13 خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آن‌ها می‌شوند!

فیلم روز

نیاز به مشاوره دارید ؟
همین الان با کارشناسان تماس بگیرید!

13 خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آن‌ها می‌شوند!

 13 خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آن‌ها می‌شوند!

دیزاین خانه و ایجاد بهترین نمای داخلی ساختمان، مهم‌ترین کاری است که باید بعد از خرید یک مِلک انجام دهید. اما بسیاری از مالکین جدید در این مسیر، مرتکب خطاهای استراتژیک می‌شوند که این امر در نهایت به ظاهر و نمای خانه لطمه می‌زند. اگر شما نیز به‌تازگی خانه‌ای خریده‌اید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با آگاهی و اجتناب از 13 خطای متداول در دیزاین خانه، بهترین چیدمان و نمای ممکن را برای منزلتان ایجاد کنید.

13 خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آن‌ها می‌شوند!
13 خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آن‌ها می‌شوند!

1. نور ناکافی برای یک اتاق!

نور و روشنایی، یک عامل مهم در کیفیت احساس کلی نسبت به یک نما و دیزاین یک اتاق است. بنابراین از انتخاب پنجره‌هایی متناسب با شیشه‌ها و پرده‌ها اطمینان حاصل نمایید. همچنین، ایجاد منافذ و پنجره‌های کوچک را در هر جایی که ضرورت دارد، مورد بررسی قرار دهید. این‌ها اقداماتی ضروری برای حصول اطمینان از کافی بودن میزان روشنایی یک اتاق هستند. ضمناً فراهم کردن روشنایی مصنوعی و استفاده از منابع مناسب برای تأمین نور مصنوعی در بازسازی منزل نیز اهمیت زیادی دارد.

2. بی‌توجهی به تناسب و ابعاد یک اتاق!

یک خطای متداول دیگر در دیزاین و طراحی خانه! اجزای اتاق شما اعم از درب، پنجره، مبلمان و فضای کلی آن همواره باید با یکدیگر تناسبی منطقی داشته باشند. عدم وجود تناسب میان اجزای اتاق، به آن جلوه‌ای ناخوشایند بخشیده و نمای کلی آن را مخدوش می‌کند.

3. قرار دادن عکس‌های خانوادگی در همه جا!

هر چند که این موضوع در دیزاین خانه، به‌خودی‌خود موضوعی بسیار مهم است اما استفاده بیش‌ازحد از عکس‌ها و تصاویر خانوادگی در نقاط مختلف می‌تواند فرصت و فضای قرار دادن یک اثر هنری یا تندیس زیبا را که با نمای کلی اتاق یا سالن مطابقت زیادی داشته باشد، از شما بگیرد. به همین دلیل، تعویض عکس‌ها و تصاویر اضافیِ خانوادگی با آلترناتیوهای هنری می‌تواند نما و فضای خانه‌تان را شدیداً تغییر داده و تحولی مثبت در دیزاین خانه ایجاد کند.

4. در نظر گرفتن موارد کاربرد بیش‌ازحد برای یک اتاق!

در مواردی که قرار است چند کاربرد هم‌زمان برای یک اتاق در نظر بگیرید، بهتر است بیشتر حواستان را جمع کنید. ممکن است بخواهید از اتاقتان هم به‌عنوان یک اتاق خواب و هم به‌عنوان یک اتاق مطالعه استفاده نموده یا یک آشپزخانه کوچک نیز در آن تعبیه کنید. در هر صورت مراقب باشید که کارکردها و موارد استفاده‌ی بیش‌ازحدی برای یک اتاق در نظر نگیرید. ضرب‌المثل معروف ” آشپز که دو تا شد، غذا یا شور یا بی‌نمک می‌شود” مصداق مناسبی در این مورد است. از یک اتاق واحد نباید برای فعالیت‌های چندگانه‌ی بیش‌ازحد استفاده کرد.

اما چاره چیست؟ ما پیشنهاد می‌کنیم برای هر اتاق یک شخصیت مجزا و منحصربه‌فرد در نظر بگیرید و برای هر یک از آن‌ها کارکردی مشخص تعیین کنید که بازتابی از شخصیت آن اتاق باشد. برای یک اتاق نباید بیش از یک مورد استفاده‌ی اصلی در نظر بگیرید. مگر اینکه آزادی عمل نداشته باشید که آن دیگر بحثش فرق می‌کند. در مقاله طراحی یک اتاق میتوانید اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید.

5. سیم‌ها، لوله‌ها و پریزهای آشکار و در معرض دید!

چنین خطایی نه‌تنها نما و دیزاین خانه را خراب می‌کند، بلکه می‌تواند منشأ بروز مشکلات بیشتری باشد. سیم‌ها و لوله‌ها باید تا آنجا که ممکن است، به‌درستی پوشانده شوند تا خطر ساییدگی و پارگی آن‌ها به حداقل برسد.

6. افراط در دیزاین مینیمالیستی در چیدمان و طراحی یک اتاق!

مینیمالیسم یا کمینه‌گرایی یا ساده‌گرایی، یک ترجیح رایج در سبک زندگی مدرن است اما برای اینکه چنین سبکی از زندگی، عملی و مفید باشد، باید با مؤلفه‌های دیگری همراه شود. دیزاین مینیمالیستی نباید به بهای از بین رفتن سودمندی تمام شود. اگر به مطالعه قبل از خواب عادت دارید، خرید یک چراغ مطالعه رومیزی را فراموش نکنید. اتاق شما باید تمام نیازهایتان را برطرف کند. البته اگر مینیمالیسم، سبک انتخابی شماست، می‌توانید خواسته‌ها و نیازهایتان را به حداقل برسانید. ولی نکته مهم این است که اتاق باید با همین خواسته‌ها و نیازهای حداقلی، مطابقت داشته باشد. به‌طورکلی، وجود احساس تعادل در یک اتاق، مؤلفه‌ای حیاتی و مهم است.

