استفاده از شیشه های استیند گلس در طراحی دکوراسیون داخلی
برای قرن ها از شیشه های رنگ آمیزی شده به عنوان عناصر تزئینی در دکوراسیون داخلی استفاده شده است. از زمان قرون وسطی، استین گلاس در ساخت پنجره ها و دیگر قسمت های دکوراسیون داخلی کلیساها مورد استفاده بوده است. ساخت شیشه های رنگی با استفاده از پودر اکسیدهای فلزی که سپس روی آنها نقاشی هایی کشیده میشد، در قرن دوازدهم توسعه یافت. بعدها روش های جدیدی ابداع شدند و شیشه هایی که نقش های متفاوتی داشتند و نمونه هایی که در برابر هوا مقاوم بودند، ساخته شدند. هنگام استفاده از پودر اکسید فلزی در رنگ شیشه، فلزات مختلف رنگ های مختلف تولید می کنند؛ مثلا اکسید مس، شیشه ای به رنگ سبز تولید می کند و طلا باعث تولید رنگ قرمز و همچنین بنفش می شود.
در طول انقلاب صنعتی کیفیت شیشه های استیند گلس به همراه تکنیک های مورد استفاده برای رنگ آمیزی آنها، پیشرفت زیادی داشت. رنگ آمیزی شیشه ها به روش صنعتی منجر میشد که شیشه یکدست بوده و همچنین درخشندگی و کیفیت آن بهتر شود. انواع مختلفی از ورق های شیشه ای در دمای بالا با هم ترکیب شده و برای تولید شیشه هایی با کیفیت عالی توسط تیفانی مشهور به کار گرفته شدند. با گذشت زمان، با پیشرفت تکنولوژی، فرآیند تولید شیشه های رنگی به لحاظ کیفیت، رنگ و غیره تا حد زیادی بهبود یافت. امروزه نقاشی های کامپیوتری به ورق های شیشه ای منتقل می شوند و از هنرمندان مختلف و تکنیک های متفاوت برای ایجاد آثاری خیره کننده استفاده می شود. هنرمندان شیشه های رنگی را خریداری می کنند و یا حتی خودشان آن را می سازند.
در حقیقت استیند گلس ها برای ترکیب کردن قطعات کوچک شیشه های رنگی به منظور ایجاد طرح های مختلف ایجاد شدند. اوایل شیشه ها با دست برش داده می شدند، اما بعدها استفاده از ابزارهای دقیقی مانند چرخ های برش و وسایلی برای صاف کردن لبه ها، کار را ساده تر کرد. عینک ایمنی برای محافظت از چشم ها در دوران قرون وسطی وجود نداشت، اما اکنون استفاده از آن کار را آسان تر و ایمن تر ساخته است. قطعات شیشه های رنگی در یک الگو کنار هم چیده می شدند و یا با نوار های سرب و با استفاده از گرما به هم متصل می شدند. بعد از آن فضای بین شیشه ها و سرب با سرامیک پر شده و پنل تمیز می شد. سپس آن را با رنگ زرد رنگ می کردند تا طرح ها را نمایان کند. برای پنجره های استیند گلس، قالب ها از قبل طراحی شده و قطعات شیشه ای روی آن نصب می شد. نصب قاب پنجره در انتهای کار انجام می گرفت. برای طرح های پیچیده، جزئیات با دست نقاشی می شد.
روش دیگری نیز برای ساخت کارهای استیند گلس وجود دارد. در این روش ابتدا یک ورق شیشه ای با توجه به طراحی مورد نظر، با دست رنگ می شود و سپس شیشه به کوره منتقل می شود تا طراحی به شیشه متصل شود.
در کارهای مدرن، فویل مس برای شیشه های رنگی استفاده می شود. قطعات شیشه ای برش خورده با استفاده از یک ابزار لحیم کاری با یکدیگر ترکیب می شوند.
به طورکلی دو نوع اساسی از شیشه های رنگی برای ساخت آثار مختلف استفاده می شود؛ شیشه ی کلیسا و شیشه ی اپالیستی. شیشه های کلیسا از دوطرف دید دارند و در رنگ های متنوعی موجود هستند. در این نوع، شما می توانید از شیشه ای که در هر دو طرف صاف است و یا در یک طرف طرح دار باشد استفاده کنید. گزینه دیگر هم مدلی است که در آن از شیشه دیگری برای ایجاد خطوط نواری یا دایره ای بر روی شیشه استفاده می شود. شیشه های اپالیستی نیز در بسیاری از رنگ ها موجود هستند اما آنها از دو طرف دید ندارند و کدر هستند. آنها در یک طرف دارای طرح و نقش می باشند. برروی شیشه های اپالیستی نیز می توان با استفاده از شیشه های دیگر، خطوطی ایجاد کرد.
استفاده از استیند گلس ها در طراحی دکوراسیون داخلی بصورت صفحه های خیره کننده، پنل های دیواری، درب کمد و کابینت و سایر مبلمان، لامپ های زیبا و دیگر اقلام دکور، درها، پنجره ها و نورگیر های سقفی، سطح میزهای تزئینی، نرده های جذاب، سردر های زیبا و موارد دیگر متداول است. طرح های متنوع آن با هر نوع ساختاری حتی طرح های مدرن، مطابقت دارد. استفاده از استیند گلس ها در دکوراسیون داخلی متدی ماندگار خواهد بود.
مطالب مرتبط:
معرفی شیشه های استیندگلس و کاربرد آن ها در درب های استیند گلاس
شیشه های تزئینی استیند گلس چه کاربردی دارد؟
12 مدل جدید برای طراحی دکوراسیون داخلی در بهار و تابستان امسال 2018
لوستر استیندگلس