پیمانکاری ساختمان
انتخاب پیمانکار ساختمان یکی از مهم ترین ارکان ساخت و ساز می باشد. زیرا پیمانکاری ساختمان در تعیین هزینه ی ساخت و ساز ساختمان بسیار مهم و اساسی می باشد. قسمت اعظمی از هزینه های ساختمان را می توان با انتخاب درست پیمانکار ساختمان کاهش داد. همچنین یک پیمانکار کار آزموده می تواند بهترین کیفیت را با استفاده از متریال های نرمال به شما پیشکش کند.
پیمانکاری ساختمان چیست؟
پیمانکاری ساختمان را شخصی حقیقی یا حقوقی با در نظر گرفتن قیمت ها در فهرست بها به عهده می گیرد و آن را با بهترین متریال ها پیش می برد. امروزه با توجه به اینکه صنعت ساخت و ساز یکی از اصلی ترین و مهم ترین راه ها برای امرار معاش بسیاری از مردم ایران می باشد، شرکت های پیمانکاری بسیار زیادی وارد این صنعت شده اند که از مهندسی مجرب و نیروهای انسانی با تجربه و ماهر استفاده می کنند. به طور مثال به دلیل ازدیاد ساخت و ساز و رقابتی شدن این امر، بسیاری از شرکت های پیمانکاری ساختمان با بهره گیری از مهندسین مجرب این امتیاز را در اختیار کارفرمایان داده اند تا پیمانکاران علاوه بر اجرای ساختمان، نظارتی دقیق در روند ساخت و ساز نیز داشته باشند.
یک پیمانکار ساختمان چه وظایفی دارد؟
پیمانکاری ساختمان شامل ساخت صفر تا صد ساختمان و یا پیمانکاری جزئی می باشد. یعنی برخی از کارفرمایان، تمام مراحل ساخت را به یک شخص یا شرکت پیمانکاری می دهند و یا قسمتی از اجرای ساختمان ، به طور مثال سفت کاری یا کاشی و سرامیک ساختمان را به پیمانکار می دهند. پیمانکار وظیفه دارد که کارفرما به او می سپارد را به بهترین شکل و با قیمتی اقتصادی به کارفرما تحویل دهد. البته توجه داشته باشید که تمام این مراحل بر اساس قرارداد می بایست مورد تایید کارفرما قرار بگیرد و اگر در انتهای کار تحویل داده شده، کوچکترین نقصی هم ذکر شده باشد، کارفرما این اجازه را داد که آن قسمت را تخریب و پیمانکار عمل دوباره سازی را انجام دهد. کارفرما می تواند پیمانکار را نیز جریمه کند.
به طور مثال در پیمانکاری به شکل مدیریت پیمان مهم ترین اصل اقتصادی بودن پروژه می باشد و پیمانکار موظف است با توجه به هزینه ها، بهترین متریال و نیروی کار را انتخاب کند و تمرکز او بر ارزان درآوردن ساختمان باشد.
امروزه شرکت های پیمانکاری به صورت تخصصی وارد عرصه ی ساخت و ساز شده اند. به طور مثال برخی از این شرکت ها فقط به سفت کاری ساختمان می پردازند و برخی از آن ها در طراحی و اجرای نما ها انجام وظیفه می کنند. در هر دو مورد این پیمانکاری ها، پیمانکار و شرکت باید وظایف خود را به خوبی و با بهترین کیفیت انجام دهد تا کارفرما رضایت صددرصد از کار نهایی داشته باشد.
حقوق و دستمزد پیمانکار ساختمان چگونه محاسبه می شود؟
حقوق و دستمزد پیمانکار ساختمان در مدیریت پیمان بر اساس فاکتور هایی است که به کارفرما ارائه داده می شود. در مدیریت پیمان نحوه ی کار به این شکل است که کارفرما تنخواهی را در اختیار پیمانکار ساختمان قرار می دهد و پیمانکار نیز این تنخواه را هزینه ی ساختمان کرده و با ارائه ی فاکتور به کارفرما ، دستمزد خویش محاسبه می شود.
در پیمانکاری ساختمان، پیمانکار هیچ هزینه ای از خود انجام نمی دهد و تنخواهی که در اختیار دارد را مدیریت می کند و با این مبلغ، نیروی کار و متریال را به کار می گیرد. این امر باعث می شود که پیمانکار ساختمان مهم ترین نقش را در کیفیت و هزینه ی ساختمان داشته باشد. زیرا او برای مدیریتش حقوق می گیرد. حقوق و دستمزد پیمانکار ساختمان بر اساس درصدی مشخص از کل هزینه ی ساختمان محاسبه می شود. این درصد در ساختمان های مختلف، متفاوت می باشد. به طور مثال در آپارتمان های بلند مرتبه، میزان درصد پیمانکار کمتر و در ویلاهای کوچک میزان آن بیشتر می باشد. در بازسازی های ساختمان نیز این درصد می تواند بیشتر نیز در نظر گرفته شود.
بیان این نکته ضروری است که هیچ درصد مشخصی در قانون ذکر نشده است و بر اساس عرف بازار، این درصد مشخص می شود. به طور مثال می خواهیم درصد یک پیمانکار ساختمانی را در یک ویلای کوچک محاسبه کنیم. از 12 درصد تا 20درصد هزینه های کل ساختمان به عنوان دستمزد پیمانکاری در نظر گرفته می شود. به همین سبب اگر در ساخت یک ویلا، یک میلیارد تومان هزینه شود و درصد توافقی پیمانکاری، 15 درصد باشد، دستمزد پیمانکار، 150 میلیون تومان می باشد. بر اساس قرارداد بین شخص کارفرما و پیمانکار، می توان دستمزد به صورت یکجا در انتهای کار و یا به صورت مرحله در طی کار پرداخت شود.
باید به این نکته توجه کنید که اگر کارفرما متریال مورد نظر خود را خودش شخصا خریداری کند، باز هم در فاکتور های ارائه شده ی پیمانکار جای دارد و این مبلغ نیز شامل دستمزد او می شود.
نکات مهم انتخاب پیمانکار در بازسازی ساختمان
امروزه با توجه به هزینه های سرسام آور ساخت و ساز، بازسازی ساختمان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در سال های نه چندان دور برای تنوع بعد از چندسال خانواده ها، ساختمان خود را تعویض می کردند ولی امروزه با توجه به هزینه های بسیار بالای ساخت و ساز دیگر نمی توان چنین کاری را انجام داد. به همین سبب افراد بیشتر به سمت تغییر دکوراسیون داخلی و یا بازسازی ساختمان روی آورده اند.
همانطور که بیان شد پیمانکاری و بازسازی ساختمان طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. به همین سبب انتخاب پیمانکار در بازسازی ساختمان، مهم ترین اصل به شمار می رود. امروزه پیمانکاران ساختمان برای بازسازی ساختمان ها با به کارگیری از مهندسین مجرب و نیروی کار ماهر، می توانند بهترین ایده ها را در بازسازی ساختمان اجرایی کنند. این امر می تواند با کمترین هزینه انجام شود. تمام این نکات به انتخاب درست و به جای شما در مورد پیمانکار بستگی دارد. باور غلطی که در بین مردم وجود دارد این است که فکر می کنند بازسازی ساختمان بسیار هزینه دارد ولی به طور مثال در یک اتاق خواب با نقاشی یک دیوار می توان فضای اتاق را کاملا عوض کرد.