راهنمای بازسازی حمام و نکاتی که باید بدانید
بازسازی حمام خانه شما، میتواند یک پروژه سطحی یا پیچیده باشد. درواقع این سلیقه شما و شرایط سرویس بهداشتی است که مشخص میکند آیا تغییرات زیادی باید انجام شود یا برای ایجاد فضایی که مطلوب شماست، اِعمال چند تغییر کوچک هم کفایت میکند؟ در اغلب موارد، بازسازی حمام، پروژهای است که باید مبلغ قابلتوجهی برای آن کنار بگذارید. بههرحال قرار است تغییراتی را در یکی از بخشهای مهم و همیشگی خانهتان ایجاد کنید و این امر، روی احساس خودتان و سایر اعضای خانواده نیز تأثیر میگذارد. از آنجا که انجام درست نوسازی حمام، اهمیت خیلی زیادی دارد، دسترسی به یک راهنمای جامع که چگونگی و توالی انجام کارها را توضیح دهد، میتواند بسیار ارزشمند باشد. به همین دلیل ما این مطلب از کاژه را به همین موضوع اختصاص دادهایم. با ما همراه باشید.
1. میزان بازسازی حمام را مشخص کنید
همه حمامها به یک میزان نیاز به بازسازی ندارند. اگر سرویس بهداشتیتان از جنبه عملکرد، مشکل دارد، آنگاه احتمالاً باید آن را تخلیه کرده و لوازم معیوب را با لوازم جدید جایگزین کنید.
از سوی دیگر، ممکن است سرویس بهداشتیتان از لحاظ کارکرد، مشکل بزرگی نداشته باشد اما به هر علتی، احساس خوبی برایتان ایجاد نکند و ازاینرو، مصمم شدهاید سبک و مدل ظاهری آن را مطابق با سلیقهتان تغییر دهید. گاهی هم ممکن است در وسط این طیف باشید؛ یعنی سرویس بهداشتیتان، هم از جنبه عملکردی و هم از حیث ظاهری، نیاز به بهسازی داشته باشد.
2. درباره بودجهای که میخواهید صرف بازسازی حمام کنید، تصمیم بگیرید
بودجه نوسازی حمام، با توجه به عوامل مختلفی مثل اندازه سرویس بهداشتی، گستردگی و سطح تعمیرات حمام و کیفیت مواد و مصالح تعیین میشود. ضمن اینکه بخش چشمگیری از هزینه بازسازی، صرف پرداخت دستمزد پیمانکاری میشود که این کار را انجام میدهد. به همین دلیل اگر خودتان مهارت انجام این کار را داشته باشید، میتوانید تا حد زیادی، در منابع مالیتان، صرفهجویی کنید.
3. درباره انجام یا واگذاری عملیات بازسازی، تصمیمگیری کنید
همانطور که در بازسازی ساختمان هزینه ها متفاوت بود، قسمتی از هزینه بازسازی حمام، صرف پرداخت دستمزد و اجرت پیمانکار میشود. بنابراین یا خودتان کار را انجام دهید یا در جستجوی یک پیمانکار خبره باشید. تغییرات مدنظر را برای او شرح دهید. چنانچه به مهارتهای دیگری مثل بنایی هم برای تعمیر سرویس بهداشتی نیاز باشد، پیمانکار با معمار و سایر افراد ذیصلاح مشورت نموده و در نهایت، گردش کار و بودجهای را تدوین میکند که برایتان مناسب باشد.
4. نقشه را ایجاد کنید
نقشه جدید تا حد زیادی بر اساس چیدمان و نقشه فعلی، طراحی میشود زیرا انتقال بسیاری از سرویسهای نصبشده در حمام و دستشویی کاری سخت و پرهزینه است. منبع آب و شبکه فاضلاب، معمولاً روی یک دیوار مشترک قرار میگیرند. توالت فرنگی را هم هرچند میتوان جابهجا کرد اما هزینه این کار، آنقدر بالاست که اکثر صاحبان خانه، از انجامش منصرف میشوند. بااینحال، چنانچه نقشه فعلی، نتواند بستری برای اِعمال تغییرات مدنظرتان باشد و بودجه کافی در اختیار داشته باشید، میتوانید همه چیز را از نو بسازید.
5. برای اخذ مجوزهای ساختمانی اقدام کنید
با سازمانهای نظارتی و قانونی شهرتان در ارتباط با کدها، استانداردها و مجوزهای احتمالی که برای بازسازی حمام به آنها نیاز دارید، مشورت کنید. البته اِعمال تغییرات سطحی مثل تعویض سینک، نیازی به اخذ مجوز ندارد. اما در امور برقی و لولهکشی، معمولاً بحث مشورت و مجوز، موضوعیت پیدا میکند.
