آینه کاری
آینه کاری چیست؟ به جرات می توان گفت یکی از هنرهایی که به راحتی می تواند زیبایی را در محیط منعکس کند آینه کاری است. این هنر با استفاده از آینه های برش خورده به صورت هندسی یا بته جقه با استفاده از چسبی مخصوص بر روی دیوار، سقف و یا هر قسمت دیگری مورد استفاده قرار می گیرد. این هنر از دوره ساسانیان تا کنون در فرهنگ ما مشهود بوده است. در سده ده میلادی از ونیز آینه به ایران صادر می شد اما در طی مسیر برخی از آینه ها شکسته و دیگر مورد استفاده نبود. از همین رو متخصصان این حرفه دست به کار شدند و با حرفه جدید آینه کاری دست دوستی دادند. از آن پس آینه های شبیه به آینه شکسته به صورت منظم در کنار هم تشعشع نور را منعکس می کرد. این گونه بود که این حرفه در ایران شکل گرفت.
مواد لازم برای اجرای این هنر زیبا
برای اینکه این کار به درستی به انجام برسد نیاز به مواد اولیه بسیار ساده ای است. این مواد به راحتی در دسترس است اما کار دیزاین فضا با استفاده از آینه ها کار ساده ای نیست و نیاز به تخصص و مهارت خاص دارد. خط کش چوبی، میز برای برش آینه ، الماس مخصوص برش و قلم طراحی از مواد اولیه برای شروع کار محسوب می شوند. برای نصب آینه های برش خورده نیاز به چسب چوب، چسب سریش، گچ نرم و موادی مخصوص به جهت آینه کاری است.
نقش این صنعت در دنیای مدرن امروز
این روزها برای متفاوت بودن، هنرهای بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. آینه کاری یکی از کارهای سنتی و بی بدیل در دنیای مدرن امروز به شمار می رود. از آنجایی که اتاق پذیرایی نقطه کانونی منزل شما به شمار می آید با اجرای این هنر می توانید چشم هر بیننده ای را به آن خیره نگه دارید. این روزها به دلیل پر طرفدار بودن این فن، تنوع بی نظیری در رنگ های آینه در دسترس هستند. آینه ها به رنگ مسی، طلایی، برنز، مشکی، دودی، سبز و آبی عرضه می شوند. این امر بدان معنا است که با هر تم رنگی که مد نظر داشته باشید می توانید هارمونی رنگ را در فضا ایجاد کنید.
انواع
شما به راحتی می توانید از سقف تا دیوار های اتاق منزل و محل کار خود را با آینه تزئین کنید. همان طور که می دانید آینه کاری انواع بسیار متنوع و متفاوتی دارد. آینه کاری جورچینی، هندسی، حجمی، اسلیمی، کلاسیک و بسیاری دیگر تنها بخشی از این هنر گسترده به شمار می رود. شما به راحتی حتی با آینه کاری یک ستون در منزل خود می توانید به زیبایی بی نظیر آن در فضا پی ببرید. شما با یک تیر دو نشان خواهید زد، علاوه بر زیبا سازی فضا به راحتی می توانید با انعکاس نور در فضا از نور بیشتری بهره بگیرید.
تاثیر آینه کاری در کدام قسمت از فضا بیشتر مشهود است؟
می توانید دیوار درب ورودی را هم با آینه ها تزیین کنید. شاید تمایل داشته باشید از این هنر در اتاق نشیمن استفاده کنید، پس بالای شومینه خود را با طرحی متفاوت دیزاین کنید. دور لوستر، سقف اتاق پذیرایی یا روی ستون هایی که در اتاق های خود را دارید با استفاده از هنر آینه کاری جلوه بیشتری ببخشید. اجرای آینه پشت دیواری کابینت آشپزخانه بدون تردید نشانه سلیقه و هوش و ذکاوت شما خواهد بود. این هنر در کمترین زمان ممکن در محیط منزل شما پیاده می شود.
انواع آینه کاری مدرن
با مشاوره گرفتن از متخصصان این فن می توانید به صورت ترکیبی از این هنر استفاده کنید. اینآِنه کار را می توانید با کاغذ دیواری ترکیب و به یک چیدمان خاص دست پیدا کنید. اجرای آینه های رنگی به صورت ترکیبی نمونه دیگری از کارهای ترکیبی است. می توانید فضا های مد نظر خود را با استفاده از آینه کاری شبیه به پارتیشن به دو بخش تقسیم کنید. ایده پردازی های بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد که همه به هوش و سلیقه شما و متخصصان این حرفه بستگی دارد.
مقالات خواندنی:
آینه جورچین چیست؟
آینه لوزی تراش خورده
آینه آنتیک چیست؟
چرا آینه ونیزی طرفدار زیادی پیدا کرده است؟
آینه هندسی چیست؟
آینه کهنه کاری شده
تولید آینه های خاص و دکوراتیو
آینه پتینه چیست؟