجه کنید

شیشه دودبند سکوریت چیست و چه کاربردی دارد و مزایایی آن چیست؟

حفاظ شیشه ای چیست و در چه جاهایی مورد استفاده قرار می گیرد؟

امتیاز شما چیست؟

مطالب مرتبط با این نوشته