6. سرویس بهداشتی را تخلیه کنید
اگر سرویس بهداشتیتان به حد متوسط تا زیادی از بازسازی نیاز داشته باشد، احتمالاً باید همه چیز را اعم از دوش، وان، توالت فرنگی، سینک دستشویی، کفپوش و … را از آن خارج کنید.
7. سیستمهای لولهکشی و برق را نصب یا بهسازی کنید
از آنجا که بسیاری از مشکلات سرویسهای بهداشتی، به سیستمهای برق و لولهکشی مربوط میشود، معمولاً یک لولهکش یا برقکار نیز باید در این مرحله وارد کار شود و سرویس بهداشتی را مطابق با مشخصات، سیمکشی یا لولهکشی کند.
8. دوش یا وان را نصب کنید
نصب دوش، وان یا ترکیب این دو، بزرگترین زیر پروژه در پروژه نوسازی حمام است. دقت کنید که این کار، نه توسط لولهکش، بلکه توسط مقاطعهکاران پیشنهادی پیمانکار، انجام میشود. نصب یک دوش و وان، معمولاً یک تا دو روز طول میکشد. اگر هم بنا به کاشیکاری باشد، پروژه بازسازی حمام میتواند تا چند روز و حتی یک هفته هم طول بکشد. بههرحال کاشیها باید خشک شوند و دوام و قوام پیدا کنند.
9. رنگآمیزی کنید
در این مرحله از بازسازی حمام و زمانی که هنوز بسیاری از عناصر اصلی روی دیوار نصب نشدهاند، باید آن را رنگآمیزی کنید. برای محافظت دیوارها در مقابل رطوبت، رنگهایی مثل ساتین یا نیمه براق، معمولاً بهترین انتخاب هستند.
10. کفپوش حمام را نصب کنید
کفپوش حمام باید در عین زیبایی و جذابیت ظاهری، در مقابل آب، مقاوم باشد. کاشیهای سرامیکی و پرسلانی، سنگهای طبیعی، کفپوشهای و ورقهای لوکس وینیل و … ازجمله گزینههایی هستند که میتوانید روی انتخاب آنها فکر کنید.
11. توالت فرنگی را نصب کنید
توالت فرنگی، رو و بالای کفپوش نصب میگردد و نصب آن به شرطی که همه اتصالات برقرار باشد، حداکثر ظرف یک ساعت تمام میشود.
12. هواکش را نصب کنید
در این مرحله از فرایند بازسازی حمام، نوبت به راهاندازی سیستم تهویه میرسد. طبق قوانین ساختمانی، همه سرویسهای بهداشتی باید دارای سیستم تهویه مناسب باشند. حالا این تهویه میتواند از طریق یک پنجرهی قابلاستفاده یا یک فن خروجی (هواکش) انجام شود. بااینحال به دلیل رطوبت زیاد سرویسهای بهداشتی، اغلب افراد ترجیح میدهند که حتی در صورت داشتن پنجره، یک هواکش هم نصب کنند.
13. پیشخوان، کابینت و سینک را نصب کنید
این موارد، از اجزای اساسی و مهم سرویس بهداشتی هستند و به همین دلیل، اگر برای نصب یا حتی تعویض آنها، کمی زمان و هزینه بیشتر صرف کنید، راه دوری نمیرود. پیشخوانهای از جنس کوارتز، سنگهای طبیعی و … گرانتر هستند و در زیر آنها ممکن است فضای اضافی برای قرار دادن وسایل وجود داشته باشد. اگر از نظر فضا محدودیت دارید، میتوانید بهجای پیشخوان، یک سینک پایهدار در سرویس بهداشتیتان نصب کنید.
سخن آخر
در این مطلب از کاژه آنچه از نظرتان گذشت، یک راهنمای بازسازی حمام بود که تلاش کردیم این پروژه را در قالب یک فرایند سیزده مرحلهای، برایتان توضیح دهید. مجدداً یادآوری میکنیم که قبل از آغاز کار درباره میزان تعمیرات و بودجه لازم، تصمیمگیری درستی داشته باشید و در بازسازی سرویس بهداشتی، فقط از افراد و مجموعههای خوشنام و مجرب کمک بگیرید.
مقالات خواندنی:
بازسازی ساختمان | چگونه یک ساختمان را بازسازی کنیم؟
سیر تا پیاز بازسازی خانه کلنگی در ایران
کسب درآمد از طریق بازسازی خانههای قدیمی در تهران
۱۳ خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آنها میشوند!
نوسازی ساختمان قدیمی متناسب با نیازهای روز
نوسازی خانه | راهنمایی کامل برای نوسازی خانه
بازسازی ساختمان یا احداث ساختمان جدید؟ نکاتی که باید به آنها توجه کنید
بازسازی ساختمان و ۱۲ نکتهای که قبل از آغاز باید به آنها توجه کنید