7. پرده‌های ناجور و نامتناسب!

عدم تناسب پرده‌ها هم می‌تواند به معنای ابعاد نامناسب آن‌ها و هم به معنای عدم هماهنگی رنگ و طرحشان با نمای کلی اتاق باشد. پرده‌ها جزء مهمی از طرح و نمای اتاق و دکوراسیون داخلی هستند. ابعاد پرده‌ها باید بسیار دقیق باشد. حداقلش این است که آن‌ها باید  طول و عرض پنجره را کاملاً بپوشانند. طرح و رنگ پرده‌ها نیز بسیار مهم است. ساده یا پیچیده، در هر دو حالت، شکل پرده‌ها باید با نمای کلی اتاق همخوانی داشته باشد.

8. فضای ذخیره‌ی بیش‌ازحد!

اتاق شما نباید شبیه به یک انبار به نظر برسد! البته که برای آزادی عمل و قرار دادن وسایل ضروری باید فضای کافی وجود داشته باشد اما افراط در این زمینه می‌تواند مسئله‌ساز باشد و به نمای کلی اتاقتان آسیب بزند.

9. انتخاب سیستم نامناسب HVAC

منظور از سیستم HVAC، سیستم‌های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع است. انتخاب یک سیستم نامناسب می‌تواند در درازمدت منجر به بروز مشکلات جدی کپکی (قارچی) در خانه شود. کپک‌ها می‌توانند به‌مرور، دیوارها را سست کنند و از طریق فرسایش سیستم لوله‌کشی، باعث بروز مشکلات اساسی در لوله‌ها شوند. ضمناً یک سیستم ناکارآمد و بزرگ HVAC فضایی را اِشغال می‌کند که می‌شود آن را به یک چیز مفید دیگر اختصاص داد.

10. انتخاب مواد و وسایل نامرغوب برای خانه!

کیفیت مواد و وسایل خانه‌تان به‌اندازه طراحی آن حائز اهمیت است. استفاده از مواد و وسایل مرغوب و باکیفیت برای آشپزخانه، اتاق‌ها، حمام‌ها و سایر نقاط خانه، احساس خوشایند و شگفت‌انگیزی در شما ایجاد خواهد کرد. ضمن اینکه مواد و وسایل، با نما و دیزاین خانه ارتباط نزدیکی دارند. مثلاً در طراحی خانه‌هایی که تِم روستایی دارند، معمولاً از آجرهای سفالی و اثاثیه‌ی سنگی و زینتی استفاده می‌شود. برعکس در طراحی‌های مینیمالیستی معمولاً بیشتر، تم‌های فلزی و شیشه‌ای به کار می‌روند.

11. اِعمال تغییرات بیش‌ازحد در دیزاین اولیه‌ی خانه!

هرقدر طرح و دیزاین اولیه‌ی خانه را بیشتر تغییر دهید، مشکلات بیشتری برای طراح داخلی و پیمانکار ایجاد می‌کنید! تعهد به یک طرح مشخص و پیگیریِ راسخ آن به شما این اطمینان خاطر را می‌دهد که کار در کمترین زمان ممکن و با حداکثر کیفیت انجام می‌شود. صدالبته که چنین تعهدی، صرفه اقتصادی قابل‌توجهی را نیز برایتان به دنبال خواهد داشت.

12. ایفای نقش یک پیمانکار!

اینکه بدون برخورداری از دانش و تخصص کافی، خودتان، پیمانکار خودتان در دیزاین خانه شوید، یک خطای بزرگ و راهبردی است. ممکن است وسوسه شوید که خودتان شخصاً، امور را در دست بگیرید. توصیه می‌کنیم در برابر چنین وسوسه‌ای شدیداً مقاومت کنید. مگر اینکه در زمینه‌هایی مثل ساخت و دیزاین خانه، سال‌ها تجربه‌ی عملی داشته باشید. در غیر این صورت، بهتر است همیشه با کارشناسان و متخصصین امر تماس بگیرید. مقاله پیمانکاری ساختمان به شما کمک میکند چگونه یک پیمانکار مناسب برای بازسازی ساختمان پیدا کنید.

13. خرج بیش‌ازحد در زمینه فناوری!

در عصر اینترنت، ممکن است وسوسه شوید که انواع فناوری‌های ممکن را وارد منزلتان کنید. اما چنین کاری نه‌تنها باعث خالی شدن سریع جیبتان می‌شود بلکه شما را از جنبه‌ی دیزاین و چیدمان منزل نیز با مشکلات زیادی مواجه می‌کند. برای راحت‌تر زندگی کردن، تا آنجا که لازم است تلاش کنید اما همواره حدومرزهایی را برای خودتان در نظر بگیرید.

 

13 خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آن‌ها می‌شوند!
13 خطای دیزاین خانه که مالکین جدید معمولاً مرتکب آن‌ها می‌شوند!

 

مقالات خواندنی:

بازسازی ساختمان و ۱۲ نکته‌ای که قبل از آغاز باید به آن‌ها توجه کنید!

بازسازی ساختمان یا احداث ساختمان جدید؟ نکاتی که باید به آنها توجه کنید

شیشه دودبند سکوریت چیست و چه کاربردی دارد و مزایایی آن چیست؟

حفاظ شیشه ای چیست و در چه جاهایی مورد استفاده قرار می گیرد؟

امتیاز شما چیست؟

مطالب مرتبط با این نوشته